Darbe bildirisini imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Darbe bildirisini imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı
Abone ol
Skandal bildiriye imza atan emekli amirallerden 4'ünün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olduğu ortaya çıktı.

Bildiriyi imzalayan isimlerin en başında İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergun Mengi yer alıyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir internet sitesinde 104 emekli emekli amiralin imzasıyla yayımlanan ve demokrasi ve siyaseti hedef alan darbe imamlı bildiriye imza atanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla resen soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan emekli amirallerin ev aramaları ve dijital materyallerinin incelemesinin devam ederken soruşturma kapsamında emekli amirallerin yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantılarının araştırıldığı belirtildi.

CHP ÜYESİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Skandal bildiriye imza atan emekli amirallerden Kadir Nazif Özdağdeviren, Cemil Şükrü Bozoğlu, Cengiz Alpözü ve Mehmet Tayfun Uraz'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olduğu tespit edildi. 

Bildiriye imza atan E. Amirallerden  Kadir Nazif Özdağdeviren, Atilla Kezek, Nurhan Kayhaoğlu, Mustafa Baha Eren, Şükrü Taner Ezgü ,Abdullah Can Erenoğlu, Türker Ertürk,   Gündüz Alp Demirus, Nejat Güldiken, Raif Naldemir, Erol Aydayener, Haluk Sayın, Taner Akkaya, Hayati Bilgiç,  Hasan Nihat Doğan gibi isimlerinde hanımı, kardeşi, kızı,  kardeşi, annesi gibi birinci dereceden akrabaları olduğu ortaya çıktı. 

BAŞKAN ERDOĞAN "ANA MUHALEFET BU İŞİN MERKEZİNDE" DEMİŞTİ

Başkan Erdoğan bugünkü değerlendirme toplantısı sonrası "Şu anda bu 104 kişinin içerisinde bizzat CHP içinde üye olan, ailesi olanlar var. Siz bunları yakın zamanda medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde ana muhalefet partisinin ta kendisi var. Türk ekonomisini, yatırım istihdam üretim yönünde büyütmeyi sürdüreceğiz. İktidara geldiğimizden bu yana, ülkemizi biz nereden aldık, bugün neredeyiz. Yatırımlar dahil bunları kronolojik olarak Çarşamba günü milletimize açıklayacağım." demişti.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enflasyon rakamları açıklandıÖnceki Haber

Enflasyon rakamları açıklandı

Diyanet'ten teravih namazı kararıSonraki Haber

Diyanet'ten teravih namazı kararı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar