Erdoğan: Kur korumalı TL mevduatı programı amacına ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Kur korumalı TL mevduatı programı amacına ulaştı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda "Döviz kurunu serbest piyasa ekonomisi kuralları içerisinde ülkemizin gerçeklerine uygun seviyeye getirmek için dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır" dedi.

Başkan Erdoğan "Kur ve enflasyon baskısı altında hiçbir vatandaşın kazanımını kaybetmesine izin vermemekle kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 2,6 milyar lira kuraklık desteğini, çiftçilerin hesaplarına yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Ekonomide yaşanan gelişmeler sadece bizim ülkemize mahsus değildir. Ekonomik dediğimiz dinamik alan sürekli değişim içindedir. Ekonominin temeli değişirken çatısının aynı kalması mümkün değildir. Dünyada bu uyumsuzluktan kaynaklanan büyük bir kavga yaşanıyor.

PROGRAM AMACINA ULAŞMIŞTIR

Kartların yeniden karıldığı bu dönemde gelişmiş ülkeler ligine yükselen devletler önümüzdeki bir asra damgasını vuracaklardır. Ülkemizin geçmişte defalarca bu treni kaçırmasına yol açanlar bugün de aynı niyetle hareket ediyor. Türkiye bu treni kaçırmayacak. Bu trenin birinci sınıfında yerimizi alacağız.

Bu nedenle döviz kurunu ülkemizin gerçeklerine uygun seviyeye getirmek için açıkladığımız program amacına ulaşmıştır.

VATANDAŞIMIZIN KAYBETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Milletimiz tedbirleri takdirle karşılamış, piyasalar da buna uygun adımları atmıştır. Serbest piyasa kurallarına aykırı iş yapmıyoruz. Art niyetli spekülatörlerin ülkemizden ellerini çekmesini sağlama gayreti içindeyiz. Kalbi ve zihni kirlenmemiş herkesin memnuniyetle karşılayacağı bir gelişmedir. Bugün de Türkiye ekonomisi kur üzerinden çökertilmeye çalışırken yüzleri gülenlerin yüzlerinin düştüğünü görüyoruz. Uyguladığımız ekonomi politikasını anlamıyor, katılmıyor, farklı düşünüyor olabilirsiniz ama ülkenin hayrına gelişme yaşandığında hiç değilse susma erdemini gösterin.

Kur ve enflasyon baskısı altında hiçbir vatandaşın kazanımını kaybetmesine izin vermemekle kararlıyız. Burada kazanan sadece bankada parası olan veya ihracat yapan değil ülkemizin tamamıdır, 84 milyonun her bir ferdidir.

ÜLKEMİZİ CARİ FAZLAYLA BÜYÜTMEYE KARARLIYIZ

Dün çıkmış birisi 'Kur düşüyor, dolar almanın tam zamanı' mealinde açıklamalar yapıyor. Bunların beyni sulanmış. Bunlara gereken cevabı inşallah en kısa zamanda benim milletim en güzel şekilde verecek. Bu sözün tercümesini kurun yeniden ülkenin gerçekleri ile alakası olmayan seviyelere çıkmasını teşvik etmektir. Bununla ilgili BDDK da yargı yolunu açtı. Siz bu ülkenin değerleri ile oynayamazsınız. Size bu dönemlerde arka çıkanlarla şu anda yol kesmeye çalışmayın. Boşuna yol kesmeye çalışırsın, buna ne gücün ne aklın yeter. Bir insanın kendi ülkesine bu derece düşman kesilebilmesi için aklı ve vicdanını kaybetmesi gerekir. Burada kazanan ülkemizin tamamıdır. Herkesi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata davet ediyorum. Ülkemizi cari fazlayla büyütme kararlılığımızı tekrarlıyoruz.

ÖZEL SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLARINA HAK ETTİKLERİ ÜCRETİ VERECEĞİNDEN ŞÜPHE DUYMUYORUZ

Çalışanlarımızın gelirlerini arttırmaya yönelik ciddi adımlar attık. Asgari ücrete yüzde 50 ile tarihimizin en yüksek artışını yaptık. Asgari cüreti vergi dışı da bıraktık. On yıllardır ne deniyordu, asgari cüret vergi dışı kalsın. Bunu da bizim iktidarımız başardı. Tüm çalışanların asgari cüret rakamı kadarki gelirlerini de aynı kapsama aldık. Memurlarımız da toplu sözleşme artışına ilave olarak aylık ortalama 300 liralık cüret artışı sağladık. 3600 ek gösterge uygulamasını da inşallah önümüzdeki yıl hayata geçiriyoruz. Özel sektöründe kendi çalışanlarına hak ettikleri ücreti vereceklerinden şüphe duymuyoruz.

BİR MÜJDE DE ORMAN İŞÇİLERİNE

Bir müjde de orman işçilerimize vermek istiyorum. Son 19 yılda 5.5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sıradayız. Orman köylümüzün gelirinde önemli bir artış yapıyoruz. Yılbaşından itibaren ve Temmuz ayı itibariyle yüzde 23 olmak üzere yıllık ortalama yüzde 51 oranında arttırıyoruz. Bu artışların hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde bir süredir yaşanan kuraklık nedeniyle buğday, arpa, yulaf, nohut üreticilerimiz verim kaybı yaşamıştır. 651 bin üreticimize kuraklık desteği ödemesi yapıyoruz. 2.6 milyar lira kuraklık desteğini çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya başladık. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çok sayıda ilde okullar tatil edildiÖnceki Haber

Çok sayıda ilde okullar tatil edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur temsilcileri ile görüştü! İlk açıklama geldiSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur temsilciler...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar