Fatih Erbakan: "Türkiye Sefalet Ligi’nde birinci sırada!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: "Türkiye Sefalet Ligi’nde birinci sırada!"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Ankara'da İl Başkanları Toplantısı'ndan konuştu. Erbakan, "Türkiye’nin dünya sefalet liginde birinci sıraya yükseldi. Yapılması gerekenin yeniden Milli Görüş politikalarına sarılmaktır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İl Başkanları Toplantısı'nda hükümete ekonomi üzerinden yüklenerek yaptığı açıklamada; 2023 yılı için vergi, harç ve cezalardaki yüzde 123 astronomik arttığını belirtti.

Fatih Erbakan, “Ehliyet ve pasaport harçları, özel iletişim vergisi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcı, trafik cezaları bunların hepsine yüzde 123 oranında arttırılıyor. Sonra da faizi tek haneye düşürdük diye övünüyorlar ama vergiler zamlar yağmur gibi yağıyor. Kaldı ki tek haneye düşürseniz de piyasa faizi yüzde 30 oranlarında. Asıl mesele bu vergileri, bu zamları milletin sırtındaki bu yükü kaldırmaktır. Faizi tek haneye düşürdünüz ama zamları üç haneli yaptınız.” diye konuştu.

Türkiye Sefalet Ligi’nde birinci sırada!

Türkiye’nin dünya sefalet liginde birinci sıraya yükseldiğini belirten Erbakan, yapılması gerekenin yeniden Milli Görüş politikalarına sarılmak olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Enflasyon ve işsizlik oranlarının toplamından oluşan sefalet puanı, Türkiye için ekim ayı itibarıyla 95,1’e (TÜFE %85,5 + İşsizlik %9,6) ulaştı ve Türkiye dünyada ilk sıraya taşındı… Önceki yıllarda birincilik ve ikincilik Venezuela ve Zimbabwe tarafından paylaşılırken, Ekim 2022 itibarıyla Türkiye 95,1 sefalet puanıyla birinciliğe, Arjantin 89,9 sefalet puanı ile ikinciliğe yükseldi. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’de ağır ekonomik kriz sonrası olmasına rağmen, Türkiye’nin sefalet puanı 40 (TÜFE %29,7 + İşsizlik %10,3) idi.”

 

Sadece ekonomi değil, hukukta da durum içler acısı

Sadece ekonomide değil hukukta da durumun vahim olduğunu söyleyen Erbakan, “Hukuk devletinin tahrip edilmesi ve yargı sisteminin siyaset gölgesinde işlevsiz hale getirilmesinin ağır sonuçları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yayınladığı aylık dava istatistikleriyle somutlaştı. Türkiye, adil yargılanma hakkının ihlalinde ulaşılan boyutu gözler önüne seren bu tabloyla, AİHM’de 20 bin dava dosyasıyla ilk sırada yer alıyor! AİHM’nin yargılama yetkisini tanıyan 46 üye ülkeden yapılan toplam başvuru 75 bin 350 iken, yaklaşık 20 bin dava dosyası ile bunun neredeyse üçte birinin tek başına Türkiye’den gelen davalar olması üzerinde düşünülmesi gereken bir durum.” dedi.

 

'Avrupa'ya iltica başvurularında, Türk vatandaşları 3. sırada'

AB İltica Ajansının 9 Kasım’da açıkladığı Ağustos 2022 rakamlarına göre, Afgan ve Suriyelilerin ardından Avrupa’ya iltica başvurularında Türk vatandaşlarının üçüncü sırada yer aldığını belirten Erbakan, "Türk Tabipleri Birliği’nin açıkladığı Ekim ayı rakamlarına göre, Ekimde ‘iyi hal belgesi’ alarak mesleğini yurt dışında sürdürmek isteyen doktor sayısı 215, ocak-ekim dönemi on ayda toplam 2153 oldu. Yılsonuna kadar 2500’ü aşacağı öngörülüyor. 2021’in tamamında bu sayı 1405, on yıl önce 2012’de sadece 56 idi! Yurt dışına gitmek isteyen doktor sayısı geçen yıla kıyasla yaklaşık 2 kat, on yıl öncesine göre 40 kat arttı. TÜİK ise üç yıldır Uluslararası Göç İstatistiklerini yayınlamayarak, ülkeden göç eden eğitimli, genç ve meslek sahibi insanlarımızın sayısını gizliyor" dedi.

 

Öğretmenlere yüzde 150 maaş zammı ve 150 bin atama sözü

Geçtiğimiz gün kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin öğretmenlere iktidara geldiğimizde yüzde 150 maaş zammı ve 150 bin atama sözü veren Erbakan, öğretmenlik mesleğinin maddi ve manevi itibarının sağlanmasına ve kalkındırılmasına yönelik adımlar atacaklarını söyledi.

 

Basın toplantısının sonunda Erbakan, AK Parti Osmaniye Bahçe İlçesi yönetiminden istifa edip partisine katılanlara rozet taktı.

Kaynak:DAVAM HABER

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti MKYK'da gündem terörle mücadele: En kısa sürede kara harekatı başlayacakÖnceki Haber

AK Parti MKYK'da gündem terörle mücadele...

Muğla'da korkutan deprem!Sonraki Haber

Muğla'da korkutan deprem!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar