Fatih Erbakan; "Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan; "Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız!"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklamada "Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız" mesajını verdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklamda;

"Doğu Türkistan halkı 70 yıla aşkın bir süredir zulüm ve esaret altında adalet, hürriyet ve yaşam mücadelesi veriyor. 30 milyondan fazla insan Müslüman olduğu için, Türk olduğu için apaçık bir şekilde zulme maruz kalıyor. Doğu Türkistan'da yılardan beri inanç özgürlüğü ayaklar altına alınıyor, asimilasyon politikalarıyla insanlık ve tüm insani değerler yok sayılıyor" dedi.  

Çin'in resmi politikası İslam'ı o topraklardan silmektir

Doğu Türkistan'daki tüm Türk İslam eserleri birer birer yok edildiğini beliren Erbakan; "Üzülerek müşaade ediyoruz ki, Hotan kentinde 800 yıllık Bayram Cami'si yıkılıyor. Bağımsız kaynaklara göre Çin 1997'den bu yana Doğu Türkistan 1200'ün üzerinde büyük camiyi ibadete kapatmıştır. Görünen odur ki Çin'in Doğu Türkistan'a resmi politikası İslam'ı o toraklardan silmeyi ve İslamiyet'e olan bağlılığı bağlılığı ortadan kaldırmayı hedeflemektedir" dedi. 

Çin'in eğitim kampları aslında işkence kamplarıdır

Erbakan; "Ben Türküm, ben Müslümanım deyip de Çin yönetiminin eğitim kampları adını verdiği toplama kamplarına işkence kamplarına inanmayın. Mazlumun imdadına koşmayanlara her daim mazlumun yanında olduğumuz 1000 senelik şanlı tarihimizi hatırlatmak isteriz" 

Katledilenler sokak hayvanları olsaydı dünya ayağa kalkardı

Fatih Erbakan; "Doğu Türkistan'da işkence görenler, katledilenler, kolu bacağı kesilip sokaklara atılanlar sokak hayvanlar olsaydı tüm dünyada en azından hayvan hakları koruyucuları sokaklara iner tüm medya kuruluşları haber bültenlerinde bu olaylara saatlerce yer verirlerdi. Ne acı ve acımasız bir taploki işkence gören, katledilen, toplama kamplarında kaybolup haber alınamayan canlılar Müslüman Türkler olunca herkes görmezden geliyor"

En zor zamanlarda bile vatan, namus, din, bayrak için kurtuluş savaşı vermiş aziz milletimiz bu mezalime duyarsız kalamaz diyen Erbakan; "Zalimin zulmüne karşı durmak insanlık görevidir ve inancımızın gereğidir" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sonbaharın Renkleri Görsel Şölene DönüştüÖnceki Haber

Sonbaharın Renkleri Görsel Şölene Dönüşt...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl ödüllerini verdi! Dikkat çeken Ayasofya çıkışıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl ödüll...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar