KALBİSELİM HIZIR GİBİ YETİŞİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KALBİSELİM HIZIR GİBİ YETİŞİYOR
Abone ol

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

 

Kuruluşundan beri hayır köprüsü olma özelliğini devam ettiren Kalbiselim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ihtiyaç sahiplerine umut olmayı sürdürüyor.

 

Bursa’da yaklaşık 40 Bin yetimin ihtiyaçlarını karşılayan dernek başkanı Osman İpekçioğulları ile konuştuk. İpekçioğulları, ‘Her ay Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne yaptığımız yardımlarla ilgili bilgilendirme raporumuzu takdim ediyoruz’ dedi.

 

Kalbiselim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak pandemi döneminde kamu kurumlarıyla birlikte gece gündüz koştuklarını ifade eden dernek başkanı Osman İpekçioğulları, Eylül ayı içinde yaptığı faaliyetleri şöyle özetledi.

‘YARDIMLARIMIZ KAMU KURULUŞLARI ARACILIĞIYLA DAĞITILIYOR’

 

‘Derneğimiz gönüllüleriyle kira yardımı, fatura yardımı, nakdi yardım ve kuru erzak yardımı yanında okulların başlaması münasebetiyle kırtasiye yardımlarına da ağırlık verdiğimiz Eylül ayında Elhamdülillah ilçeden ilçeye koştuk. Biz köprü vazifemizi sürdürüyoruz. İhtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarımız da oluyor. Bu yardımlarımızı ise ilçe kaymakamlıkları ve muhtarlarımız aracılığıyla ulaştırıyoruz.’

İpekçioğulları 200 aileye toplamda 30 Bin TL nakdi yardım ulaştırıldığını, 150 aileye 300 Litre süt dağıtıldığını, ayrıca 400 aileye kişi başı 3 Kg sebze ve meyve teslim edildiğini belirtti. Ayrıca ev eşyası yardımında da bulunduklarını anlattı.

 

‘Yardımlarımız arasında 50 aileye, aile başı 3 Kg et, 500 aileye 1000 adet çocuk maması, 400 aileye süt ürünleri ve meyve suyu dağıtımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelere 50 Bin TL fatura ve kira yardımında bulunduk. Kırtasiye yardımlarımızı da öğrencisi bulunan yardım ulaştırdığımız ailelere teslim ettik,’ şeklinde açıklamalarda bulunan Osman İpekçioğulları, dağ ilçelerine yaptıkları yardımdan da bahsetti.

 

‘DAĞ İLÇELERİMİZE DE ULAŞTIK’

 

Kalbiselim Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, Orhaneli ve Keles ilçelerine erzak paketi yardımında bulunduklarını söyledi.

‘Orhaneli ilçemize 600 adet erzak götürdük. Biz gittiğimizde gördük ki dağ ilçelerimize de yardım yapılması gerekiyor. Erzakları ilçe kaymakamlığına teslim ettik. Kaymakamlığa başvuran ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmüş olduk. Dediğim gibi bizler köprü vazifemizi yapıyoruz. Yine dağ ilçelerimizden Keles’e de 100 adet erzak verildi. Kaymakam hanım erzakları götürdüğümüz için bize çok teşekkür etti. Diğer dağ ilçelerimize de erzak ulaştıracağız. Özellikle dağ ilçelerimize erzak sponsoru olan Hasene Derneğine de ayrıca teşekkür ediyorum,’ şeklinde konuştu.

‘BİR TIR MASKE DAĞITTIK’

‘Pandemi dönemini yaşadığımız şu günlerde bir tır dolusu 70 Bin adet bize ulaşan maskeyi milletimize dağıttık. 40 Bin yetim evladımız başta olmak üzere maskelerimizi özellikle öğrenci bulunan evlere dağıtmaya özen gösterdik,’ dedi.

 

‘YETİMLERİN DUALARI BİZİ KOŞTURUYOR’

Osman İpekçioğulları son olarak yetim çocuklar için yaptıkları çalışmalara değindi.

‘ Yetim evlatlarımızla sayın cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Çalışmalarımızı yakınen takip ettirdiğini ifade eden sayın cumhurbaşkanımız bize hiç durmadan çalışmamızı tembihledi. Hem yetim çocuklarımız hem de sayın cumhurbaşkanımız bu buluşmadan memnun oldu. Suriye’deki savaştan kaçan ailelerin bir çoğunun yetim çocukları var. Hem eğitimleri hem de ihtiyaçları üzerimizde bulunan yaklaşık 40 bin yetim çocuk var. Allah bize bu çocukların yüzü suyu hürmetine imkanlar sunuyor. Çocuklarımızın duasıyla da gece gündüz demeden yorulmadan koşuyoruz’ sözleriyle derneğin çalışmalarını ifade etti.

 

Haber: www.bursalider.com Hasan Karabulutt


  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ermenistan'a Peş peşe darbeler, 3 Ermeni İHA'sı düşürüldüÖnceki Haber

Ermenistan'a Peş peşe darbeler, 3 Ermeni...

İsrail Ermenistan'ın ümidini suya düşürdüSonraki Haber

İsrail Ermenistan'ın ümidini suya düş...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar