Güvenç mahallesinin bitmeyen yol sorunu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güvenç mahallesinin bitmeyen yol sorunu
Abone ol
Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Güvenç mahalle yollarının bundan yaklaşık 4 sene önce Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletilme ve yeni asfaltlanma yapılıyor deyip yolların topraklanma yapılarak sonra da hizmeti terk ettiği öğrenildi.

Güvenç mahallesinin ana yolu olarak kullanılan ve başka yolu olmayan bu yolun bir an önce bitirilmesi ve halkın hizmetine sunulması bekleniyor. Mahalle sakinlerinin haber sitemize vermis olduğu bilgiler doğrultusunda mahallenin yollarının şuan için az da olsa kullanıldığı ancak kış mevsimi geldiğinde mahalle adeta hiçbir yere bağlantısı kalmadığı dile getirildi. Mahallenin önde gelen kişileri ile görüşmede " Artık mahallemiz yoluna kavuşmalı Hatay Büyükşehir ile Hassa belediyesi ile arasında uyuşmazlık olduğundan dolayı bize hizmet verilmiyor, yolumuz yapılmıyor. Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş sadece yerel seçimden önce mahallemizi ziyaret etti ve dertlerimize derman olma sözü verdi seçimden sonra geldiğinde ise Hassa belediyesi tarafından yapılması gerektiğini dile getirdi. Artık bize hizmetlerin gelmesini istiyoruz" diye konuştular.

Yuvalı Mahallesinin yolunun ise geçen sene yaz mevsiminde genişletme çalışmaları yapılmak için kazındığı ancak bu çalışmalarında yarım kaldığı aktarıldı. Yuvalı Mahallesinin yolunun 4 mahallenin de anayolu olarak kullanıldığı bildirildi. Yuvalı mahalle yolunun kazınmış olduğu bölgelerdeki toprak ile düzenleme yapılmış olduğu için yolun her iki tarafında mahalle girişine kadar zeytin bahçelerinin olduğu ve zeytin üreticilerinin sitemize vermiş olduğu bilgiye göre " Yuvalı mahallesinin yolunun topraklanmasından dolayı günlük yaklaşık 100 150 aracın kullandığı bu yoldan kalkan toz bulutları zeytinlerimizin kalitesini düşürmekte olup agaçlarımıza da ciddi zararlar veriyor bu yolun bir an önce onarılıp bu topraklanmanın önüne geçilmesi gerekmekte" diye açıklamada bulundular.

Haber: Eyüp EKBİÇ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Öğrencilerin 6 Eylül'de okula başlamasını planlıyoruzÖnceki Haber

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Öğrencilerin...

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Dikkat: Birçok ilimize çok kuvvetli geliyorSonraki Haber

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Dikka...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar