“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”
Abone ol
Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak dikkat çekiyor. Bu kitap, Irak’ın Türkmen bölgesindeki siyasi hareketleri ve Türkmenlerin yaşadığı zorlukları ele alıyor. Kenan Gülerci, bu kitabı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a takdim ettiği haberiyle gündeme gelmiştir.

Gülerci’nin kitabı, Türkmen siyaseti konusunda uzman olan Kerküklü Akademisyen Dr. Hicran Kazancı ile birlikte hazırlanmış ve yayınlanmıştır. Kitap, Türkmenlerin kendi vatanlarında yaşadıkları zorlukları ve sessiz çığlıklarını anlatıyor. Yaklaşık iki yıllık bir araştırma ve çalışma sürecinin ürünü olan bu kitap, özellikle Musul, Kerkük ve Türkmeneli bölgesinde yaşayan Türkmenlerin karşılaştığı siyasi oyunları ayrıntılı bir şekilde inceliyor.

 

Kitapta ele alınan konular arasında Türkmenlerin Kerkük’te azınlık durumuna düşürülmesi, Irak’ta Türkmen milletvekili sayısının nüfusa orantısızlığı, Erşat Salihi’nin Irak Türkmen Cephesi’nde Türkmenlerin haklarını Araplara ve Kürtlere mi kaptırdığı sorusu, ITC (Irak Türkmen Cephesi) ve diğer Türkmen partilerinin ne tür faaliyetlerde bulunduğu gibi önemli konular ele alınmaktadır.

Günümüzde Türkmenlerin yaşadıkları yerlerdeki siyasi zayıflıkları ve Irak seçimleri öncesinde Türkmen nüfusunun az gösterilerek siyasi olarak zayıf bir konuma getirilmesi gibi sinsi oyunlar da kitapta detaylı bir şekilde tartışılmaktadır.

Kenan Gülerci’nin bu kitabı, Türkmenlerin geleceği açısından büyük önem taşıyor ve Türkmen siyasetinin derinlemesine anlaşılması için bir kaynak olarak değerlendirilmektedir. Kitap, internet üzerinden kolayca temin edilebilir.

 

Kaynak: Habermax.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan: Yerel seçimlere kendi adaylarımızla gireceğiz!Önceki Haber

Fatih Erbakan: Yerel seçimlere kendi ada...

Yeniden Refah Partisi’nden Kerkük için TBMM’ye çağrı!Sonraki Haber

Yeniden Refah Partisi’nden Kerkük için T...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar