Fatih Erbakan: "İktidarın emeklilik zamanı geldi"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: "İktidarın emeklilik zamanı geldi"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Ankara'da İl Başkanları Toplantısı'ndan konuştu. Erbakan, "İktidarın 20 sene sonunda uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının sonunda artık emeklilik zamanının geldiğini" belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İl Başkanları Toplantısı'nda hükümete ekonomi üzerinden yüklenerek yaptığı açıklamada; "100 milyar doların üzerinde bir dış ticaret açığıyla Cumhuriyetin 100’üncü yılına, Türkiye Yüzyılına girileceğini" söyledi.

İktidarın 20 sene sonunda uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının sonunda artık emeklilik zamanının geldiğini belirten Erbakan, yaptığı konuşmada;

“AK Parti iktidarı döneminde 240 devlet kuruluşundan 170 tanesi satıldı. Yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa satan AK Parti iktidarı, yerine hiçbir şey koyamadı. Satılanlardan elde edilen gelirle üretim ve istihdama yönelik yeni adımlar atılmadı. Fabrikalar kapanırken 227 cezaevi daha açıldı. 2022’de cezaevi sayısı 383’e yükseldi. Yapımı devam eden 36 cezaevi ile bu sayı 419’a ulaşacak. TL pul olmuş, enflasyon %185 olmuş, 10 milyon işsiz, gençlerde işsizlik özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yüzde 40 - 50 olmuş, 1,5 milyon üniversite diplomalı işsiz, 2022 yılı ilk 8 ayında 60 bin esnaf kepenk indirmiş. Açlık sınırı 8 bin 657 TL’ye yükselmiş, emekli ve asgari ücretliler aç… Yoksulluk sınırı 25 bin 422 TL, halkın neredeyse %85’i yoksulluk sınırının altında. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında 8 milyon icra dosyası vardı. İcra dairelerindeki dosya sayısı, son bir yılda 1 milyon 466 bin adet artarak 24 milyonu geçti. Borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 83 arttı” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Yarkadaş bombayı patlattı: "Meral Akşener'in adaylık teklifini kabul etmedi"Önceki Haber

CHP'li Yarkadaş bombayı patlattı: "Meral...

AK Parti MKYK'da gündem terörle mücadele: En kısa sürede kara harekatı başlayacakSonraki Haber

AK Parti MKYK'da gündem terörle mücadele...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar