İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu: Kraliyet ailesinden daha zengin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu: Kraliyet ailesinden daha zengin
Abone ol
Son dakika haberi: İngiltere'de başbakanlık adaylık için adı geçen son isim Penny Mardaunt da yarıştan çekildiğini açıkladı. Böylelikle İngiltere'nin yeni Başbakanı Hint asıllı Rishi Sunak oldu.

Son dakika haberi: İngiltere'de başbakanlık adaylık için adı geçen son isim Penny Mardaunt da yarıştan çekildiğini açıkladı. Böylelikle İngiltere'nin yeni Başbakanı Hint asıllı Rishi Sunak oldu.

Penny Mordount, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Şimdi bir sonraki Başbakanımızı seçtik. Bu karar tarihi bir karar ve partimizin çeşitliliğini ve yeteneğini bir kez daha göstermektedir. Rishi Sunak'a tam destek veriyorum" ifadelerini kullandı.

TRUSS, 20 EKİM'DE İSTİFA ETMİŞTİ

Seçim kampanyası sürecinde sıklıkla "vergi indirimleri" vaadini öne çıkaran Truss'ın, başbakanlık görevini devralmasının ardından hükümet 23 Eylül'de toplam 45 milyar sterlini bulacak vergi kesintilerinin uygulanmasına hazırlanıldığını açıklamıştı.

Bu durum, ülkenin dış borçlanmasının yükseleceği beklentilerini artırarak sterlinin sert değer kaybı yaşamasına neden olmuştu.

Ekonomik planlara yönelik sert eleştirilerin ardından İngiliz hükümeti, yüzde 45'lik en yüksek gelir vergisi oranını kaldırma planından vazgeçmişti.

Daha önce pek çok kez vergi indirim planının arkasında duran Truss, 14 Ekim'de kamuoyu baskısına dayanamayarak Kwasi Kwarteng'i Maliye Bakanlığı görevinden alarak yerine Jeremy Hunt'ı getirmişti.

Ciddi piyasa oynaklığına neden olan "hatalar" için özür dilemesine karşın Truss'un görevde ne kadar kalacağı konusunda İngiliz kamuoyunda tartışmalar çoktan başlamıştı.

İngiltere'de art arda siyasi ve ekonomik çalkantıların yaşanmasının ardından Başbakan Truss, 20 Ekim'de istifa ettiğini duyurmuştu.

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johsnon da dün yaptığı açıklamada başbakanlık yarışından çekildiğini duyurmuştu.

KRALİYET AİLESİNDEN DAHA ZENGİN

Öte yandan Rishi Sunak, İngiliz kraliyetinden çok daha fazla servete sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Tarihte Buckingam Sarayı'ndan daha zengin olan ilk Başbakan olan eski banker Sunak, eşi ve Hint teknoloji devi Infosys'in kurucusu Narayana Murthy'nin kızı olan Akshata Murty ile birlikte Sunday Times Zenginler Listesi'ne göre tahmini 730 milyon sterlin (827 milyon dolar) servete sahip.

2022 listesinde kraliyet ailesinin yaklaşık 370 milyon sterlinlik (419 milyon dolar) bir serveti olduğu bilgisi yer almıştı.

Çiftin serveti, Murty'nin babasının şirketi Infosys'deki hisselerle ilgili. Ayrıca Catamaran Ventures UK'de ve bir dizi başta şirkette hisseleri bulunuyor.

Çiftin İngiltere'de en az üç evi ve Kaliforniya'nın Santa Monica kentinde yaklaşık 6 milyon dolar değerinde bir mülkü mevcut.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOPLU ULAŞIMDA VE ALIŞVERİŞTE YENİ DÖNEM: İSTANBULKART DÜNYAYA AÇILIYORÖnceki Haber

TOPLU ULAŞIMDA VE ALIŞVERİŞTE YENİ DÖNEM...

Akşener CHP'lilere sert çıktı: Masaya davet ettiniz geldik sağcı istemiyorsanız etmeyin kardeşimSonraki Haber

Akşener CHP'lilere sert çıktı: Masaya da...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar