Fatih Erbakan: HDP'ye kapatma davası çözümsüzlüğe davetiyedir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: HDP'ye kapatma davası çözümsüzlüğe davetiyedir
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, HDP'ye kapatma davası açılmasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

HDP'ye kapatma davası açılamasının 'çözümsüzlüğe' davetiye çıkarttığını vurgulayan Erbakan, ' Bu partiye mecliste temsil yetkisi veren 6 milyon seçmeni de dolaylı olarak cezalandırmaya yönelik bir durum ortaya çıkacaktır. Böyle bir durum uzun vadede reaksiyoner ve belki de daha güçlü bir politik hareketin yeniden ortaya çıkmasına vesile olacaktır." dedi.

 

Çözümsüzlüğe ve istikrarsızlığa davetiye çıkarır

Erbakan'ın konu hakkındaki açıklamasında şu ifadeler dikkat çekti:

"Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlenerek Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gönderilmesi, geçmişte yaşanan parti kapatma süreçlerini çağrıştırır niteliktedir. Geçmişte yaşanan parti kapatma örnekleri göz önüne alındığında, bu son adımın çözüme yönelik, önleyici ve caydırıcı olmaktan çok, çözümsüzlüğe ve istikrarsızlığa davetiye çıkarır nitelikte olabileceği göz ardı edilmemelidir. Suç iddiasına maruz kalan kişilerle birlikte mensup oldukları siyasi partinin de cezalandırılma yoluna gidilmesi, demokrasimizin ve yargının tartışılır hale gelmesine ve ayrıca sorunun daha da büyümesine neden olabilir."

Geçmişte parti kapatmaları çok yaşadık

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan geçmişten bugüne atıflarda bulunduğu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişte siyasi partileri tam dört kez kapatılan, siyasi yasaklarla yüz yüze kalan ve bunların sonucu olarak acı tecrübeler yaşayan Milli Görüş Hareketi’nin temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi olarak bizler; parti kapatmanın çözüm olamayacağını defaatle söylemiştik. Suçlu olduğu iddia edilen şahıslar hakkında ise münferit hukuki sürecin başlatılması gerektiğini ifade ediyoruz. Nefret, kutuplaştırma ve ötekileştirme yerine, 83 milyonu kapsayacak şekilde kucaklayıcı ve birleştirici bir anlayışın sağlanması yolunda atılacak olan her türlü adıma en büyük desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha aziz Milletimizin huzurunda ifade etmek isteriz."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erbakan'dan Çanakale MesajıÖnceki Haber

Erbakan'dan Çanakale Mesajı

PKK'lı teröristler yakalandıSonraki Haber

PKK'lı teröristler yakalandı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar