İsrail askerleri Al Jazeera muhabirini öldürdü: Katar'dan çok sert açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail askerleri Al Jazeera muhabirini öldürdü: Katar'dan çok sert açıklama
Abone ol
Al Jazeera muhabiri Shireen Abu Akleh (Şirin Ebu Akile), işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin mülteci kampında İsrail askerleri tarafından öldürüldü. Katar ve BM'den olayla alakalı açıklama gelirken; saldırı anının detayları ortaya çıktı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, gazeteci Shireen Abu Akleh'nin İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu başından yaralandığını ve öldürüldüğünü açıkladı.

Al Jazeera de Akleh'nin İsrail ordusunun Cenin'deki mülteci kampına düzenlediği baskını takip ederken hayatını kaybettiğini aktardı.

Al Jazeera'den Nida Ibrahim, basına yansıyan videolarda Akleh'nin kafasından vurulduğunu gördüğünü söyleyerek; "Bu durum tahmin edersiniz ki Akleh ile birlikte çalışan gazeteciler için bir şok" dedi.

Shireen Abu Akleh'nin 2000 yılından itibaren Al Jazeera'de çalıştığını belirten Nida Ibrahim, "Çok saygın bir gazeteciydi" dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı; saldırı sonucunda yaralanan diğer bir gazeteci Ali Samoudi'nin durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ölen gazeteci için başsağlığı mesajı yayımlarken; sorumlunun İsrail devleti olduğunu kaydetti.

NASIL ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ MESLEKTAŞI ANLATTI

Bölgeye Akleh ile giden gazetecilerden biri, yaşanan olayın detaylarını anlattı:

"Sabah 06:30'da bir grup gazeteciyi taşıyan araç Cenin mülteci kampına geldi. Kampa yapılan bir İsrail baskını için oradaydılar. Çatılara çok sayıda İsrailli keskin nişancı yerleştirilmişti. Shireen Abu Akleh, kaskını takmış ve üzerinde açıkça PRESS yazan yeleğiyle araçtan indi. Ve İsrailli bir keskin nişancı O'nu hemen vurdu. Kulağına yakın bir yerden vurulmuştu. Akleh, bir duvarın yanına düştü."

KATAR'DAN AÇIKLAMA

Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Lolwah Alkhater, Shireen Abu Akleh'in öldürülmesini kınadı. Akleh'in basın yeleği giydiğini hatırlatan Alkhater; "Devlet destekli İsrail terörizmine durdurulmalı, İsrail'e koşulsuz destek son bulmalı" dedi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Orta Doğu Barış Süreci Temsilciliği de gazetecinin öldürülmesini kınayarak, acil soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist KayserisorÖnceki Haber

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist K...

Rize'de 5 gün yasak!Sonraki Haber

Rize'de 5 gün yasak!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar