DEĞİRMEN MAKİNELERİNİN DEVLERİ BU FUARDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEĞİRMEN MAKİNELERİNİN DEVLERİ BU FUARDA
Abone ol
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MillTech İstanbul Değirmen Makineleri Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı'nın alanında en büyük ticaret platformu olduğunu belirterek, "Ortalama ihracatımız kilogram başına 1,6 dolar seviyesindeyken değirmen makinalarında bu rakam 14 dolarlara çıkıyor. İşte böyle katma değer oluşturduğumuz bir sektör." dedi.

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) tarafından CNR Holding iş birliğinde hayata geçirilen, alanında dünyanın en büyük etkinliği olma özelliği taşıyan, yerli ve yabancı üretici firmalar ile nitelikli alıcıyı bir araya getiren MillTech İstanbul Değirmen Makineleri Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuar açılışında konuşan Varank, hem yurt içi hem de yurt dışı için önem arz eden fuarın iş dünyasının yenilikçi ürünlerini sergiledikleri bir vitrin konumunda olduğunu söyledi.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK TİCARET PLATFORMU

Bu yıl Türkiye'de ve yurt dışında onlarca fuara katıldıklarını, iş dünyasını dinlediklerini ve onların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Varank, “Emin olun bu fuarların tamamında özel sektörümüzün gücüne ve dinamizmine gururla şahit olduk. Bugün açılışını yaptığımız MillTech Fuarı da sektörün ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından gerçekten büyük bir önem arz ediyor. Burası alanında dünyanın en büyük ticaret platformu özelliğine sahip. 120'nin üzerinde markanın ürününü sergilediği bu fuar birçok yenilikçi teknolojiyi de bünyesinde barındırıyor ve ilk defa kamuoyuna tanıtmış oluyor. Katılımcı sayısı açısından bu fuarda bir rekor bekliyoruz. 15 bini aşkın sektör temsilcisinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Şimdiden bağlantılarını yaptılar. Böylece yerli üreticiler ile uluslararası alıcıları bir araya getirerek sektörün ticari hacmini artırmış olacağız."

 

İHRACATTA REKOR

Varank, ocak-ağustos döneminde Türkiye ihracatının 165 milyar doları aşarak rekora imza attığını, istihdamın 30 milyonu geçtiğini, temmuzda sanayi üretiminin yüzde 2,4 arttığını anlattı. Gelecek dönemde enflasyonun da kontrol altına alınmasıyla ülkenin büyümesinin katlanarak devam edeceğini vurgulayan Varank, 20 yılda yaptıkları altyapı yatırımları ve oluşturdukları ekosistem sayesinde artık Türkiye'nin katma değer üreten bir ülke haline gelmesini sağladıklarını bildirdi.

 

SON TEKNOLOJİ

Varank, Türkiye'nin değirmen makinelerinde son teknoloji ürünleri ürettiğini belirterek, "Ortalama ihracatımız kilogram başına 1,6 dolar seviyesindeyken değirmen makinalarında bu rakam 14 dolarlara çıkıyor. İşte böyle katma değer oluşturduğumuz bir sektör." şeklinde konuştu. Türkiye'nin son dönemde yüksek teknolojili alanlarda yaptıkları çalışmalardan bahseden Varank, KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kurumlarla sanayiyi desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

 

BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR

Varank, özel sektörü desteklediklerini, teşvikleri ve Ar-Ge destekleriyle onların önünü açtıklarını kaydederek, onların da kendilerini gururlandırdığını söyledi. Bakan Varank, değirmen sanayisinin Türkiye'ye çok ciddi katkılar sağlayan ve ülkenin ihracatını artıran bir alan olduğunu belirterek, "Burada firmalarımız çok başarılı işlere imza atıyor. Bu gibi fuarlarla kendi etki alanlarını da genişletmiş oluyorlar. Fuara hizmeti geçen ve bu fuarın düzenlenmesine katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, fuarda sadece buğday değil makarnadan fasulyeye, yemden mercimeğe çok farklı alanlarla faaliyet gösteren işletmelerin kullanacağı makinelerin alıcılarla buluştuğunu söyledi. Sektörün yatırımlarına devam ettiğini, değirmen makineleri sektöründe 250 milyon dolarlık bir yatırım öngörüldüğünü aktaran Demirtaşoğlu, istihdama 10 bin ek katkı sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan ve sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı açılış töreninin ardından Bakan Varank ve beraberindekiler fuar alanında incelemelerde bulundu ve stantları ziyaret etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAKAN KİRİŞCİ VE VARANK, "AYÇİÇEĞİ HASADI" ETKİNLİĞİN’E KATILDIÖnceki Haber

BAKAN KİRİŞCİ VE VARANK, "AYÇİÇEĞİ HASAD...

İngiltere'de ilk özel Türk Kanalı test yayınına başladıSonraki Haber

İngiltere'de ilk özel Türk Kanalı test y...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar