Harran Üniversitesi Süt ve Süt Ürünlerinin Satışına Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harran Üniversitesi Süt ve Süt Ürünlerinin Satışına Başladı
Abone ol
Şanlıurfa’da markalaşmayı hedefleyen Harran Üniversitesi, yeni kurduğu Süt İşleme Tesisinde ürettiği ürünleri, tüketicinin beğenisine sunuyor.

Harran Üniversitesi, Osmanbey Yerleşkemizde bulunan modern barınaklarda yetiştirilen hayvanlardan sağılan sütler, Süt İşleme Tesisinde hijyen kurallarına dikkat edilerek işleniyor. Son teknolojinin kullanıldığı tesiste uluslararası standartlarda ürün elde edilerek, tüketicinin kaliteli ürüne ulaşması amaçlanıyor.

Toplam 1.200 metrekare kapalı alanda günlük 7.000 litre süt işleme kapasitesine sahip, eğitimli 5 personelin çalıştığı Süt İşletmesinde yapılan üretimler, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizin kontrol ve yönlendirmesinde gerçekleştirilmekte. Şimdilik daha çok yoğurt çeşitlerinin üretildiği işletmede, kısa süre içinde ürün çeşitliliğinin arttırılması planlanmaktadır.

Harran Üniversitesinin Rektörlüğününde destekleriyle, yaklaşık 2 aydan beri Süt İşletmesinde yoğurt ve ayran üretimleri başlamıştı. Sınırlı miktarda üretilen ürünler, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız yemekhanelerinde personel ve öğrencilerimizin tüketimine sunulmaktaydı. Personellerimizin hizmetine 27 Aralık 2021 günü itibarı ile satışa sunulmaya başlanıldı ürünler, Osmanbey Yerleşkesi Süt İşletmesi ile Yenişehir Yerleşkesi girişinden temin edinilebilinecek. Tamamı tam yağlı olmak üzere 200 g ayran 1.5 TL’den, 150 g yoğurt 2.0 TL’den, 900 g homojenize yoğurt 10 TL’den satışa sunulacaktır. Ayrıca, homojenize ve kaymaklı olmak üzere iki çeşit üretilen yoğurt çeşitlerinin 2.5 kg’lığı 23 TL’den, 4 kg’lığı ise 35 TL’den satılacaktır. Buna ilave olarak tam yağlı vakumlu kaşar peyniri 70 TL/kg’dan tüketicilerin beğenisine sunulacak.


Kaynak: AJANS BALIKLIGÖL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harran Üniversitesi Yerli İHA ÜretecekÖnceki Haber

Harran Üniversitesi Yerli İHA Üretecek

Ceylanpınar’da Yaşanan Cinayet İle İlgili Gelişmeler Devam EdiyorSonraki Haber

Ceylanpınar’da Yaşanan Cinayet İle İlgil...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar