FATİH ERBAKAN: TARIM VE HAYVANCILIKTA YENİ MODEL UYGULANIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FATİH ERBAKAN: TARIM VE HAYVANCILIKTA YENİ MODEL UYGULANIYOR
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklamada; "Kur Korumalı Mevduat (KKM) sahiplerine 4 yılda 37 miyar lira ödeyen, imtiyazı holdinglere yılda 100 milyar liraya yakın garanti ödemesi yapan, bu yıl faize 330 milyar lira ödeyen iktidar; çiftçiye-besiciye gelince vereceği ayni desteğin bedelini mahsuplaşarak kat kat fazlasıyla geri alacağını söylüyor. Bunun adı da "Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Model" oluyor" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklamada; "Sayın Tarım Bakanı maliyetler yüzünden tarlasını ekemeyen çiftçiye nakdi destek değil, ayni destek verileceğini, mazot, gübre, tohum temin edilerek bir maliyet çıkartılacağını, hasat sonunda da bu ayni desteğin parasal karşılığının ürün fiyatı üzerinden mahsuplaşılacağını ifade ediyor" dedi.

Erbakan sözlerinin devamında;

"Üreticiye verilen ayni desteğin tutarı, sezon sonunda mahsuplaşma aşamasına gelindiğinde yapılan zamlarla başlangıçtaki tutarın iki-üç katına çıkmış olacak. üretici bırakın ürünün karşılığını alıp kazanç elde etmeyi, mahsuplaşmada borçlu çıkarılacak. Mazotun, gübrenin, tohumun, ilacın bedeli katlanmış şekilde üreticiden geri alınacak. Bunun da adı "ayni destek" olacak!"

Genel Başkan Erbakan; "Şayet bu plan yürürlükte olsaydı, geçen yıl litresi 7,5 liradan verilen 2 bin litre mazot için bugün üreticinin hasat ettiği üründen litresi 30 TL'yi aşan mazot üzerinden mahsuplaşacaktı. 15 bin liralık mazot aldım diye hesap eden çiftçinin karşısına bu sene 60 bin liralık ödeme çıkacaktı. Gübre için de yüzde 300 zamlı fiyat talep edilecekti. Üreticiler bunu veremeyince de arazisine, ürününe el konulacaktı. Kur Korumalı Mevduat (KKM) sahiplerine 4 yılda 37 miyar lira ödeyen, imtiyazı holdinglere yılda 100 milyar liraya yakın garanti ödemesi yapan, bu yıl faize 330 milyar lira ödeyen iktidar; çiftçiye-besiciye gelince vereceği ayni desteğin bedelini mahsuplaşarak kat kat fazlasıyla geri alacağını söylüyor. Bunun adı da "Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Model" oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:DAVAM HABER

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ümit Özdağ 'Suriyelilere ait Türkler giremiyor' dediği gazinonun sahibi Türk çıkınca paylaşımını sildiÖnceki Haber

Ümit Özdağ 'Suriyelilere ait Türkler gir...

FATİH ERBAKAN; ÇAREYİ VENEZÜALLA'DA ARAYAN ZİHNİYET TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYORSonraki Haber

FATİH ERBAKAN; ÇAREYİ VENEZÜALLA'DA ARAY...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar