FATİH ERBAKAN: "İYİ Kİ FAİZ SEVMEYEN BİR İKTİDARIMIZ VAR!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FATİH ERBAKAN: "İYİ Kİ FAİZ SEVMEYEN BİR İKTİDARIMIZ VAR!"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidara faiz politikası üzerinden yüklenerek, “20 yılda faiz lobilerine 520 milyar dolar ödediler. 3 sene daha iktidarda kalırlarsa 2 trilyon TL daha borç faizi ödeyecekler. Hep söylüyorum iyi ki faizle mücadele eden, iyi ki faiz sevmeyen bir hükümetimiz var!” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Konya İl Başkanlığımızın 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmaya, Bartın'da maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

‘İyi ki faiz sevmeyen bir iktidarımız var’

İktidarı faiz politikası üzerinden eleştiren Erbakan, şöyle konuştu:

“Hep söylüyorum iyi ki faizle mücadele eden, iyi ki faiz sevmeyen bir hükümetimiz var! Mevcut iktidar 20 yılda faiz lobilerine 520 milyar dolar ödedi. 2022’de 329,8 milyar TL daha ödeyecek ve eğer iktidarda kalırsa 3 sene daha iktidarda kalırsa 2023’te 565,6 milyar TL’ye, 2024’te 697,8 milyar TL’ye, 2025’te 774,5 milyar lira daha yani ne demek bu; Ak Parti 3 sene daha iktidarda kalırsa 2 trilyon TL daha borç faizi ödeyecek.  Bu borç-faiz-zam ekonomisi yüzünden bankaların 2022 ilk 7 ayında net karı yüzde 417 artışla 208 milyara ulaştı.  Aynı dönemde vatandaşın durumu ne? AK Parti iktidara geldiğinde vatandaşın bankalara borcu 6,6 milyar lira idi 2022 yılında vatandaşın borcu 1,3 trilyon lira olmuş. Yine faiz demek olan KKM’ın vatandaşa çıkan para şu ana kadar 75 milyarı aşmış yıl sonu 100 milyar TL olacağı varsayılıyor.  Hepinizin bildiği gibi 500 bin daireli Sosyal Konut Projesi açıklandı. İktidarın bu sene yapacağı 330 milyar borç faizi ödemesiyle 2+1 dairelerden 540 bin konut satın alınabiliyor. Yani iktidar 540 bin konut parasını sadece 1 senede faize veriyor. Faiz ödemesi olmasa bu daireler vatandaşa bedava verilebilirdi. Yine aynı hesapla 160 bin konut, Kur Korumalı mevduata veriliyor. Hani bunlar faize karşıydı? Hani faiz konusunda ‘nas’a bağlıydılar? Allah’a şükürler olsun ki ‘faiz sevmeyen’ bir hükümetimiz var, bir de sevselerdi kim bilir ne kadar faiz ödenecekti bu garip milletin sırtından…”

Altılı masanın bu millete vereceği bir şey yok!

Altı muhalefet partisinin liderlerinin yaptığı toplantıları eleştiren Erbakan, şunları kaydetti:

"Masanın başındaki 6 benzemez bir de masanın altında gizlenmiş gizli ortak HDP. Bu 7 tane parti bunların yaptığı 37 toplantıdan şu ülkenin, şu milletin hayrına bir tane somut proje çıktı mı Allah aşkına? Şu ekonomik krizden kurtulmak için bir tane kaynak paketi ortaya koyabildiler mi? 'Biz parayı, kaynağı şuradan bulabileceğiz' dediler mi? 6 aydır altın günü gibi toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Daha bir cumhurbaşkanı adayını ortaya koyamadılar."

‘Biz yolu Amerika'dan geçmeden iktidar olmuş bir hareketiz’

Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyareti sırasında 8 saat ortadan kaybolduğunu hatırlatan Fatih Erbakan, CHP liderine ‘kiminle ne görüştünüz? diye sordu:  "8 saat gazeteciler, korumalar, bütün yetkililer atlatılmış, onlardan ayrı kamuoyundan gizli ne için, kimlerle, hangi maksada yönelik, nerede, kiminle, ne görüştünüz? Doğal olarak milletimiz, kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor. 8 saat ortadan kaybolup, gizli görüşmeler yaptı ve mantıklı bir cevabı hala ortada yok. İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu biliyorsunuz bundan daha önce İstanbullular kar çilesi altında perişan haldeyken İngiltere Büyükelçisi'yle gizli kapaklı balık yerken yakalanmıştı. Yine belediye başkanı olduğu zaman koşa koşa Londra'ya gidip orada dünya siyonizminin en önde gelen kuruluşlarından Chatham House'da konuşma yapmıştı. Fotoğraf çektirip oradan ödül almıştı. Şimdi de Kılıçdaroğlu 8 saat ortadan kayboluyor Amerika'da. Niçin gizli saklı işler yapıyorsun? Bu aziz milletten neyi gizliyorsunuz, neyi saklıyorsunuz? Doğal olarak bu soruların cevabını bekliyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki, biz Milli Görüşüz. Biz yolu Amerika'dan geçmeden iktidar olmuş bir hareketin mensuplarıyız. Biz aynen Erbakan hocamız gibi kuvvet ve kudret sahibi Amerika değil, Cenabı Allah'tır inancına sahibiz. Erbakan hocamız 1969 yılında başlattığı bu hareketi, yolu Amerika'ya düşmeden iktidara getirdi. Amerika'nın yanından dahi geçmeden iktidara taşındık. Kendi ifadesiyle tırnaklarımızla sökerek aldık. İkinci 40 yılda yine Amerika'ya yolumuz düşmeden sırtımızı milletimize yaslayarak ve Cenabı Allah'ın izniyle, yardımıyla bu hareketi yeniden iktidara taşıyacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Erbakan, iktidara geldiğimizde üretim ve istihdamı model alan bir ekonomik sistem uygulayacağımızı, tüm kamu çalışanları ve emeklilere yüzde 150 oranında zam yapacağımızı bir kez daha söyledi.

Erbakan'ın konuşmasının ardından tek liste ile gidilen seçimde, mevcut il başkanımız Adnan Acar yeniden bu göreve getirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkent Ankara'da Başarı ödülleri verildiÖnceki Haber

Başkent Ankara'da Başarı ödülleri verild...

FATİH ERBAKAN: "ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE BARTIIN'DAKİ GİBİ ACILARI YAŞATMASIN"Sonraki Haber

FATİH ERBAKAN: "ALLAH BİR DAHA BU MİLLET...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar