Erbakan'ın yakın yol arkadaşı Fehim Adak dualarla anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erbakan'ın yakın yol arkadaşı Fehim Adak dualarla anıldı
Abone ol
Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşı, eski bakan Fehim Adak, vefatının 5. sene-i devriyesinde dualarla anıldı.

Efsane hizmetleriyle anılan 54 . Hükümet bakanlarından Fehim Adak, medfun bulunduğu Bağlum'da kabristanı başında dualarla anıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, merhum Fehim Adak'ın oğulları ve torunları, Genel başkan yardımcıları ve partililerin katıldığı anmada, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

Fatih Erbakan 'Fehim Adak Milli Görüş'ün vücud bulmuş haliydi'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, dua sonrası yaptığı konuşmada merhum Fehim Adak'ın Milli Görüş'ün prensiplerinin vücut bulmuş hali gibi olduğunu söyleyerek, " Fehim Adak Bey, önce ahlak ve maneviyat, nefis terbiyesi ve dünyacı değil ahiret öncelikli olmak prensipleri tecelli etmiş ender isimlerden biriydi. Yine Erbakan Hocamızın belirttiği Milli Görüş'ün fiziksel özellikleri hidayet, feraset, dirayet Fehim Adak Bey'de bulunan özelliklerdi. Hakkın hakim olması için her türlü engele sıkıntıya rağmen son nefese dek mücadele etti. Tüm bu özellikler kendisinde vücud bulduğu için gerçekten müstesna bir insandı. Fehim Adak Bey hakkında Erbakan Hocamız, başkası için söylediğini duymadığım kendisinin imzaladığı dosyayı "biz hiç okumadan imzalarız" demiştir. Kendisini özlemle hayırla yad ediyoruz. Bütün gençlerimizin hepimizin Fehim Adak Bey'in hayatını çok iyi incelemesi, örnek almamız gerekiyor. Sadece anmak, dua etmek yetmiyor onun yürüdüğü yolda yürümek onun güzel hasletlerini kendi hayatımızda da uygulamak son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

'Fehim Adak devletin 5 kuruşunun israf olmaması için canını vermeye hazırdı'

54. Hükümet eski bakanlarından, Fehim Adak'ın yakın çalışma arkadaşlarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit Günbey de yaptığı konuşma ile duygulu anlar yaşattı. Günbey Erbakan Hoca'nın en güvendiği ismin merhum Fehim Adak olduğunu söyledi.

Günbey şöyle konuştu:

"Bakanlar Kurulunda Erbakan Hocamız imzalanacak dosya olduğunda en önce Fehim Adak Bey'in imzalayıp imzalamadığına bakardı. Sonrasında gönül rahatlığıyla imzalardı. Fehim Adak Bey devletimizin 5 kuruşunun israf olmaması için canını vermeye hazırdı. Mütevazi, sade yaşayan bir insandı. Arabası cep telefonu yoktu. Zarif bir insandı. Kendisine hakaret edene kızmazdı ama İslam'a laf söylenmesine kesinlikle müsamahası yoktu. Ölmeden önceki bana vasiyeti Genel Başkanımız Fatih Erbakan'ı asla yalnız bırakmamam olmuştur."

Bülent Arınç: "Tüm siyasilerimizin örnek alması gereken bir insandı"

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da merhum Fehim Adak Bey'in bakanlığı dönemindeki yaşadığı bir anısını anlatarak günümüz siyasetçisinin nasıl olması gerektiğine ışık tuttu:

"Mardin'den gelen dostlarının getirdiği bir kutu balı, Fehim Bey bulunduğu makam itibariyle kabul etmeyeceğini belirtmiş. Gelenlerin ısrarına rağmen hediyeleri kabul etmeyen Fehim Bey, bir devlet adamının kamu adına çalışan bir kimsenin hediye kabul etmesinin uygun olmadığını hadisi şerifleri de referans göstererek izah etmiş. Fehim Bey ancak getirilenleri parasını vererek alabileceğini belirtmiş. Bu davranış Türkiye'nin en batısından en doğusunda tüm siyasetçilerimize örnek olması gereken bir davranış. Ölçülerimiz bunlardı. Dinimizin ölçüleri bunlar. Dolayısıyla tavizsiz bir Müslümandı Fehim Bey. Fehim Bey, ayrılığımız sırasında da bize karşı hep kucaklayıcı olmuştur. Bugün gördüğümüz kötü örneklere bakarak nasıl yaşanması gerektiğini gösteren örnek bir insandı. Dünün mücahitlerinin müteahhit olduğu dünya için her şeylerini feda etmiş bir kalabalık var bugün karşımızda. Ama yüz binlerin içinde 1 tane Fehim Adak göremiyoruz. O yüzden gelecek nesillerimize Fehim Adak'ı anlatmamız çok önemli." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Husumetli aileler şehri birbirine kattı! Çok sayıda ölü ve yaralıÖnceki Haber

Husumetli aileler şehri birbirine kattı!...

Türkiye'nin de aldığı Sinovac aşısı ile ilgili Çin'den son dakika kararıSonraki Haber

Türkiye'nin de aldığı Sinovac aşısı ile...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar