Fatih Erbakan: Söylemleriniz Hz. Ömer, eylemleriniz turist Ömer

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: Söylemleriniz Hz. Ömer, eylemleriniz turist Ömer
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklama ile iktidarın faiz politikalarını eleştirdi. Erbakan Ak Parti iktidarına: 'söylemleriniz Hz. Ömer, eylemleriniz turist Ömer olmasın' dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidarın faiz politikasını elleştirdi. 

Söylemleriniz Hz. Ömer, eylemleriniz turist Ömer olmasın

Erbakan yaptığı açıklamada;

"İktidarı bugüne kadar sürekli uyardık; 'söylemleriniz Hz. Ömer, eylemleriniz turist Ömer olmasın' dedik. Ama maalesef bu çelişkili durumun bir örneğini daha yaşıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 yıl vadeli, yüzde 8,62 faizle 2 milyar dolar borçlandı. Bu borçlanma, 2 milyar dolar kredi için 1 milyar dolara yakın faiz ödeyeceğiz manasına geliyor. 20 yılda 500 milyar doların üzerinde faiz ödedikleri yetmedi, faiz ödemeleri tam gaz devam ediyor” dedi.

Tefeci faizi ile dolar borçlanıyorsunuz

Erbakan; "200 milyar dolar bulan kamu döviz açığını astronomik oranda faiz ile döviz borçlanarak finanse etmeye çalışıyorlar. Bir yandan 'Faize karşıyız, faiz lobisiyle mücadele ediyoruz, faiz lobisi bize operasyon çekiyor ‘diyeceksiniz, diğer taraftan dünyada dolar faizi yüzde 1-2 seviyesindeyken, tam yüzde 8,62 faizle, bir başka deyişle ‘tefeci faiziyle’ dolar borçlanacaksınız" dedi.

İktidar çıkmaz sokakta patinaj yapmaya devam ediyor

Milii Görüş olarak borç faiz zam vergi beton çimento ekonomisinin bir çıkmaz sokak olduğunu belirten Erbakan "50 seneden beri haykırıyoruz, iktidar çıkmaz sokakta çaresiz bir şekilde patinaj yapmaya devam ediyor. Çözüm borçlanmak değil israfı ve imtiyazlara kaynak aktarmayı bırakıp denk bütçeyi gerçekleştirip Milli Kaynak Paketleri ile kaynak üretmek ve üretim ve ihracat odaklı ekonomiye geçmektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DAVAM HABER

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zelenskiy: 3'ncü dünya savaşı başlarÖnceki Haber

Zelenskiy: 3'ncü dünya savaşı başlar

ALİ BABACAN’DAN ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE: ‘Entrikalarınız bize vız gelir’Sonraki Haber

ALİ BABACAN’DAN ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE: ‘...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar