Erbakan’dan İslam dünyasına İsrail ve ABD’ye yaptırım çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erbakan’dan İslam dünyasına İsrail ve ABD’ye yaptırım çağrısı
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM’de yaptığı açıklamada İslam ülkelerine çağrıda bulunarak çoluk çocuk demeden Gazze’de katliam yapan İsrail’e ve destekçisi ABD’ye karşı yaptırım çağrısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İsrail rejiminin tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de apaçık bir insanlık suçuna imza attığını söyledi.

Erbakan, İsrail’in sivil, savunmasız ve masum Filistinlilere karşı, kadın çocuk yaşlı engelli demeden vahşet politikası uyguladığını belirterek, “Cami, okul, hastane demeden bomba yağdırmaktadır. İşgalci güçlerin kanlı eylemlerine sahne olan Gazze’deki vahim gidişat karşısında hiçbir somut önlemin alınmaması, dünyanın suskunluğu ve hatta İsrail’e arka çıkılması Filistin halkını yalnızlığa itmiştir. Bir taraf zalim bir taraf da mazlum durumdayken, biz taraf olmayız denilemez! İnsanlık dışı katliam karşısında yapılması gereken, mazluma sahip çıkmak, zalimin karşısında durmaktır” şeklinde konuştu.

 

‘Gün bugündür! Mutlaka fiili adımlar atılmalıdır’

İsrail’in katliamlarına dur demek için İslam alemi ve Türkiye tarafından mutlaka somut caydırıcı adımlar atılması gerektiğini kaydeden Erbakan, “Siyonist teröre dur demek istiyorsak mutlaka yaptırım uygulamamız, somut adım atmamız gereklidir. Peki bu adımlar nelerdir? İsrail’deki  Büyükelçimiz acilen geri çağırılacak… İsrail’in Ankara Büyükelçisi sınır dışı edilecek… ABD’nin İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü derhal, bugünden tezi yok kapatılacak… Petrol başta olmak üzere bütün stratejik maddelerin ABD ve İsrail’e satışı bütün Müslüman ülkeler tarafından durdurulacak. Müslüman ülkelerin hava sahaları, karasuları ve limanları ABD ve İsrail’e kapatılacak. ABD ve İsrail firmalarının bütün Müslüman ülkelerde devletle yapmış olduğu kontratlar derhal iptal edilecek. Türkiye öncülüğünde İsrail mallarının boykot edilmesi konusunda ortak karar alınması. Putin için tutuklama kararı çıkartan uluslararası toplumun benzer şekilde Netanyahu için de aynı kararı alması yönünde baskı kurulması, adalet divanında yargılanması hususunda gerekli girişimlerin yapılması. ABD’nin sadece Türkiye’de değil,  bütün Müslüman ülkelerdeki üslerinin derhal kapatılması. İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 Liderleri acilen toplanarak somut yaptırımlar ortaya koyması. Bunları yapmadan, istediğiniz kadar kınayın, istediğiniz kadar masal anlatın, faydası yok!  Biz 70 senedir bu masalları dinliyoruz ve hiçbir faydası olmadığını görüyoruz.”

 

‘Emeklilerimiz bir kez daha enflasyona ezdirilmiştir’

Bir defaya mahsus verilecek olan 5 bin liralık ikramiyenin emeklilerde hayal kırıklığına yol açtığını söyleyen Erbakan, konu ilgili şöyle konuştu:

“Maalesef emeklilerimiz enflasyona ezdirilmiştir! Milyonlarca emeklimiz açlık sınırının neredeyse yarısı seviyedeki maaşla hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Yüksek enflasyondan dolayı çok zor şartlarda yaşamaya çalışan milyonlarca vatandaşımız, “emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar” olarak ilân edilen ‘müjde’ye haklı olarak tepki göstermektedir.  Bir defaya mahsus olmak üzere verileceği açıklanan rakam, bu korkunç enflasyon ortamında neredeyse “yok” hükmündedir.  Öte yandan; Açlık sınırının çok altındaki maaşlara, bir defalığına mahsus eklenmesine karar verilen “küçük ikramiyede” bile maalesef ayrımcılık yapılmıştır.  Ev kirasını bile karşılamaya yetmeyen 7500 liralık gelirini “hayatta kalınabilir seviyeye” çıkartabilmek için asgari ücretle de olsa çalışmaya mecbur olan emeklilerimizin tek seferliğine verilecek 5 bin liradan bile mahrum bırakılmaları; ayrımcılıktır ve kayıt dışılığa teşviktir. Yeniden Refah Partisi olarak, geçtiğimiz Temmuz ayında emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik zammın asla yeterli olmadığını, emekli maaşlarına da, tıpkı memur maaşlarına yapıldığı gibi seyyanen zam uygulanması gerektiğini defalarca söyledik. Bugün gelinen noktada, iktidarı emeklilerimizin derdine derman olmaktan çok uzak olan bu son kararını gözden geçirmeye ve emeklilerimizin mağduriyetlerini bir an evvel gidermeye davet ediyoruz.”

 

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Filistin meselesini görüştük’

Bir gazetecinin dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Erbakan, “Özellikle Refah Kapısı’ndan insani yardımların ulaştırılması, elektriğin, suyun, ilaçların ulaştırılması, gıda temini için büyük bir çaba içinde olduklarını ifade ettiler. Bizim de beklentilerimiz bununla ilgilidir. Ekonomi konusunda da parti olarak kendilerine destek verebileceğimizi ifade ettik.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cezaevinden firar eden şahıs yakalandıÖnceki Haber

Cezaevinden firar eden şahıs yakalandı

İsrail'den İran'a havada gözdağı: Uçak Tahran'a dönmek zorunda kaldıSonraki Haber

İsrail'den İran'a havada gözdağı: Uçak T...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar