Fatih Erbakan: "BU AZİZ MİLLET BUNU HAKETMİYOR!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: "BU AZİZ MİLLET BUNU HAKETMİYOR!"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yükselen döviz karşısında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erbakan; "Yazıktır, günahtır. Şu cennet vatanda varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Bu aziz millet bunu haketmiyor" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başanı Fatih Erbakan yükselen döviz karşısında sosyal medya hesbından yaptığı açıklamada iktidara yüklendi.

Erbakan; "Dolar kurunun 14 TL’yi aşmasıyla, asgari ücretli çalışanın saat başına ücreti ‘70 cent’ seviyesine düşmüş ve açlıkla boğuşan Afrika ülkeleri seviyesine yaklaşmıştır" dedi.

"Bir fincan kahve parası"

Erbakan sözlerinin devamında;

"Asgari ücretli vatandaşımız 10 saat çalışması karşılığında 7 dolar kazanacak, 7 dolar yurtdışında bir fincan kahve parasıdır.

Emeklimizin günlük geliri 3,73 dolar seviyesine düşmüş ki bu da emeklimizin 2 günlük toplam gelirinin Amerika’da bir fincan kahve bedeli olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

"Dört kişilik aile için yoksulluk sınırı 15 bin TL’ye yaklaştığını belirten Genel Başkan Erbakan; "Bu gidişle milletvekili emeklimiz dahi yoksul sınıfına girecek" dedi.

"Bu aziz millet bunu hak etmiyor"

Erbakan; "Elbette ki emeklimiz, asgari ücretlimiz gidip Amerika’da kahve içmeyecek ama bu kıyaslamalar ülke olarak ekonomik anlamda Bangladeş seviyesinin de altına doğru gittiğimizi ortaya koyuyor.

Yazıktır, günahtır. Şu cennet vatanda varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Bu aziz millet bunu haketmiyor" dedi.

"Vatandaşın bunlara karnı tok"

“Çin modelini uyguluyoruz, biraz daha bekleyin, 6 ay daha sabredin…” gibi iktidarın bu sözlerine karşılık  "Vatandaşın bütün bunlara karnı tok" ifadesini ullanan Erbaan "Bu millet sizden artık bir an evvel seçim sandığını önüne getirmenizi bekliyor…" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DAVAM HABER


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tunceli Valiliği, Eren Kış-6 operasyonlarının görüntülerini paylaştıÖnceki Haber

Tunceli Valiliği, Eren Kış-6 operasyonla...

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açıklandıSonraki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açık...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar