Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar
Abone ol
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan; orman yangınları, sel felaketi, yüz yüze eğitim, Türkiye'ye mülteci akını iddiası gibi birçok konuda açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

  • Karadeniz'de sel | Zorda kalınmadıkça karayolları tercih edilmesin, heyelan olabilir. 
     
  • Yangınlarla mücadele | Dünyada en kısa sürede müdahale eden ülkeyiz.
     
  • Afganistan'daki durum | Taliban'ın liderini kabul etme durumum olabilir. 
     
  • Mülteci akını iddiası | Herkes şunu da bilsin ki, Türkiye yol geçen hanı değildir.
     
  • Fındık alım fiyatı | Giresun kalite fındık 27, Levant kalite fındık 26,5 lira.
     
  • Yüz yüze eğitim | Pazartesi günü görüşeceğiz, ikna olursak 'hayırlı olsun' deriz.
     
  • Sosyal medya düzenlemesi | Manipülasyonun bini bir para. Gereğini ödeyecekler.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

BATI KARADENİZ'DE SEL VE TAŞKIN

Sel bölgesinde zorda kalınmadıkça karayolları tercih edilmesin, heyelan olabilir. 

YANGINLARLA MÜCADELE

Helikopter sayısı 18'den 39'a çıktı. şu an 60'a yaklaştı.

Şu an dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumundayız. 

'MÜDAHALE YETERSİZ KALDI' ELEŞTİRİLERİ

Her şey dört dörtlüktür iddiasında bulunamam. Yangınla mücadele ederken bütün imkanlarınızı seferber ediyorsunuz. 

Yetersiz kalmanın tanımı nedir? 6 bakanım her an oradaydı. Tüm itfaiye ekibimiz oradaydı. AFAD, Kızılay... Tüm kurumlarımızı orada oldu. Bakan yardımcılarım oradaydı. Bunu söyleyenlerin kendileri nereden izlediler? 

İlk defa kullanmaya başladığımız insansız hava araçları sayesinde 12 saniyeyi buldu. Yangının şiddetini ciddi manada düşürdük.

Bunu söyleyenler acaba burada nasıl bir zaman yapıldı? bunu biliyorlar mı? Hayır. Biz bütün ekibimizle, kahramanlarımızla başarılı olduğumuza inanıyoruz.

"HEDEF, 1 YIL İÇİNDE İNŞAATLARI BİTİRMEK"

Daha ilk günde zarar tespit komisyonlarını devreye soktuk. Valilerle birlikte çalışmalara başladılar. Bir taraftan da durumu kritik olan vatandaşlarımıza Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekli yardımları yaptı. Bizim programımız bir ay içerisinde inşşaatların başlatılması yönünde talimat vermekti. TOKİ işi üstlendi, 1 ay içinde inşaatlarımıza başlayacağız. Hedef, 1 yıl içinde inşaatları bitirmek. Yanan konutları en uygun şekilde yapıp bitirmek. Bu konuyla ilgili olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız adımlarını attı.

Ahırlı evlerin planlamasını da bakanlığımız yaptı. İlk etapta buna 50 milyon ayırıldı. 'Ben kiraya çıkarabilirim, ev bulabilirim' gibi talepleri olan varsa kira yardımı yapıyoruz. Kiraya çıkabilirsiniz. Mobilyasını, beyaz eşyasını da almak suretiyle onları oraya yerleştirmek konusunda kararlıyız.

"YANAN ORMANLARIMIZ KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞACAK"

Anayasa'nın 169. maddesi çok açık; yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir. Yapılandırmaya gidemezsiniz. Yanan orman yerlerini nasıl ağaçlandırdığımız ortada. Hızla ağaçlandırma faaliyetlerine bir defa başlayacağız. 19 yılda 5,5 milyar adet ağaç diktik. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak. Bunlar ne kadar ağaç dikti? Sizin belediyeleriniz ne kadar ağaç dikti? Siz bunun hesabını verin. İBB Başkanlığı yaptım. Biz geldik, süratle ağaçlandırdık. Üstelikte fidan değil yetişmiş ağaçlarla ağaçlandırdık. 6 ay içinde İstanbullular şaşırdı. Su da yoktu İstanbul'da. Suya da kavuşturduk.

Geleceğe Nefes projemizle orman alanlarımız genişlettik, yeni alanlar oluşturduk. Buna aynı şekilde devam edeceğiz.

"ŞU ANDA AFAD BİR BAKANLIK GİBİ ÇALIŞIR HALDE"

Bakanlık dediğiniz zaman; çok büyük işler yapar anlamına gelmez. Kurumların güçlü olması önemli. AFAD, bir bakanlık gibi çalışıyor. İçişleri Bakanlığına bağlı. Yönetim güçlü olunca, çok iyi işler yapabiliyorsunuz. Doğru planlama ve yönetimin tek çerçevede yapılması için bu sürece devam ediyoruz. Bu işi yürütüyoruz, herhangi bir sıkıntı yok. AFAD, bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam eder.

'SANATÇILAR GİRİŞİMİ' İSİMLİ GRUBUN BİLDİRİSİ

Meclis'in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum.

Kurumlarımızın ve görevlilerimizin fedakarlıkla yürüttüğü yangınla mücadelemize gerçek dışı bilgi ve haberlerle leke sürmeye çalışıyorlar. Manipülasyonun bini bir para.

Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Gereğini ödeyecekler. İtibar suikastı, hedef gösterme... Ne ararsan bunlarda var. Biz de bunların takipçisiyiz. Planlı bu kampanyalarla halkımız tahrik edilmeye çalışıyor. Ekşi Sözlük... Bayağı ekşi! 

TÜRKİYE'NİN AFGAN GÖÇMEN POLİTİKASI

Afganistan durumu biraz farklı. Biz şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Bu duvarlar düzensiz göçün ülkemize girişini engellemek için. Çok da fazla kalmadı. Tamamıyla sınırlarımız bu duvarlarla örülüyor. 

Herkes şunu da bilsin ki, Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüyoruz, adımlarımızı ona göre atıyoruz. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını yok. 

YENİ SEÇİM SİSTEMİ VE SEÇİM BARAJI

Arkadaşlarımız MHP ile konuyu çalışıyor. 

(Yeni anayasa) Devlet Bey'e bu hazırlığımızı takdim edip, bu çalışmamızı istiyorum ki çok daha güzel bir noktaya taşıyalım.

Muhalefet partilerinden, somut anayasa metinlerini bir an önce milletimizin önüne koymalarını bekliyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Müjdeyi pazartesi günü yapacağımız Kabine Toplantımızda müzakere edeceğiz.

Yüz yüze eğitime geçebilmek, Mahmut Bey hazırlıkları bu yönde yapmışsa, ‘okulları açalım’ diyorsa, biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak ‘hayırlı olsun’ deriz.

Çocuklarımız okullarına hasret kaldılar.

EKONOMİDEKİ TEDBİR VE DESTEKLER 

Bu yıl ilk çeyrekte yakaladığımız yüzde 7'lik seviye, yılı gayet iyi seviyede kapatacağımızın göstergesidir.

İşsizlik rakamları yaklaşık 2-2,5 puan daha düştü. Bu da neyi gösteriyor? İşsizlikte de Türkiye şu anda olumlu istikamette ilerliyor.

İhtiyaç sahibi her kesimin yanında yer almayı sürdüreceğiz.

YKS'DE BARAJIN DÜŞMESİ

Gençlerimize tercih süresinde ek yerleştirme daha yapılması kararını aldık. Bu onlara çok büyük bir imkan sağlıyor. 

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatl...

Altındağ'da çirkin tahrik! Halk sokağa döküldüSonraki Haber

Altındağ'da çirkin tahrik! Halk sokağa d...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar