FATİH ERBAKAN: "EN ÇOK 6’LI MASADAKİ MUHAFAZAKÂR PARTİLERE HAYRET EDİYORUM!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FATİH ERBAKAN: "EN ÇOK 6’LI MASADAKİ MUHAFAZAKÂR PARTİLERE HAYRET EDİYORUM!"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Altılı Masa'daki muhafazakâr tabana hitap eden partileri eleştirerek, bu partilerin CHP ile ortak olup İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmeye alet olduklarını söyledi.

Fatih Erbakan, Karabük il başkanlığımızın 2. Olağan Kongresi’nde gündemdeki başlıkları değerlendirdi.

Yeniden Refah Partisi'nin kurulduğu günden bu yana kısa sürede büyük mesafe kaydettiğini belirten Erbakan, “Diğer havası ve parası bol partilerin 14 senede kat edecekleri mesafeyi 4 sene gibi kısa bir zamanda kat ettik. 300 bine yakın resmi üye sayımızla, 100 bini aşkın sandık müşahidimiz ve milyonlarca gönüllüsüyle, teşkilatlarımızın gece gündüz gayretli çalışmalarıyla milletimizin gönlünde taht kurduk ve milletin görüşü Millî Görüş bir kez daha yanardağ gibi patlıyor.” dedi.

Anket firmalarına sesleniyorum: Seçim akşamı mahcup olursunuz!

Anket firmalarının yaptığı manipülasyonlara değinen Erbakan, “Bizim teşkilatlanmalarımızın üçte bir kadarını bile gerçekleştiremeyen, sadece İstanbul’daki üye sayımız bazı partilerin Türkiye genelindeki üye sayısından daha fazla olan bir takım yeni kurulan partileri anketlerde gösteriyorlar. Ankette bizden yüksel gösterdikleri partinin üye sayısı bizim sadece Adana’daki üye sayımıza eşit. Buradan bir kez daha o firmalara sesleniyorum; Yeniden Refah Partisi gümbür gümbür geliyor, seçim akşamı mahcup olursunuz.” diye konuştu.

Ekonomik krizin sebebi paylaşımda adalet olmaması

İktidarın Türkiye’nin ekonomik gerçeklerinden koptuğunu kaydeden Erbakan, “Bir tarafta milyonlarca dar gelirli bir tarafta imtiyazlılar… Bir kalemde milyarlık vergi borçları silinen imtiyazlı holdingler. Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bir Türkiye… Paylaşımda adalet olmaması bu vahim tablonun sebebidir. İktidarın beslediği 4 canavar yüzünden bu millete imkan kalkmıyor. İktidar sadece bu sene bütçeden 329 milyar lira faiz ödemesi yapacak. Faizi sevmeyenler haline bakın? Bir de sevseler ne olacak? Bu yıl 70 milyar lira imtiyazlı holdinglerin Yap-işlet- devret projelerinden garanti ödemesi, 100 milyar lira Kur Korumalı Mevduat hesabının ödemesi, en az 50 milyar lira israfa giden para ile birlikte bir senede 550 milyar lira bu 4 tane canavara gidecek. Bu canavarları besledikçe işçiye, esnafa, emekliye vatandaşa para kalmaz tabii. Ülkede kaynak var, imkan var ama paylaşımda adalet yok. Üstüne bir de OVP’ye göre önümüzdeki 3 sene daha iktidarda kalırsa 2 trilyon daha faiz ödemesi yapacaklarını söylüyorlar. Önce imtiyazlılar anlayışının sonucu bu.” ifadelerini kullandı.

‘En çok 6’lı masadaki muhafazakar partilere hayret ediyorum…’

Erbakan, geçtiğimiz hafta 7. kez buluşan ve daha henüz aday dahi çıkaramayan 6’lı masadaki muhafazakar partilere hayret ettiğini belirterek şöyle devam etti:

"İlk işi İstanbul Sözleşmesini geri getirmek olanlardan bu millete bu ülkeye hayır gelir mi? İstanbul Sözleşmesi ne demek, toplumsal cinsiyet eşitliği demek. Eşcinsellik evlilikleri erkek erkeğe, kadın kadına evliklerin yasal alt yapısını oluşturmak üzere ortaya konulan sözleşmedir. Bu sözleşmeyi gelir gelmez yürürlüğe sokacak 6'lı masa ve o masada oturan muhafazakar tabana hitap ettiğini söyleyen partilere de hayret ediyorum. Nasıl o masada oturmaya devam ediyorsunuz? 'Efendim Erbakan hocamız da CHP ile koalisyon yaptı', ya Erbakan Hoca CHP ile koalisyon yapıp onlara MSP'nin parti programında yazan icraatları yaptırdı. Sen Erbakan Hoca ile bir misin Allah aşkına? O koalisyonda 600 İmam Hatip Lisesi ile 5 bin Kur'an kursu açıldı Türkiye'de, senin haberin var mı? CHP ile ortak oldu ama Erbakan Hoca CHP'yi MSP'nin çizgisine çekti. Sen şimdi CHP ile ortak olup, İstanbul Sözleşmesini geri getirmeye alet oluyorsun. Bugün vatandaşımız da şunu görüyor ki masa da kasa da aynı kapıya çıkıyor. İkisinden de bu millete hayır gelmesi mümkün değil."


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İçişleri Bakanı Soylu'dan Pervin Buldan'a Habip Eksik tepkisi: Asla izin verilmeyecekÖnceki Haber

İçişleri Bakanı Soylu'dan Pervin Buldan'...

İBB’nin cenaze aracından uyuşturucu çıktıSonraki Haber

İBB’nin cenaze aracından uyuşturucu çıkt...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar