İmamoğlu'ndan Pervin Buldan'a destek mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu'ndan Pervin Buldan'a destek mesajı
Abone ol
HDP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Pervin Buldan'ı arayarak Nevruz Bayramı'nı kutladığını bildirdi. İmamoğlu mesajında HDP'ye açık destek vererek, " Demokrasinin mihenk taşlarını birlikte örmeye devam edeceklerini" belirtti. İmamoğlu daha önce de Pervin Buldan ve Meral Akşener'in Kadınlar Günü'nü beraber kutlamış, kutlama mesajı İYİ Parti tabanında tepkilere neden olmuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak, Nevruz Bayramı'nı kutladığını belirtti.

HDP'YE AÇIK DESTEK

HDP'den yapılan açıklamada, görüşmede, İmamoğlu'nun, HDP'ye açılan kapatma davası ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini demokrasiye aykırı bir tutum olarak değerlendirdiği aktarılarak, "demokrasinin mihenk taşlarını birlikte örmeye devam edeceklerini" ifade ettiği kaydedildi.


AKŞENER BUNA DA SESSİZ Mİ KALACAK?

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı Kadınlar Günü yaptığı paylaşımında, PKK destekçisi HDP'li Pervin Buldan'ın ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamıştı.  İmamoğlu'nun skandal tweeti İYİ Parti tabanında tepki ile karşılanırken Meral Akşener konuya sessiz kalmıştı.

DEMİRTAŞ 'HADLERİ DEĞİL' DEMİŞTİ

İYİ Partililerin HDP'ye yönelik söylemlerine, terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan Selahattin Demirta cevap vermiş ve "Demokratik teamüller çerçevesinde eleştirel bir diyalog ve ilişki kurulması gerektiğine inanıyorum. Fakat İYİ Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini maalesef tahrip ediyor. HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir, buna güçleri de yetmez" demişti.

Akşener'den bu açıklamaya da bir cevap gelmemişti..

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP kapatılsa bile vekillikleri devam edecekÖnceki Haber

HDP kapatılsa bile vekillikleri devam ed...

Ankara’da kabine değişikliği söylentisiSonraki Haber

Ankara’da kabine değişikliği söylentisi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar