DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILARDAN “SİYONİZM” TEPKİSİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILARDAN “SİYONİZM” TEPKİSİ
Abone ol
İngiltere’nin en tanınmış caz müzisyenlerinden olan meşhur İngiliz Yahudi saksafoncu Gilad Atzmon ve Fransız piyanist Stephen Blet Global Diplomasi Dergisinden Eren Talha Altun’a verdiği röportajda İsrail’in Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Stephane Blet gibi , Gilad Atzmon’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ırkçılığa ve barbarlığa karşı mücadele eden örnek birisi olarak anılmıştı. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde , 2009’da DAVOS’ta Dünya Ekonomik forumunda başbakanlık döneminde , Recep Tayyip Erdoğan “ ONE MİNUTE” diyerek söz almıştı. Konuşma yaptığı sırada o meşhur DAVOS Krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan , Gilad Atzmon’un “İsrail barbarlığı zalimliğinde ötesinde bir şey” sözlerini alıntı yapmıştı.

İsrail’in Mescid-i Aksa baskınına tepkiler sürerken  Gilad Atzmon ve Stephen Bled’ “Apartheid ve sivilleri öldüren bir devleti de sorumlu tutmalıyız” diyerek İsrail’in sivil Filistinlilere yönelik yaptığı şiddet ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

“Filistin’de olan bir utançtır, suçtur”

Filistin konusunu sıklıkla gündeme getirdikleri için ülkelerinde  baskı ve zorbalıklarla karşılaştıklarını ifade eden sanatçılar şunları kaydetti ; 

Filistin konusunu hiç sevmiyorlar. Bu durum uzun zamandır devam ediyor Filistin veya Filistinli demek yasaktır . Bu konuyu açmak mümkün değildir .

Fransa’da televizyoncular ve gazeteciler yüzde yüz İsrailci dir. Özellikle de  gazeteciler Filistin veya Filistinli kesinlikle diyemezler . Eğer söylerler ise işsiz kalıyorlar. Böyle bir durumdayız bu konu kapandı . İsrail’de bile bu konuları çok daha fazla konuşabilirsiniz.


“Bizim derin devletimiz yüzde yüz İsrailci ve sağcıdır”

Gördük ki İsrail’de küçük veya büyük politikalarda asla durmak yok . İsrail için bir şeyler yapsalar bile hiç kimse ölen insanlar için bir şey yapmıyor . İnsanlar hatta çocuklar bile ölüyor . Devam edecekler çünkü bizler onlar için birer insan değiliz. Gerçek naziler  , onlardır. Maalesef görüyoruz ki zamanla daha kötü oluyor ve Filistinlileri öldürmeye devam ediyorlar ve Avrupa medyasında kimse konuşmak istemiyor .

“İsrail baskıcı bir politika izliyor”

Kimse bir şey diyemez artık çünkü tüm medyamız siyonist ve İsrailcidir. Büyük kanallarımız da dahil olmak üzere bundan dolayı kimse konuşamaz. Sadece Filistin  veya Filistinli dersen hemen işsiz kalacaksın. Baskı ve korku altında yaşıyoruz .” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’de çalışmalarına devam ettiğini ve yeni bir albüm çalışması sürecinde olduklarını söyleyen Stephen Blet  ve dünyaca meşhur İngiliz yahudi saksafoncu Gilad Atzmon Türkiye’ye sığınan iki büyük Fransız sanatçının kayıtlarını kaydettiği albüme katılarak Stephane Blet ve Dieudonne M’Bala ‘nın İstanbul’da gerçekleştirdikleri müzik projesini destekleyeceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu çocuklar eceliniz olacakÖnceki Haber

Bu çocuklar eceliniz olacak

Joe Biden, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştüSonraki Haber

Joe Biden, Filistin Devlet Başkanı Mahmu...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar