Ekrem Yüce, Londra'da Lobin İnternational Kalite Ödül Toreni'ne katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan, Lobin İnternational Kalite Ödül Töreni'ne katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Turkish Press News ve Euronews34 TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Ekrem Yüce, 6 Şubat'da meydana gelen büyük  depremin ardından Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak deprem bölgesinde yürüttükleri

çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bölgede birçok sehirde konteynır kentler kurduklarını ifade eden Ekrem Yüce, bölgeye olan yardım ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Ekrem Yüce, Londra'da Lobin İnternational Kalite Ödül Toreni'ne katıldı

Sakarya Büyüksehir Belediyesi'nin yapmış olduğu başarılı çalışmaların AB tarafından da izlendiğini ve birçok konuda çeşitli ünvanlarla

taltif edildikleri belirten Ekrem Yüce, son olarak da Londra'da düzenlenen Lobin İnternational Ödül Töreni'ne davet edildiklerini aktardı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye Kalite Ödülü verildi

Ekrem Yüce, Londra'da almış olduğu bu ödülün gururunu taşıdıklarını ve bu ödülü Sakaryalı hemsehrilerine armağan ettiğini ifade ettikten

sonra Sakarya'yı bir dünya şehri yaparak, Sakaryalıların yaşam standardını yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Ekrem Yüce, 6 Şubat'da meydana gelen büyük  depremin ardından Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak deprem bölgesinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Bölgede birçok şehirde konteynır kentler kurduklarını ifade eden Ekrem Yüce, bölgeye olan yardım ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanımızın talimatları ile bölgeye 600 personel, 200'ün üzerinde iş makinesi, buldozer, kepçe, dozer ve greyder ile arama-kurtarma çalışmalarına katılmak ve koordine etmek üzere intikal ettiklerini ifade eden Ekrem Yüce, Diyarbakır'da, Adıyaman'da, Maraş'da ve Hatay/İskenderun'da hemen konteynır kentlerin kurulumuna başladıklarını belirterek, her hafta Sakarya'dan bir tren ile bölgeye konteynır sevkiyatını sürdürdüklerini söyledi.

Sakarya'da yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Ekrem Yüce, özellikle tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile bir model oluşturduklarını, 300 dönümlük bir alanda çilek ve dış mekan süs bitkisi ürettiklerini, daha önce katı atık alanı olarak kullanılan 500 dönümlük alanı da ıslah ederek 62 tür meyve yetiştirdiklerini ifade etti.

 

Sakarya'yı Avrupa Bisiklet Şehirleri arasına kattıklarını belirten Ekrem Yüce, Sakarya Büyüksehir Belediyesi  bünyesinde 30 branşta 5000 sporcularının olduğunu, Sakarya'nın aynı zamanda Belçika'da düzenlenen tören ile Avrupa Spor Şehri ünvanına kavuştuğunu söyledi.

 

Ekrem Yüce, yürüttükleri başarılı çalışmalar neticesinde Kalite Ödülü ile taltif edildiklerini; Londra'da almış olduğu bu ödülün gururunu taşıdıklarını ve bu ödülü Sakaryalı hemsehrilerine armağan ettiğini ifade ettikten sonra, Sakarya'yı bir dünya şehri yaparak Sakaryalıların yaşam standardını yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Londra Southwark Belediye Başkanı Sunil Chopra yaptıkları görüşmede "Kardeş Şehir" olma arzusunda olduklarını ve yakın zamanda bunun gerçekleşeceğini ifade eden Ekrem Yüce, önümüzdeki süreçte de Sakarya Büyüksehir Belediyesi 'nin Sakaryalılara hizmetlerini artırarak hız kesmeden devam ettireceğini ve Sakaryalıların buna layık olduğunu belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa Kalite Zirvesi Londra'da gerçekleştiÖnceki Haber

Avrupa Kalite Zirvesi Londra'da gerçekle...

Yeniden Refah Partisi’nden partililere Erbakan çağrısı!Sonraki Haber

Yeniden Refah Partisi’nden partililere E...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar