Ermenistan'da darbe girişimi! Ordu muhtıra verdi, peş peşe açıklamalar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ermenistan'da darbe girişimi! Ordu muhtıra verdi, peş peşe açıklamalar!
Abone ol
Son dakika haberine göre; Ermenistan Ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifasını talep etti. Ordunun istifa çağrısının ardından açıklama yapan Paşinyan, bu hamleyi "darbe girişimi" olarak nitelendirdi. Paşinyan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı da görevden aldığını duyururken, halkı sokağa çağırarak darbeye karşı gelme çağrısında bulundu. Rusya ve Türkiye'den de konuya ilişkin ilk açıklamalar geldi.

Ermenistan'da darbe hareketliliği yaşanıyor. Gelen son dakika haberine göre; Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı:

"Ülkenin içinde bulunduğu bu kadar karmaşık durumda alınan devlet karşıtı ve sorumsuz bir adımlar atılıyor.  Ermeni halkı için bu kritik ve ölümcül durumda yeteri kadar karar veremeyen Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin uzun süredir görevdeki yetkililerin itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına sabırla tahammül ettik. Ancak her şeyin sınırı var. Ermeni Silahlı Kuvvetleri, görevini onurla yerine getirmiş ve halkla omuz omuza düşmana karşı savaşmıştır. Görevdeki yetkililerin etkisiz yönetimi ve dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Oluşan durumla hemfikir olan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin istifasını talep ediyor, aynı zamanda Vatan ve Artsakh'ı korurken oğulları ölen kişilere karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunuyor. İnsanlar her zaman ordunun yanında olduğu gibi, ordu da her zaman halkın yanında olmuştur."

 

Paşinyan elinde megafonla başkent sokaklarında yürüyerek halka sesleniyor.

Paşinyan elinde megafonla başkent sokaklarında yürüyerek halka sesleniyor.

PAŞİNYAN'DAN AÇIKLAMA: BU BİR DARBE GİRİŞİMİDİR, HALKI SOKAKLARA ÇAĞIRIYORUM

Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'la süren 6 haftalık çatışmaların ardından Ermenistan'da eleştiri oklarının hedefindeki isim olmuştu. Ermenistan lideri istifa çağrılarıyla karşılaşmış ancak görevini bırakmamıştı.

Ermenistan ordusunun istifa çağrısının ardından Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek, destekçilerini sokağa çağırdı.

PAŞİNYAN'DAN YENİ AÇIKLAMALAR

"Ülkede bir darbe girişimi yaşanıyor" dedikten sonra destekçilerine sokağa çıkma çağrısında bulunan Paşinyan, Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'na destekçilerinin yanına geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Başbakan, ordunun açıklamasını "duygusal bir tepki" olarak yorumlayarak, " Durum yönetilebilir. İletişim halindeyiz" dedi.

Paşinyan'ın açıklamalarına karşılık veren Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı şunları söyledi:

“(Paşinyan’a istifa çağrısı) Pozisyonumuzu teyit ediyoruz. İstifa çağrısı bir baskı neticesinde yapılmamıştır”

MEGAFON İLE SOKAK SOKAK GEZDİ

Elinde megafonla başkent sokaklarında yürüyerek halka seslenen Paşinyan şunları söyledi:

"Biz buradayız ve hiçbir halükarda ülkemizi terk etmeyeceğiz. Ailem de burada. Polis, halkı koruyacak. Halkın egemenliğinin korunmasını istiyorum. Ben halkım için mücadele ediyorum."

"ASKER GÖREVİNİ YAPSIN, SINIRLARI KORUSUN"

Paşinyan, Erivan Cumhuriyet Meydanı'nda konuşma yapmaya başladı. Konuşmasında Orduya seslenen Ermeni Başbakan Karabağ yenilgisinin faturasını da orduya kesen ilginç ifadeler kullandı. Paşinyan"Askerler görevini yapsın, sınırları korusun. Ermenistan halkı darbecilere izin vermeyecek. Askerler halkın seçilmiş iradesine saygı göstermeli, siyasete karışmamalı." ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN GÖREVDEN ALDI, CUMHURBAŞKANI REDDETTİ

Ordunun muhtıra verdiği Başbakan Nikol Paşinyan da Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını duyurdu. Ancak Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın bu görevden alma talebini reddettiği açıklandı.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVADA

 Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın ordunun istifa çağrısının ardından meydanlara çağırdığı destekçileri ile Savunma Bakanlığı binasının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda buluştuğu sırada Su-30 savaş uçağı da uçuş gerçekleştirdi.

Ordunun talebini "darbe girişimi" olarak nitelendiren Başbakan Paşinyan, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı binasının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’na çağırdığı destekçileriyle buluşurken, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait Su-30 savaş uçağı Erivan semalarında uçuş yaptı. Ermenistan Savunma Bakanlığı, uçağın eğitim uçuşunda olduğunu belirtti. Uçağın ayrıca Erebuni’deki Rus Hava Üssü’nden kalkan Rus savaş uçaklarından biri olabileceği de iddialar arasında.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Ermenistan'da yaşanan darbe gelişmelerine ilişkin Moskova yönetiminden ilk açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Ermenistan'da yaşanan olaylardan endişeliyiz. Bu olaylar Ermenistan'ın kendi iç meseleleridir. Yaşananlar anayasal çerçevede kalmalı" ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

Ermenistan'da meydana gelen darbe girişimine yönelik bir açıklama da Türkiye'den geldi. Türkiye adına ilk açıklamayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu darbe girişimini kınadıklarını açıkladı

AZERBAYCAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Ermenistan‘da buhran hüküm sürüyor. Birbirlerini itham ediyor, birbirlerine giriyorlar." dedi.

İSKENDER FÜZELERİ SÖZLERİ BAŞINI YAKTI

Paşinyan'ın Rus balistik füzesi İskender hakkında yaptığı yorumların başını yaktığı  belirtildi.

PAŞİNYAN'A TEPKİLER DİNMİYOR

Ermenistan ordusunun çağrısıyla yeniden gündeme istifa talebi aylardır ülkede konuşulan en önemli mesele. Özellikle Erivan merkezli yapılan ve Azerbaycan karşısında Karabağ'da alınan tarihi hezimet sonrası artış gösteren istifa talepleri gün geçtikçe büyüyor.

Hemen her hafta polis müdahaleleriyle sonuçlanan ve arbedenin yaşandığı eylemlerde göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan ve beraberindeki hükümetin istifasını talep ediyor.

 AZERBAYCAN YILLAR SONRA TOPRAKLARINA KAVUŞTU

Bu tepkilerin en önemli sebebi de elbette ki Karabağ'da yaşanan tarihi hezimet. Yıllar boyunca işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarında hüküm sürmeye çalışan Erivan yönetimi, Azerbaycan'ın Türk topraklarını gasbetmiş, hukuksuzca el koymuştu. Son olarak Azerbaycan'ın çağrılarını kulak ardı eden Ermenistan yönetimine karşı 27 Eylül 2020 tarihinde bir operasyon başlatılmıştı.

Sayılı gün içerisinde tamamlanan bu operasyon ile Ermenistan işgali altındaki Azerbaycan toprakları özgürlüğe kavuşturulmuştu.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ermenistan'da darbe girişimi! Ordu harekete geçti, Paşinyan'dan açıklamaÖnceki Haber

Ermenistan'da darbe girişimi! Ordu harek...

YENİDEN REFAH PARTİSİ HATAY DA MUHTARLARI ZİYARETE DEVAM EDİYORSonraki Haber

YENİDEN REFAH PARTİSİ HATAY DA MUHTARLAR...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar