Fatih Erbakan: Kadere iman ediyoruz ancak tedbir almak da farz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: Kadere iman ediyoruz ancak tedbir almak da farz!
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, “Kadere iman tabii ki farz. Ancak Cenabı Allah tedbiri de tevessülü de emrediyor. Tedbir almak da farz. Tabii ki yaşanan felaket kaderin tecellisi ancak tedbir almayanlar da sorumluluktan kurtulamazlar.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Ankara Masası Youtube kanalında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

‘Müdahalede geç kalındı’

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketine ilişkin yaptığı açıklamada depremin çok büyük bir alanı etkilemesinden dolayı ilk günlerde bazı aksaklıkların yaşandığını, kendilerinin de sahada bunu müşahede ettiklerini belirten Erbakan, şöyle konuştu:

“Gerçekten de yüzyılın hatta bazılarının dediği gibi en son 1200’lü yıllarda böyle bir deprem yaşandığı için belki de bin yılın afetini yaşadık. 50 binanın enkaz haline gelmesi… 13 milyon insanın depremden etkilenmesi… Birçok Avrupa ülkesinden daha büyük bir bölgeden 110 bin kilometrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Bunlar felaketin büyüklüğünü gösteriyor. Tabii bölgede ilk 48 saatte hatta yer yer 72 saatte maalesef aksaklıklar oldu müdahalede de gecikmeler yaşandı. Biz bölgeye gittiğimizde bize de ifade edildi. Sayın Cumhurbaşkanı da bunları dile getirdi: ‘Bir takım aksaklıklar oldu geç kalındı bazı noktalarda’ diye kendisi de ifade etti.  İkinci kez bölgeye gittiğimizde de çadır ve konteynır ve yakacak ihtiyacının olduğunu biz de müşahede ettik. Giyecek ve yiyecek konusunda bir sıkıntı yok daha çok bunlara ihtiyaç var.”

12 bin teşkilat üyemiz arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katıldı

Parti olarak depremin ilk anından itibaren seferberlik ilan ettiklerini belirten Erbakan, bölgede vatandaşın yaralarını sarmak için yaptıkları çalışmaları şöyle aktardı:

“Depremin ilk anında çalışmaları koordine etmek üzere genel merkezde kriz masası oluşturduk. İllerimizde de il kriz masaları oluşturduk. Depremden etkilenen 10 ilimizi 71 ilimize kardeş il haline getirdik. Depremin başından itibaren AFAD ve devlet kurumlarımız ile koordineli bir şekilde bölgeye 380 tır malzeme, 200’ün üzerinde iş makinası, 62 jeneratör ve 432 çadır gönderdik. İstanbul İl teşkilatımız da Kahramanmaraş’da 100 çadırlık bir çadırkent için çalışmalarını sürdürüyor. Günlük 2000 kişiye sıcak yemek veren 7 tane aşevi kurduk. 12 bin gönüllü teşkilat üyemiz arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katıldılar.”

İstanbul için uyarıda bulundu

Olası İstanbul depremine ilişkin de uyarılarda bulunan Erbakan, Türkiye’nin kalbi olarak nitelendirdiği ve üretimin ve sanayinin merkezi İstanbul’da yaşanacak bir felaketin çok daha ağır bir tabloya neden olacağını belirtti.

‘Ak Parti 21 senede yapılması gerenleri yapmadı’

Depreme hazırlık konusunda alınması gereken tedbirlerin iktidar tarafından alınmadığı eleştirisinde bulunan Erbakan, “AK Parti 99 depreminden sonra iktidara geldi. Maalesef AK Parti 21 seneyi boşa geçirdi. Depreme ilişkin alınması gereken önlemler alınmamış.  Yapı stoğunun güçlendirilmesi, dönüştürülmesi gerekirdi. İmar afları büyük bir müjde olarak sunuldu ancak imar aflarının yapıldığı yerlerde binalar yıkıldı.” şeklinde konuştu.

‘Kadere iman ediyoruz ancak tedbir almak da farz’

Kadere imanın dinimizin emirlerinden biri olduğunu ancak tedbir almanın da farz olduğunu kaydeden Erbakan, şöyle devam etti:

“Kadere iman tabii ki farz. Ancak Cenabı Allah tedbiri de tevessülü de emrediyor. Tedbir almak da farz. İlim var, akıl var bunları kullanarak tedbir alın diyor. Tabii ki yaşanan felaket kaderin tecellisi ancak tedbir almayanlar da sorumluluktan kurtulamazlar. Denetleyiciler, uygun olmayan yere imar izni verenler, deprem vergilerini yerinde kullanmazsanız o da bir vebal.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun'da Korkutan DepremÖnceki Haber

Samsun'da Korkutan Deprem

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca 12. vefat yıldönümünde anılıyorSonraki Haber

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca 12. vef...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar