Karadeniz'in sevilen sesi Sait Uçar Vefat etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karadeniz'in sevilen sesi Sait Uçar Vefat etti
Abone ol
Karadeniz müziğinin usta sanatçısı Sait Uçar (60), yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Sait Uçar’ın menajeri Naz Özcan vefat haberini "Çınarımız canımız Sait Uçar'ı kaybettik" ifadeleriyle duyurdu. Trabzonspor Kulübü de resmi sosyal medya hesabından Sait Uçar'ın vefatından duydukları üzüntüyü paylaştı.

Karadeniz'de adeta bir kahraman olan Sait Uçar'ın ölüm haberi sevenlerini şaşkına uğrattı. Kendi tarzını kabul ettirerek, sevenlerinin gönlünde her zaman yer alan şarkıcının hayatı ve neden öldüğü merakla araştırılmaya başlandı. Biz de haberimizde Sait Uçar kimdir, nereli? Kaç yaşında, neden öldü? sorularının yanıtına haberimizde yer verdik...

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Sait Uçar hayatını kaybetti

SAİT UÇAR KİMDİR?

3 Nisan 1962 tarihinde Trabzon Maçka-Hamsiköy'de doğan Sait Uçar, Müzisyen, şarkıcı, kemençe sanatçısıydı. İlk ve orta öğrenimini Hamsiköy İlköğretim okulunda tamamladı. Öğrenimine Trabzon Ticaret Lisesinde devam etti.

Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Radyosunda devam eden Uçar, daha sonra TRT'nin açmış olduğu ses ve saz sınavına katıldı. İlk albümü  "TÜTMEZDİ BACALARI" 1980 yılında Harika Müzik Yapım’dan çıkardı. SAİT UÇAR'ın Kemençeye olan ilgisi çocukluk yıllarına dayanmaktadır.

Fotoğraf açıklaması yok.

 26 albümünde sözü ve müziği tamamen kendisine ait olan SAİT UÇAR, İlk bestesini ortaokul yıllarında yaparak dikkatleri üzerine çekmiştir.

YALANCI Albümünün ilk klibini ''Bir Sağdan Bir Soldan '' parçasına ünlü yönetmen Serdar SEKİ tarafından çekmiştir.

 Aynı zaman da bu klipte kendisine Dünya'ca ünlü kemençe sanatçıları’ndan biri olan Yunan asıllı İLLEKTRA eşlik etmiştir.

 Yaklaşık 25 yıldır profesyonel olarak müzikle iç içe olan KARADENİZ müziğinin usta ismi SAİT UÇAR'ın her çıkardığı albümü yüzbinler sattı.

 Karadenizde adeta bir kahraman olan Sait UÇAR kendi tarzını kabul ettirerek, sevenlerinin gönlünde her zaman yer almıştır. İsmail TÜRÜT’ün birçok albümünde imzası olan sanatçı, daha sonra Davut GÜLOĞLU, Hülya POLAT, Fadime, BİZİM GÖNÜL ve daha birçok Karadenizli sanatçının albümünde besteleriyle de yer almıştır. En çok traj yakalayan ''Davalı" ve "Madur Mudur" adlı albümü oldu. Bugüne kadar ilk defa Karadenizli bir sanatçı roman havasıyla kemençeyi bir araya getirdi.

Evli ve iki çocuk olan Sait UÇAR’ın çocuklarımın ikisi de kemençe ustasıdır, ayrıca büyük oğlu konservatuarda okumaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
17 Askeri ve 4 Sivil Kazdağları'nda mahsur kaldıÖnceki Haber

17 Askeri ve 4 Sivil Kazdağları'nda mahs...

'Afrika’daki darbelerin perde arkasında Fransa’nın Türkiye düşmanlığı yatıyor'Sonraki Haber

'Afrika’daki darbelerin perde arkasında...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar