İstiklal saldırasında yeni gelişme; bombacıya 7 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstiklal saldırasında yeni gelişme; bombacıya 7 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi
Abone ol
İstiklal Caddesini 13 Kasım 2022'de kana bulayan terörist Ahlam Albashır için savcılık 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi.

İstiklal caddesinin kana bulandığı terörist eyleme karşı savcı mütalaası ortaya çıktı.v6 kişinin hayatını kaybettiği 83 kişinin ise yaralandığı olaya ilişkin terörist Ahlam Albashır’a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi.

Beyoğlu’nda 13 Kasım 2022’de terör örgütü PKK/YPG tarafından verilen talimatla İstiklal Caddesi’ne bırakılan bombanın patlamasıyla 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin 15’i tutuklu 36 sanığın yargılandığı davada, mütalaa açıklandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 8’i tutuklu 9 sanık katıldı. Bazı tutuklu sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Furkan Kafalı, saldırının faili Ahlam Albashır’ın, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar, “tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürme” suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 99 kişiye karşı “tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 1930 yıldan 2 bin 970 yıla kadar ve “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi” suçundan da 12 yıldan 24 yıla kadar olmak üzere 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1949 yıldan 3 bin 9 yıla kadar hapsini istedi.

Kaynak:BHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşsizlik aralık ayında geriledi, istihdam arttıÖnceki Haber

İşsizlik aralık ayında geriledi, istihda...

Hollanda İsrail’e F-35 paçaları satmayacağını duyurduSonraki Haber

Hollanda İsrail’e F-35 paçaları satmayac...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar