Fatih Erbakan: Vatandaşa kaşıkla verip kepçeyle alma dönemi devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: Vatandaşa kaşıkla verip kepçeyle alma dönemi devam ediyor
Abone ol
Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, akaryakıtta ÖTV düzenlemesiyle birlikte gelen zamlara tepki göstererek, "Vatandaşın sağ cebinden alıp sol cebine koyma alışkanlığı, millete kaşıkla verip kepçeyle alma uygulaması devam ediyor." dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada akaryakıt ürünlerine gelen zamları eleştirdi.

Esnafa 4,5 milyarlık hibeyi vatandaş cebinden ödeyecek

Akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisinin (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırılmasına tepki gösteren Erbakan şunları söyledi:

"Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre ÖTV miktarı 95 oktan benzinde litre başına 0.86 TL’den 1.33 TL’ye, 98 oktan benzinde 1.03 TL’den 1.58 TL’ye çıkarıldı. ÖTV miktarı litre başına motorinde 0.72 TL’den 1.29 TL’ye çıkarılırken bütan, propan ve motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan LPG’de 0.28 TL’den 0.81 TL’ye yükseltildi. Geçen yılın son 7 ayında akaryakıt ürünlerinden ‘15.5 milyar TL’ ÖTV tahsilatı yapıldığına göre, bu ÖTV artışıyla bu senenin kalan 7 ayında akaryakıt ürünlerinden yaklaşık ‘25 milyar TL’ ÖTV tahsilatı yapılacak. Bu ne demektir? Büyük reklamlarla anlata anlata bitiremedikleri tam kapanma desteği olarak esnafa verilecek olan 4.5 milyar TL’lik hibe, ÖTV artışıyla 1,5 ayda vatandaştan tahsil edilecek demektir."

Hükümetin görevi ilave kaynak üretmektir

Vatandaşa salgın boyunca verilen desteklerin bu zamlar ile birlikte 83 milyona ödettirileceğini belirten Erbakan, "Yaklaşık 15 aydır süren salgın döneminde milyonlarca esnafımıza ve vatandaşımıza verilen bütün sözde desteklerin toplamı da, bu yeni ÖTV zammıyla önümüzdeki aylarda 83 milyondan tamamen geri alınacak. Yani vatandaşa verilen sözüm ona destekler, yine vatandaşın cebinden fazlasıyla geri alınmış olacak. Hükümetlerin görevi vatandaşa kaşığın ucuyla verip sapıyla çıkarmak değil, ilave kaynak üretmek ve bu kaynakla halkına gerçek manada katkı sağlamak, vatandaşının refah seviyesini artırmaktır." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koronavirüs Vaka, Hasta ve ölü sayısı açıklandıÖnceki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta ve ölü sayısı aç...

Erdoğan'dan 'Akşener' yorumu: Gereken ders verildi!Sonraki Haber

Erdoğan'dan 'Akşener' yorumu: Gereken de...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar