Fatih Erbakan’dan yeni anayasaya şartlı destek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan’dan yeni anayasaya şartlı destek!
Abone ol
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, gündemde olan yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, “Adaleti tesis edecek sivil bir anayasanın, Türkiye’nin ihtiyaçlarına karşılık verecek bir anayasa taslağının ortaya konulması mümkün olursa biz de tabii ki buna seve seve destek oluruz.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan, partisinin ‘Anadolu Buluşmaları’ programı kapsamında geldiği Konya’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


İlk olarak İl Binasının açılış programı için parti üyeleri tarafından coşkuyla karşılanan Erbakan, açılış kurdelesini kestikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.


‘Yerel seçimler iktidar yürüyüşümüzde önemli bir prova olacak’


14 Mayıs Genel Seçimlerinde alınan oy oranı ile birlikte Yeniden Refah Partisi’nin Türk siyasetinin en önemli aktörlerinden biri haline geldiğini kaydeden Erbakan, “2028 seçimlerinin de favori partisi, iktidar adayı partisi olduğunu ortaya koyabilmek bakımından yerel seçimler önemli bir prova olacak. Bu bakımdan şimdiden il ve ilçe, belde teşkilatlarımızla teyakkuz halinde seçimlere yönelik çalışmalarımızı başlattık” ifadelerini kullandı.


‘Adaleti tesis edecek sivil bir anayasaya destek veririz’


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısını da değerlendiren Erbakan, ülkenin ihtiyaçlarına cevap verecek, sivil bir anayasa ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu:


“Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olmasına uygun anayasanın yapılması bizim için de olumludur. Nasıl bir anayasa değişikliği düşünüldüğünü görüp incelememiz gerekiyor. Ancak biz daha önce de bu konu gündeme geldiğinde hep söylemiştik. Bir darbe ürünü anayasa, yamalı bohça haline gelmiş, defalarca sağından solundan tabiri caizse düzeltilmeye çalışılmış. Ancak tabii ki artık ihtiyaca karşılık vermeyen bir hale gelmiş. Düzeltelim, tekrardan rötuş yapalım demek yerine yeni baştan bir sayfa açmak ve hakkı üstün tutan, adil, ayrımcılık yapmayan, paylaşımda, yönetimde, yargıda adaleti hakim kılacak, tesis edecek yeniden büyük Türkiye hedefine uygun, Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olmasına uygun sivil, yerli, milli, yeni bir anayasanın yapılması bizim için de tabii ki olumludur. Bunu Yeniden Refah Partisi olarak daha önce de dile getirdik. Tabii ki iktidarın bu konudaki düşüncesi, hazırlığı, bunların da yetkili kurullarımız tarafından uzmanlarımız tarafından incelenmesiyle son sözümüzü de tabii ifade etmiş olacağız. İnşallah bu söylediğimiz çerçevede ihtiyaca cevap verecek, adaleti tesis edecek sivil bir anayasanın, Türkiye’nin ihtiyaçlarına karşılık verecek bir anayasanın taslağının ortaya konulması mümkün olursa biz de tabii ki buna seve seve destek oluruz.”


Açılışın ardından Konya Toptancılar Çarşısına geçen Erbakan ve teşkilat üyeleri esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Aşıla; Bizim ithal yasalara ihtiyacımız yokturÖnceki Haber

Mehmet Aşıla; Bizim ithal yasalara ihtiy...

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler: "Terör örgütlerinin Tüm Tesis ve Faaliyetlerinin Meşru Hedefimiz"Sonraki Haber

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler: "Terör...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar