Hatay'da 7 Mahalle Karantinaya Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay'da 7 Mahalle Karantinaya Alındı
Abone ol
Hatay'ın Kırıkhan ilesinde 7 mahalle karantinaya alınırken, merkez ilçe olan Antakya'da da bazı mahallelere giriş çıkışlarda kısıtlama getirildi.

Kırıkhan İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan Başkanlığında olağan üstü toplanan ilçe Hıfzısıhha kurulu toplantı yaptı.

Hıfzısıhha kurulunun yaptığı toplantıda şu kararları aldı;

“Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kendtinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak nitelendirilen Koronavirüs (KOVİD-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla aşağıda ki karalar alındı.

 

Aşağıda ki mahallelerimizde Covid-19 pozitif vaka sayılarında artış olması sebebiyle;

 

1 – Ceylanlı Mahallesi

2 – Bektaşlı Mahallesi

3 – Karadurmuşlu Mahallesi

4 – İçada Mahallesi

5 – Baldıran Mahallesi

6 – Baldıran İskanı Mevkii

7 – Kodallı mahallesi

 

A) 05.11.2020 tarihinden itibaren 14 gün süresince 18.11.2020 tarihi dahi olmak üzere karantina altına alınmıştır.

 

B) Karantina altına alınan yerlerde Kamu görevlileri ve Kamu hizmeti yapan personelin haricinde acil sağlık halleri dışında mahallelere giriş ve çıkışlara müsaade edilmeyecektir.

 

C) Mahalle içerisinde her türlü toplu etkinlik (Düğün, Nişan, Kına Gecesi, Asker uğurlama, Toplu Taziye, vb.) yukarıda belirtilen süre içerisinde yasaklanmıştır.

 

D) Mahallelerdeki acil sağlık hizmeti 112 acil Ambulans ekipleriyle sağlanacaktır. Acil olmayan sağlık hizmetleri ise Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarınca verilecektir.

 

E) Mahallelerde ki vatandaşlarımızın diğre lojistik ihtiyaçları ise Kırıkhan Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kırıkhan Kaymakamlığı Vefa Destek Gurupları ve Kolluk Kuvvetleri Koordinasyonu ile giderilecektir.

 

F) Mahallelerde bulunan resmi ve özel tüm eğitim-öğretim kurumlarının faaliyetleri 14 gün süresince durdurulmuştur. Eğitim ve öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim ve öğretim şeklinde devam edecektir.

 

G) Mahallenin dışından lojistik ihtiyacı karşılayan toptancı, fırın vb.ticaeri faaliyet kısa sürede işlerini tamamlamaları Şartıyla giriş ve çıkışlarına müsaade edilecektir.

 

H) Özel sektörde çalışan mahalle sakinleri kurumlarından alacakları “İş yerimizde aktif görev yapmaktadır” yazan belge ve iş yerinde çalıştığına dair SSK Hizmet dökümü belgesi ibraz ettiği takdirde giriş ve çıkışlarına müsaade edilecektir.

 

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzısıhha Kanununun 282. Maddesi gereği idari para cezası uygulanmasına. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195. Ve 206. Maddeleri kapsamında gerekli adli işlemlerin başlanmasına.

 

Oy birliği ile karar verilmiştir denildi.

Ayrıca Hatay'ın Antakya ilçesinde de bazı mahallelerde de giriş çıkşlara kısıtlama getirildi.

HABER:EYÜP EKBİÇ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yeni genelgeÖnceki Haber

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yeni gene...

Fatih Erbakan: "Türkiye, ABD ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmelidir"Sonraki Haber

Fatih Erbakan: "Türkiye, ABD ile ilişkil...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar