Diyarbakır'da 'Yüzde 100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce' sempozyumu yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır'da 'Yüzde 100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce' sempozyumu yapıldı
Abone ol
Diyarbakırlı gençlerin yerli üretim konusunda fikir sahibi ve özellikle uzay sanayi ve savunma sanayi alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla Dicle Üniversitesinde sempozyum düzenlendi.

DİYARBAKIR´da yerli ve milli üretimin değerlendirildiği 'Yüzde 100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce' sempozyumu düzenlendi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’na bağlı Türkiye Gençlik Araştırma ve Geliştirme Ağı (GENÇAĞ)’ın organizasyonu ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "%100 Yerli Üretim %100 Milli Düşünce" Sempozyumuna 81 ilden gençlerin, yerli üretim yapan kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye ekonomisinde yerli ve milli üretimin desteklenmesinin önemine değinmek amacıyla hazırlanan sempozyum, Türkiye Gençlik Araştırma ve Geliştirme Ağı Genel Başkanı Mehmet Sercan Öğe ve Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan'ın yaptıkları açılış konuşmasıyla başladı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu :


"Nasıl ki köklerinden koparılmış bir ağacın ayakta kalması mümkün değilse yerli ve milli olanla irtibatı kesilmiş milletlerin de ayakta kalması, geleceğinin olması mümkün değildir. O bakımdan öz düşüncemizi, öz üretimimizi, öz değerlerimizi, öz fikri zenginliğimizi çoğaltmak durumundayız. Bağımsızlığımızı devam ettirebilmek için mutlaka kültürel, sosyal, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını da sağlamak durumundayız. Yoksa bağımsızlık sadece kağıt üzerinde kalır. Dünyada birçok ülkenin birçok toplumun bağımsız denmesine rağmen bağımsızlıklarının kağıt üzerinde kaldığı gibi. Türkiye´nin 81 vilayetinden gençlerin kadim şehir  Diyarbakır´da toplanarak bu konunun tezekkür edilmesi ülkemiz açısından, ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye son dönemde teknolojiye önemli yatırımlar yapıyor. Katma değeri yüksek ihracatımız oransal olarak artsa da hala ihraç ettiğimiz malların kilogram fiyatının 1.5 doların altında olduğu gerçeği var. Bunu gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartmamızın yolu milli düşünce, yüzde yüz milli üretim, yüzde 100 teknoloji hamlesiyle katma değeri yüksek ürünleri üretmekten geçer. Bunun için de AR-GE´ye, İnavosyon´a, markalaşmaya çok önem vermemiz lazım. Gençlerimizin enerjisiyle iş dünyamızın iş dünyamızın tecrübesini bir araya getirdiğimizde büyük bir sinerji oluşacağına da inanıyoruz" diye konuştu. 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç: 

"Bu sadece tek başına yetmiyor. Bunları yapabilecek ekonomik özgürlüğe de, ekonomik bağımsızlığa da ulaşmamız gerekmektedir. Ekonomik bağımsızlığın önemli aşamalarından bir tanesi de milli teknolojiye sahip olmaktır. Pandemi sürecinde de gördük ki eğer siz ekonomik, teknolojik olarak bağımsızlığınızı elde edemediğiniz zaman sizin sipariş verdiğiniz ürünlere el koymaktadır" diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Sen bu kafayla daha çok gidersinÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'n...

Türk bayrağını ve Türk askerini ülkemizde görmek istiyoruzSonraki Haber

Türk bayrağını ve Türk askerini ülkemizd...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar