Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın hedefini açıkladı: Tüm dünyaya ilan ediyorum!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın hedefini açıkladı: Tüm dünyaya ilan ediyorum!
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırlarında 30 kilometre derinliğindeki alanın güvenli hale getirilinceye kadar operasyonların devam edeceğini duyurdu, yeni harekat için net mesajlar verdi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlatması beklenen harekatla ilgili çok net mesajlar verdi.
  •  
  • Erdoğan, "güney sınırımızda 30 kilometre derinliğindeki alan güvenli hale gelinceye kadar operasyonların süreceğini" söyledi. 
  •  
  • Cumhurbaşkanı ayrıca, geçtiğimiz günlerde tartışılan yemin töreninde dua görüntülerine ilişkinse, "Kimse duadan, salavattan rahatsız olmasın" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümünde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ahlat, asırlar boyunca Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te açtığı kapının muhafızı olmuştur. Hazreti Ömer'den Sultan Alparslan'a nice büyüklerin bize mirası olan bu şehir tıpkı Malazgirt gibi uzunca bir süre ihmal edilmiştir. Malazgirt'le birlikte Ahlat'ı da tarihi ve manevi ehemmiyetine uygun şekilde yeniden imar ve ihya ediyoruz.

Okçular Vakfımızın gayretleriyle sadece ecdadın mirasına sahip çıkmakla kalmıyor; nesilden nesle aktarılacak bir geleneği de burada yetiştiriyoruz. 

"KONU İSLAM OLUNCA MANKURT TAVRI İÇİNE GİRİYORLAR"

Bazıları bu bozkıra bizim ısrarla niye yatırım yaptığımızı, gençlerimizi teşvik ettiğimizi anlamıyor, anlamak istemiyor. Bu kesimlerin dünyanın dört bir yanındaki toplumların; üstelik bizim gibi binlerce yıllık da değil yaşadıkları coğrafyadaki birkaç asırlık varlıklarını anlamlandırmak için tarih ve kültür inşa çabalarını hayranlıkla takip ve takdir ettiklerini biliyoruz. Aynı kesimler konu Türkiye, Anadolu, İslam olunca tam bir mankurt tavrıyla küçümseyici, alaycı, horlayıcı bir tavır içine giriyorlar. Her ne kadar bunların imanından, vatanımıza olan aidiyetinden şüphe duysak da kendilerine ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı tane tane anlatmayı sürdüreceğiz.

Ahlat ve Malazgirt düşmanlarımıza korku veren yükselişimizin mührüdür. 

"KİMSE SALAVATTAN RAHATSIZ OLMASIN"

Kimse duadan, tekbirden, salavattan rahatsız olmasın. Meşrebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkesin istiklali ve istikbali için verilen mücadelenin manevi zırhıdır. Sultan Alparslan, Malazgirt'te zafer kazandığında sadece Selçuklu'nun değil, Rum'u, Ermeni'si, Yahudi'siyle Anadolu'da herkesin geleceğini aydınlatan bir ışık yakmıştır. 

HAREKAT MESAJI: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ, HEM DE HER YERE!

Güney sınırlarımızı bir uçtan diğer uca 30 kilometre derinliğinde bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini buradan tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. 

Kendileri diledikleri zaman harekat düzenleyerek bize 'sakın ha' diyenlerin riyakarlıklarının farkındayız. Bu operasyonlara devam edeceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Hem de her yere gelebiliriz. Bizim diğerlerinden farkımız, kimsenin toprağında gözümüz yoktur. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'taki Selçuklu mezarlığını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'taki Selçuklu mezarlığını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gülşen gözaltına alındıÖnceki Haber

Gülşen gözaltına alındı

Gülşen sessizliğini bozdu, kendince özür dilediSonraki Haber

Gülşen sessizliğini bozdu, kendince özür...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar