Fatih Erbakan Haber Global’de konuştu! Oy oranı açıklaması gündem oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan Haber Global’de konuştu! Oy oranı açıklaması gündem oldu
Abone ol
Haber Global’de Buket Aydın ile Yüz Yüze’nin konuğu olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi’nin oy oranına ilişkin değerlendirmede bulunan Erbakan, “Ciddi bir sürpriz oy oranının çıkma ihtimalini yüksek görüyorum. Halkın zihnindeki baraj problemi de ortadan kalktı. Bizim baraj problemimiz zaten yok, halkın içindeyiz, üye sayımızı görüyoruz. İlk defa seçime giren bir partiyiz, ittifak ile birlikte seçmenin yanlış düşünceleri ortadan kalktı.” dedi.

Cumhur İttifakı’nın merhum Necmettin Erbakan’ın çizgisinde olduğunu belirten Fatih Erbakan, “Erbakan hocamızın söyledikleri üzerinde mutabakat sağlandığına göre elbette burada yer alalım dedik. Mutabakat metni olmadan, prensipler üzerinde uzlaşılmadan bizim ittifaka katılmamız söz konusu olmazdı. Mutabakat üzerinde uzlaşma gerçekleşince, bunlar Yeniden Refah Partisi’nin 5 senedir söylediği konular. Vekil sayısı ile ilgili hiçbir talebimiz olmadı, sorun mutabakattı. Mutabakat resmi olarak imzalandı, ittifak kararı alındı. Mutabakatta dış politikada D8’in canlandırılması, D60 hedefine ulaşılması, milli eğitim müfredatının milli manevi değerleri önceleyen bir hale getirilmesi, KKTC’nin tanınması yönünde çalışmalar yapılması var.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR değerlendirmesi!

HÜDA PAR’a ilişkin tartışmalara da değinen Erbakan, “HÜDA-PAR’ın parti programındaki bazı maddeleri biz de onaylamıyoruz, tasvip etmiyoruz. Hatta HDP’nin bazı taleplerine benzetiliyor. Bunların uygulanmasına yönelik bir anlaşma ortada yok. HÜDA-PAR’ın teşkilat mensupları arasında örgütle ilgili yargılanan, soruşturma geçiren herhangi bir kimse yok. Biz buna bakarız. Öyleyse endişe edilecek bir durum yok. Parti programlarında yer alan maddelere ilişkin sayın Cumhurbaşkanımız “Bunları uygulayacağız” diyerek bir mutabakatta bulunmamış.” şeklinde konuştu.

Ahlak ve maneviyat ağırlıklı vaatlerini hatırlatan Erbakan şöyle devam etti:

Şu anda maalesef toplum olarak ahlaki ve manevi açıdan problemler yaşadığımız ortada. Uyuşturucu kullanımı, boşanmaların artması, deizmin ve ateizmin gençlerin arasında yaygınlaşması, hatta İmam Hatip’ten mezun olmuş ama deist olmuş namaz kılmıyor, bunları görüyoruz. Eğitim sisteminin insanların manevi olgunluğa ulaştıracak noktada olmadığını görüyoruz. Hem bilimsel kalitenin, hem de ahlaki ve manevi kalitenin artırılması lazım. Ahlaki ve manevi kalite olmadan, sadece bilimsel kalite yeterli olmuyor. Demek ki İmam Hatipler de kuruluş amacı ve taşıdığı manaya uyumlu olamıyor. Demek ki kalite olması gerektiği gibi değil. Rahmetli Erbakan hocamız “Ahlak maneviyat olmadığı zaman 85 milyonun başına birer jandarma dikmeniz gerekiyor” derdi.

6284 tartışması!

“Siyasette saptırma çok oluyor.” diyerek 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklamada bulunan Erbakan, “6284 ile ilgili hep şunu söylüyorum: 30 milyon kadın oy kullanacak, kadınların da oyuna talibiz. Böyle bir siyasi partinin kadına şiddeti savunması tabiata aykırı. Bu siyaseten de, insani olarak da bizim inancımızdan dolayı olacak şey değil. Bu kanun suistimale açık şekilde buraya getirip koyulmuş. Beyana dayalı, delil olmadan 6 aylık uzaklaştırma veriliyor. İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir kuralına aykırı bu.” ifadelerini kullandı.

Erbakan, 6284’ün düzeltilmesi gereken eksiklikleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Suç unsurları açık ve net bir şekilde yazılsın diyoruz. Ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, duygusal şiddet ne mesela, belirtilsin. Bu hususların düzenlenmesini istiyoruz. Şiddet varsa da suçlar artırılsın, iyi hal indirimi olmasın diyoruz. Hatta kadın ve çocukların canına kast edenlere idam cezası getirilsin diyoruz. Benim ikiz kız çocuklarım var, eşim var, partimizde on binlerce hanım var, böyle bir şey olabilir mi? Kadın neden yalan söylesin diyorlar. Ama öyle olaylar var ki hanım iftira atmış, adamcağızı tamamen mağdur etmiş. MKYK’da kadın üyelerimiz var. Yeniden Refah Partisi’nin ilk resmi adayı bir kadındı. Karşı taraf oy almanızı istemiyor, sizi yıpratmak istiyor. Şiddet bizim inancımızla uymaz. Sadece kadına değil, erkeğe de böyle bir hak verilmesin, suç delilli olsun. Babaya da bu hak verilmiş.

“LGBTİ ile ilgili eylem planlarınız nedir?” sorusuna da cevap veren Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

Bunun propagandasının yapılmasına, normalleştirilmesine, gösteri ve yürüyüşler yapılmasına karşıyız. Örgütlenmelerine karşıyız. LGBTİ derneklerine karşıyız, televizyon dizilerinde ve reklamlarda bunlara yer verilmesin. Rusya bunu yapıyor. Özel hayatında herkes her günahı işlemekte özgürdür. LGBTİ İslam dini başta olmak üzere bütün dinlerde yasaklanmış, lanetlenmiş bir eylem. Bizim görüşümüze göre de bir sapkınlık. Allah ıslah etsin. Dünya nüfusunu azaltmakla da ilişkili görüyoruz. Bu projeye karşı uyanık olmamız lazım.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Londra da "EŞSİZ NAĞMELER KONSERİ"Önceki Haber

Londra da "EŞSİZ NAĞMELER KONSERİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Türkiye Yüzyılı'nı da beraberce kuracağız"Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Türkiye Yüzyılı'...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar