Erbakan’dan İBB’deki yolsuzluk iddialarına ‘gerekeni yapın’ çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erbakan’dan İBB’deki yolsuzluk iddialarına ‘gerekeni yapın’ çağrısı
Abone ol
Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde geçmiş dönemdeki yolsuzluk iddialarına yönelik iktidara ‘gerekeni yapın’ çağrısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyenin Ak Parti döneminde zarara uğratıldığına ilişkin iddialarına yönelik açıklamada bulundu.

 

Erbakan şunları söyledi:

“Yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul Belediyeleri muhalefet partilerinin eline geçtiğinden beri, her iki şehrimizin belediye başkanları önceki döneme ilişkin yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarında bulunuyor, ellerinde dosya ve deliller olduğunu iddia ediyorlar. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisinden önceki döneme ilişkin “50 tane yolsuzluk dosyası” hazırladığını ifade ediyor, sadece bir arsa satışında İBB’nin 400 milyon TL zarara sokulduğunu, toplamda kamunun “tam 13 milyar TL” zarara uğratıldığını iddia ediyor. Tüm bu iddialara ilişkin medyada çok sayıda haber ve yorumlar çıkıyor, ancak iktidar sessiz kalıyor, hatta bu dosyalara İçişleri Bakanlığı el koyuyor, adeta rafa kaldırıyor, neredeyse 3 aydır İçişleri Bakanlığı müfettişlerinden bir ses çıkmıyor, yolsuzluk iddiaları ile ilgili haberlere internette erişim yasağı getiriliyor, hatta ve hatta erişim yasağı haberine de erişim yasağı getiriliyor.”

 

Bu noktada iktidara düşen…

 

‘Yeniden Refah Partisi olarak “bu iddialar doğrudur, İBB’de Ak Parti döneminde yolsuzluk yapılmıştır” demediklerinin altını çizen Erbakan, şöyle devam etti:

“Ancak bu noktada iktidara düşen; “Kimin elinde dosya, bilgi, belge varsa götürsün yargıya teslim etsin, bizzat biz de bu konunun takipçisi olacağız, eğer iddiaların doğru olduğu ortaya çıkarsa kendi partimizden de olsa, yolsuzluk yapanın gözünün yaşına bakmayacağız, hukuk önünde gereken cezaya çarptırılacak, ama eğer iddialar doğru değilse, iftiraysa da biz iddia sahiplerini, İBB Başkanı’nı müfteri ilan edeceğiz, ve kendilerine manevi tazminat davası açacağız” demektir.”

 

Tüm kamuoyu bu açıklamayı bekliyor

 

Ak Parti’nin seçmenleri dahi, tüm kamuoyunun iktidardan bu duruşu, bu açıklamayı beklediğini belirten Erbakan, “En başta Ak Partililer şaibe altında kalmak istemiyor. Konuşmalarında sık sık 94 Ruhu’na dönmek istediğini ifade eden, “Bana Ömer’leri getirin” diye çağrıda bulunan, hatta İstanbul’a eski Milli Görüşçü bir il başkanı görevlendiren Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bu duruşu, bu açıklamayı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PKK'nın kozmik derneği ortaya çıktıÖnceki Haber

PKK'nın kozmik derneği ortaya çıktı

Koronavirüs Vaka, Hasta ve ölü sayısı açıklandıSonraki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta ve ölü sayısı aç...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar