İhsan Şenocak’tan Pelin Batu’ya ‘şeriat’ tepkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İhsan Şenocak’tan Pelin Batu’ya ‘şeriat’ tepkisi
Abone ol
İFAM Kurucusu Dr. İhsan Şenocak, “Türkiye acilen şeriatla yönetilmelidir” dediğini öne sürerek yargılanması yönünde çağrı yapan oyuncu Pelin Batu’ya tepki gösterdi.

Oyuncu Pelin Batu, resmi Twitter hesabı üzerinden 5 Mart’ta yaptığı paylaşımda, “Türkiye acilen bu tarikatçı şeriatçıları yargılamalıdır.” ifadesini kullandı. Ateist kimliği ile bilinen Batu, “İyi ki Öğrendim” isimli bir hesap üzerinden yapılan “İhsan Şenocak: Türkiye acilen şeriatla yönetilmelidir.” ifadesinin yer aldığı paylaşımı alıntılayarak yaptığı bu yorumda Şenocak’ı hedef gösterdi.

O SÖZLER ŞENOCAK’A AİT DEĞİL

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucu Başkanı Dr. İhsan Şenocak Hoca, oyuncu Pelin Batu’nun paylaşımına 7 Mart’ta cevap verdi. Batu’nun paylaştığı şekilde bir beyanatının olmadığını belirten Şenocak, söylemediği ifadenin kendisine isnat edildiğini vurguladı.

Batu’ya sert sözlerle karşılık veren Şenocak, şu ifadeleri kullandı:

“Küfür cephesinin mücamele memuru olmaya namzet bir HOKKABAZIN Yüce İslam Şeriatı’yla alakalı SÖYLEMEDİĞİM BİR İFADEYİ bana isnat etmesini esas kabul eden bir AHLAK YOBAZI, bağlılarını tahrik edip İSLAMA sövdürüyor. Küfürbaza müsamaha, hakikate ihanettir.”

BİRGÜN’DEN TAZMİNAT KAZANIP KİTAP HEDİYE ETMİŞTİ

Dr. İhsan Şenocak, daha önce hakkında yalan haber yapan Birgün gazetesini mahkemeye vermiş ve tazminat kazanmıştı. Bir sohbetinde mecusilerle alakalı bir hükmü hatırlatmasını büyük bir çarpıtmayla “Şenocak anneyle evliliği savundu” şeklinde haberleştiren Birgün gazetesinin yalan haberiyle ilgili tazminat davası açılmıştı. İstanbul 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, Birgün gazetesini 5 bin TL tazminat ödemeyesini kararlaştırmıştı.

Şenocak, Birgün gazetesinden kazandığı 5 bin TL’lik tazminat ile 250 okuruna, “İslam’ın Kızına” ve “Müslüman Gence” isimli eserlerini hediye etmişti.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saadet'in peşine takıldığı aday bu... İşte Kılıçdaroğlu’nun ‘Erbakan’a zindan’ imzasıÖnceki Haber

Saadet'in peşine takıldığı aday bu... İş...

YENİDEN REFAH'TA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BAŞVURULARI BAŞLADISonraki Haber

YENİDEN REFAH'TA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar