İstanbul Gazeteciler Federasyonu (İGAFED) kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Gazeteciler Federasyonu (İGAFED) kuruldu
Abone ol
İstanbul Gazeteciler Federasyonunun Kurucu Genel Başkanlığını Uluslararası Dijital Medya Derneği Başkanı ve Kanal34 Yönetim Kurulu Başkanı Adil Koçalan, Genel Başkan Yardımcılığını Haberturk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Yılmaz yapacak.

İstanbul Gazeteciler Federasyonu (İGAFED) Yönetim Kurulu Genel Başkanı Adil Koçalan, Medyada’da önemli bir değişim sürecinin yaşandığını belirterek,”Haberciliğin temel ilkelerinin yanına hız eklendi, Türkiye’de habercilik tıpkı yaşam gibi online hale geldi. Bizler de gazeteciler olarak, bu duruma kayıtsız kalamazdık. Olağandışı bir şekilde büyümeye başlayan mecranın amacı dışına taşmaması gerekiyordu. Meslektaşlarımızla, birlikten kuvvet doğar düsturuyla sektördeki bölünmüş yapıyı toparlamak değer kazandırmak adına süreci bir çatı kuruluşa taşımanın zamanına eriştiğimize karar verdik.  İstanbul Gazeteciler Federasyonu (İGAFED) kuruluşunu gerçekleştirdik. Kuruluş aşamasında emeği geçen tüm dernek başkanlarımıza ve yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Henüz ilk gününde Ankara’dan Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) Genel Başkanı Şakir Gürel’in teşrifleri ile kuruluş pastasını kestik, projeleri konuşmaya başladık bile. Federasyonumuzun, meslektaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) Genel Başkanı Şakir Gürel’de,

“Mesleğimizin geleceğine yön verecek, internet gazetecilerinin çalışma hayatı içinde yerini sağlamlaştırmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çalışan meslektaşlarımız, tıpkı yazılı, görsel ve işitsel medyalarda olduğu gibi aynı özlük haklarına internet gazetecisi olarak da sahip olmaları için çalışacağız. Bu şekilde merdiven altı olarak tabir edilen internet sitelerinin yerini kurumsal internet medyaları alacak, ülke vizyonuna katma değer sağlayacaktır. Amacımız yazılı veya görsel basını yok etmek değil, yol arkadaşı olarak gazetecilik mesleğine hızlı bir şekilde katkı sağlamaktır. AVKON,  İstanbul Gazeteciler Federasyonu (İGAFED) ile gücüne güç katmıştır. Meslektaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”şekilde konuştu.

İstanbul Gazeteciler Federasyonu (İGAFED) Genel Başkan Yardımcısı Haberturk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Yılmaz, “Gazeteciliğin kamusal bir yönü olan bir meslek olmasından dolayı, gazetecinin topluma karşı örnek olma sorumululuğu var. Bu meslekte çalışan gazetecilerin çalışma ilişkileri ve koşullarının toplumsal yararı gözetecek şekilde düzenlenmesi gerekmekte. Meslektaşlarımızın sorunlarını çözecek, alternatif çözümler getirecek, ulusal ve uluslararası düzeyde sektörel ilişkiler kurarak gazetecilik mesleğinin gelişmesine değer kazanmasına hep birlikte gayret edeceğiz. Türkiye’de ve diğer ülkelerde basın emekçilerinin karşılaştıkları bu sorunlar nedenleri ve çözüm önerileri ile birlikte ortaya koyacağız.Tüm medya çalışanlarının iş, sağlık, eğitim ve sosyal haklar başta olmak üzere hayatlarını kolaylaştıracak projeler geliştireceğiz” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açlıktan ve susuzluktan ölen masum varsa, vebali hepimizin üzerinedirÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açlıktan ve susuz...

Adil Koçalan’a Türk Dünyası Dostluk Altın ÖdülüSonraki Haber

Adil Koçalan’a Türk Dünyası Dostluk Altı...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar