Gazeteci İsmail Karakaş'a bir ödül daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteci İsmail Karakaş'a bir ödül daha
Abone ol
Turkish Press Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci İsmail Karakaş, ATO Kongre Sergi salonunda düzenlenen, EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı kapsamında "Medya Gözüyle İklim Krizi" konulu panelde konuşma yaptı.

Eski devlet başkanlarından büyükelçilere, kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, üniversitelerden iş dünyasına, organize sanayi bölgelerinden KOBİ'lere, uluslararası kuruluşlardan bankalara, sivil toplum kuruluşlarından yazar ve sanatçılara kadar toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren zirvede 10 farklı alanda 321 konuşmacı tecrübelerini paylaştı.

ATO Kongre sergi salonunda düzenlenen,  "Medya Gözüyle İklim Krizi" Konulu Panelde yaptığı konuşma  ve Eko İklim zirvesine katılım nedeniyle Türkiye İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Dr.Süleyman Basa Tarafından Onur plaketi verildi.
 

Gazeteci İsmail Karakaş,konuşmacı olarak katıldığı EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde  "Medya Gözüyle İklim Krizi" konulu panelde konuşma yaparak  İngiltere’deki  küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle ilgili alınan önlemleri anlattı.

 

Bir 9 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Gazeteci İsmail Karakaş konuşmasında şunları kaydetti;

‘’İngiltere’deki  küresel ısınma ve ekonomi üzerine Başbakan Boris Johnson bir açıklama yaptı. Açıklamada karbon salınımını  en az %68 oranında azaltmayı hedeflediklerini belirti, bu hedefe ulaşmak için hükümet bir dizi önlemler aldı.Fakat uzmanlar bir an önce daha fazla alınması gerektiğini söylüyor.

Alınan önlemler;

Londra Belediye Başkanı'nın Londralıların sağlığını iyileştirme planları kapsamında Ultra Low Emission Zone (ULEZ) 25 Ekim 2021'de uygulamaya girdi (ULEZ) 7 gün 24 saat geçerlidir.

Ultra Düşük Emisyon Bölgesi (ULEZ) North Circular and South Circular Kuzey Dairesel ve Güney Dairesel yollarını kapsıyor.

Londra taksileri ve otobüsleri elektrikli olmaya başladı. Devlet taksi sahiplerine faizsiz destek vererek araçlarını elektrikli araçlara çevirmelerini teşvik ediyor.

Londra’daki konutlar, güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde eden konutlara dönüştürülüyor. Devlet bunun için de teşvikler veriyor.

Isı yalıtımlarında devlet teşvikleri ve destekleri var.

İngiltere, sera gazı emisyonu salımını sıfıra indirerek, atmosferdeki toplam sera gazı miktarında oluşturduğu yükü yok etmeyi hedefliyor.’’

 

Türkiye İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu'na bağlı İnternet Medya Birliği kuruldu.Turkish Press Gazetesi İnternet Medya Birliği kurucu üyesi oldu.

Yaklaşık 6 aydır kuruluş çalışmaları devam eden Türk İnternet Medya Birliği Ankara’da 81 il ve aralarında İngiltere,Almanya,KKTC ve İsviçre'nin de  bulunduğu yurtdışı temsilcilerin katılımıyla resmen kuruldu.

Türk İnternet Medya Birliği Başkanı Süleyman Basa’nın önderliğinde bir araya gelen kurucular, geleceğe dönük yapılacak çalışmalar hakkında görüş alış-verişinde bulundular.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) kuruluş komitesi başkanı Nizamettin Bilici ise kuruculara yapılan çalışmalar ve hedefler hakkında sunum yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk iftarını Şehit Aileleri ile beraber yaptıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk iftarını Şehit...

EKO İklim Zirvesi'nde Balıkesir’in Yol Haritasını AnlattıSonraki Haber

EKO İklim Zirvesi'nde Balıkesir’in Yol H...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar