Fatih Erbakan; ’28 Şubat’ın karanlık günlerini hatırlatan bir altılı masayla karşı karşıyayız’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan; ’28 Şubat’ın karanlık günlerini hatırlatan bir altılı masayla karşı karşıyayız’
Abone ol
Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, Altılı masayı yönelik sert eleştirilerde bulunarak, ” ‘Dört altı yaş arasında okul öncesi yaştaki çocuklara Kur’an öğretmek çağ dışılıktır. Taliban zihniyetidir’ diyen, namus kavramının kökünü kazımayı amaçlayan ‘İstanbul Sözleşmesi iktidara gelir gelmez yapacağımız ilk iştir’ diyen bir altılı masa ile karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Osmaniyeli depremzedelerle iftarda buluştu.

Depremzedelere hitap eden Dr. Erbakan, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diledi. Dr. Erbakan, bölgede yaraların sarılması noktasında ilk günden beri olduğu gibi sonuna kadar çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

14 Mayıs değerlendirmesi!

Seçim sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Dr. Fatih Erbakan, 6’lı masanın ittifakına dikkat çekerek, “Sol, sosyalist, komünist her türlü fraksiyonun bir araya toplandığı, bir araya geldiği bir altılı masayla karşı karşıyayız. Hatta ve hatta, PKK’nın üst düzey yöneticilerinin neredeyse her gün yeni bir video çekerek destek oldukları bir altılı masayla karşı karşıyayız. FETÖ’nün önde gelen isimlerinin gittikleri Avrupa’dan, Amerika’dan, her gün yaptıkları yorumlarla, yazdıkları yazılarla, çektikleri videolarla bütün güçleriyle destek oldukları, kazanmasını istedikleri bir altılı masayla karşı karşıyayız.” dedi.

Altılı masanın vaadi: Ayasofya’yı yeniden müze yapmak

“Ayasofya’yı. yeniden müze yapmamız lazım diyen bir altılı masa.” ifadeleri ile CHP iktidarının tehlikelerine dikkat çeken Dr. Erbakan, ” ‘Dört altı yaş arasında okul öncesi yaştaki çocuklara Kur’an öğretmek çağ dışılıktır. Taliban zihniyetidir’ diyen, namus kavramının kökünü kazımayı amaçlayan ‘İstanbul Sözleşmesi iktidara gelir gelmez yapacağımız ilk iştir’ diyen bir altılı masa.. Diyorlar ki ‘iktidar olursak meclis çoğunluğunu elde edersek daha bir bardak çay içmeden ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmek olacak’ İstanbul Sözleşmesi dediğiniz ‘sözde namus kavramının kökünü kazıyacağım’ diye maddesi olan bir sözleşmedir. Düşünebiliyor musun? ‘İlk işim bu sözleşmeyi geri getirecek olacak’ diyen bir yapıdan bu ülkeye, bu millete bir fayda gelmesi mümkün mü?” diye sordu.

‘Bize 28 Şubat’ın karanlık günlerini hatırlatan bir altılı masayla karşı karşıyayız’

İstanbul Sözleşmesi’nin eşcinsel sapkınlığı da meşrulaştırdığını belirten Dr. Erbakan, “Sadece bu değil. Çok affedersiniz ‘eşcinsel evlilikler gayet normaldir, doğaldır ama toplumumuz henüz buna hazır değildir’ diyen bir masayla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından Sayın İmamoğlu, internetten videosunu izleyebilirsiniz, röportajında aynen böyle diyor. ‘Eşcinsel evlilikler, evet olabilir tabii normaldir’ ‘Ama’ diyor ‘toplum ona hazır değil’ Sadece bu değil, yine efendim ‘LGBT Türk aile yapısına neden zarar versin? Ne münasebet bu? Herkes istediğini yapmakta özgürdür’ diyen bir cumhurbaşkanı adayıyla karşı karşıyayız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun röportajı hepimizin gözünün önünde internette var. ‘Efendim size göre LGBT Türk aile yapısını bozar mı?’ diyorlar, ‘Ne münasebet neden bozsun. Bu herkesin doğal bir hakkıdır, herkes özgürdür’ diyor. Ve yine mecliste başörtüsüne anayasal bir güvence getirilmesi için iktidarın attığı adıma karşı çıkan bu masa, güvencenin laikliğe aykırı olacağı gerekçesiyle buna destek olamayacağını söyleyen ve bize yirmi sekiz Şubat’ın karanlık günlerini hatırlatan bir altılı masayla karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

İttifak ortağı HDP’lilerin İslam karşıtı açıklamalarına da değinen Dr. Fatih Erbakan, “Dışarıdan destekçilerinin ‘Din dersini kaldıracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İnanç İşleri Başkanlığı yapacağız. Terör operasyonlarını tamamıyla durduracağız’ diyen bir altlı masayla karşı karşıyayız. Dışarıdan destekçisi HDP, HDP’nin yedek partisi Sol Yeşiller Partisi, Sol Yeşiller Partisi’nin seçim bildirgesinde de bunlar söyleniyor: Din dersini tamamen kaldıracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı İnanç İşleri Başkanlığı yapacağız. Terör operasyonlarını tamamen durduracağız. Suriye’deki PYD-YPG ile mücadele eden Türk askerini oradan çekeceğiz, orayı PYD’ye, YPG’ye teslim edeceğiz. Altılı masanın dışarıdan destekçisi olan partinin kapatılma ihtimaline karşı yedek parti olarak kurduğu Sol yeşiller Partisi’nin seçim bildirgesinde bunlar söyleniyor.” dedi.

‘Meclis’te çok daha büyük hayırlara vesile olacağız’

“Milletimiz 14 Mayıs’ta sandıkta bunlara en güzel cevabı verecektir Allah’ın izniyle.” diyen Dr. Erbakan, Cumhur İttifakı’na milli duygularla katıldıklarını şöyle anlattı:

Bizler Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizi, milletimizi böyle bir zihniyete teslim etmemek üzere bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nda yerimizi aldık. Tüm seçim bölgelerinde kendi amblemlerimizle, kendi adaylarımızla hükmü şahsiyetimizi muhafaza ederek ancak Cumhur İttifakı’nın çatısı altında seçimlere inşallah gireceğiz. Ve inşallah böylelikle Yeniden Refah Partimizi Milli Görüş’ü, yirmi bir yıl aradan sonra Meclis’e en güçlü bir şekilde taşıyacağız Allah’ın izniyle.

Meclis dışında Yeniden Refah Partisi olarak son derece etkili bir yapıcı bir muhalefet yaptık. EYT’lilerin mağduriyetleri konusunda, Ayasofya’nın yeniden cami olması noktasında, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması noktasında Yeniden Refah Partimizin çabalarının mücadelesinin çok büyük katkısı oldu. Meclis dışında dahi bunlara vesile olduysak inşallah Meclis’te çok daha güçlü bir şekilde temsil edilerek çok daha büyük hayırlara vesile olacağız. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ki Milli Görüş’ün misyonu da budur. Hayra motor, şerre fren olma fonksiyonumuzu Meclis’te çok daha güçlü bir şekilde yerine getireceğiz inşallah.

‘Mutabakattaki prensiplerimizi bir an olsun unutmayacağız’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, seçim sonrası vaatlerini de şu ifadelerle aktardı:

“Bugüne kadar aile kavramının, aile müessesesinin korunması gerektiğini savunduk. Şimdi inşallah 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te bunu çok daha gür bir sesle savunacağız. Atanamayan öğretmenlerimizin sesi olacağız. Uzman çavuşlarımızın taleplerini Meclis’te biz dile getireceğiz. Taşeron işçilerimizin sesi olmaya Meclis’te devam edeceğiz. Mevsimlik geçici işçilerimizin mağduriyetlerini hükümetin gündemine biz getireceğiz. Staj mağdurlarının kamu mühendislerinin sorunlarını Meclis’te çok daha güçlü çok daha etkili bir şekilde dile getireceğiz. Doktorlarımızın sorunlarını güçlü bir şekilde dile getireceğiz. Enflasyonu, hayat pahalılığını, denk bütçenin ne kadar hayati olduğunu Meclis’te savunmaya devam edeceğiz. Borç ve faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat ekonomisinin uygulanması gerektiğini Meclis’te en gür bir sedayla haykırmaya devam edeceğiz. Paylaşımda adaletin, yargıda adaletin, yönetimde adaletin savunucusu olacağız. Bunları Türkiye’nin, hükümetin, ülkenin gündemine en güçlü şekilde getireceğiz. AK Parti ile Yeniden Refah Partimizin yapmış olduğu mutabakattaki prensiplerimizi bir an olsun unutmayacağız. Mutabakatta yer alan, ülkemizin, milletimizin hayrına olan, faydasına olan adımların atılmasının, Meclis’te inşallah Yeniden Refah Partisi olarak takipçisi olacağız. Bu maddelerin hayata geçirilmesi için Meclis’te yapıcı muhalefetimize devam edeceğiz.”

‘Yeniden Refah’ı 2028’de iktidara taşıyacağız’

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın tarihteki başarılarının tekerrür edeceğini ifade eden Dr. Fatih Erbakan, sözlerini hedefini anlatarak tamamladı:

“Merhum Erbakan hocamız 1969’da Milli Görüş’ü önce Meclis’e taşıdı. Meclis’teki muazzam yapıcı, yerli, milli duruşu ve muhalefetiyle, performansıyla 1973 seçimlerinde Milli Selamet Partisi’ni iktidar ortağı yaptı, koalisyon ortağı yaptı. Önce 1969’da Milli Görüş’ü Meclis’e taşıdı. 1973’te iktidar ortağı yaptı. Arkasından 12 Eylül sonrasında 1991 yılında önce Milli Görüş’ü Refah Partisi’ni Meclis’e taşıdı. O dönemde kırk milletvekiliyle Meclis’te Refah Partisi’nin gösterdiği performans. 1995 seçimlerinde, bir sonraki seçimde Refah Partisi’ni birinci parti yaptı. Ve 1996’da iktidara taşıdı. Şimdi de aynısı olacak. Önce 14 Mayıs 2023’te Yeniden Refah Partimizi, Milli Görüş’ü Meclis’e taşıyacağız. Ardından 2028’de de cumhurbaşkanlığına ve iktidara taşıyacağız.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriye konusunda BAE’nin aktif rolünü önemsiyoruz!Önceki Haber

Suriye konusunda BAE’nin aktif rolünü ön...

28 Şubat zihniyeti yine hortladı: Başörtülü kadınlara küfür savurup hakaret ettiSonraki Haber

28 Şubat zihniyeti yine hortladı: Başört...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar