Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile ortak basın toplantısı düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile ortak basın toplantısı düzenledi
Abone ol
Son Dakika Haberi; Başkan Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ikili ilişkiler, ticaret, ekonomi ve birçok alanda işbirliği mesajları verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde yaşanan hadiseler FETÖ'nün kanlı, karanlık ve çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. İnşallah omuz omuza vererek bu tehdidin üstesinden beraberce geleceğiz." dedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov da "Kırgızistan, Türkiye’nin uluslararası alanda öneminin artmasından memnuniyet duyuyor." diye konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

FETÖ İLE MÜCADELE! "İKİ ÜLKE İÇİN DE SORUN TEŞKİL EDİYOR"

Yaptığımız görüşmelerde bu irademizi bir kez daha teyit ettik. FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri ile mücadeleyi ele aldık. FETÖ'nün her iki ülke için de milli güvenlik tehdidi oluşturduğu konusunda hemfikiriz. Omuz omuza vererek bu tehdidin üstesinden geleceğiz. Kırgız Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğiz.

Yeni sistemin getirdiği imkanlarla Kırgızistan'ın hedeflerine yol alacağına inanıyorum. Türkiye bu süreçte Kırgızistan'a her türlü desteği verecek. Tacikistan-Kırgızistan arasında yaşanan olaylar bizleri derinden üzdü.

Bu sorunun iki komşu ülke arasında barışçıl yollarla çözümünü temenni ediyoruz. Görüşmelerimizde ticari ilişkilerimizi gözden geçirdik. 507 milyon dolar düzeyindeki ticaret hacmimizde salgına rağmen önemli bir düşüş yaşanmadı. 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için çalışacağız.

Aldığımız kararlar ve az önce imzalanan metinler ile stratejik ortaklığımızın zeminini güçlendirdik. Karşılıklı yatırımların geliştirilmesi konusunda değerli kardeşimle aynı hissiyatı paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Attığımız adımlarda inşallah Türkiye-Kırgızistan arasındaki uçak seferlerini de 28 frekans artırmak suretiyle bu gidiş-gelişler çok daha sıkı olacak ve böylece geliş-gidişler artmış olacak. Manas Üniversitesi'yle alakalı atılacak adımlarda ciddi manada bir dayanışmanın olmasına karar verdik.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erbakan, Şehit Aybüke Öğretmeni AndıÖnceki Haber

Erbakan, Şehit Aybüke Öğretmeni Andı

Koronavirüs Vaka, Hasta ve ölü sayısı açıklandıSonraki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta ve ölü sayısı aç...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar