Kertil’in Kanlı Virajları Tarih Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kertil’in Kanlı Virajları Tarih Oldu
Abone ol
Sındırgı Akhisar Yolunda Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ilçenin güneye açılan kapısında tarihi yeniden yazacak Sındırgı Akhisar arası yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.  

1940’lı yıllarda yapılarak 80’li yıllara kadar İzmir – İstanbul yolu olarak kullanılan, kanlı virajları ve dinlenme tesisleri ile hafızalara kazınan Sındırgı – Akhisar karayolu dev bir yatırım ile yeniden yapılıyor.

53 km’lik yol üzerinde bulunan Kertil’in kanlı virajları da tarih oldu. 3 tırmanma şeritli ve güvenlik önlemleri arttırılacak yol çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yolun 10 km daha kısalması hedefleniyor.

Vatandaşların özlemle beklediği Sındırgı – Akhisar karayolu termal turizm ile gelişmekte olan Sındırgı ilçesinin güneye açılan kapısını oluşturuyor. Yolun kullanışlı hale gelmesi ve dış pazara ulaşımın kolaylaşması da ilçe halkına önemli ölçüde katkı sağlayacak. Yol aynı zamanda Kütahya – Simav – Bigadiç bölgelerinden İzmir’e ulaşıma da katkı sağlayacak.

Sındırgı – Başlamış arasında yolun önemli bir kısmı tamamlandı. Keskin virajların kalktığı yol ulaşım süresini de kısalttı. Çalışmalar kapsamında Sındırgı Çevre Yolu ve Akhisar yolu Cüneyt Mahallesi bağlantı noktasında tehlikeyi minimuma indirecek kavşak çalışması ise son hızıyla devam ediyor. Viraj noktasında özellikle tonajlı kamyonların yaşadığı sorun da kavşağın yapılması ile son bulacak.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Sındırgı Akhisar Karayolunun 10 km kısmı ise DSİ tarafından yapılacak. Sındırgı Akhisar karayolunun 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Gizli buzlanmaya karşı ve yağışlı havalarda sürücülerin dikkatli olması konusunda da uyarılar sık sık tekrarlanıyor. Sındırgı Akhisar karayolu aynı zamanda güzergah üzerinde bulunan kırsal mahallelere ulaşımı da kolaylaştırıyor.

İlçenin kaderini değiştirecek projelere imza atan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yol çalışmalarını yerinde inceleyerek “ Sındırgının Gelişimi, Büyümesi ve eski İstanbul, İzmir güzergahında dönemlerdeki o hareketli, şatafatlı günlere ulaşması için en büyük projelerimiz yol ağlarının genişletilmesi İzmir gibi pazarlara ulaşma hevesimizdi. Şükürler olsun ki Balıkesir yolu ilk önce yapılan yollardan birisiydi ama akabinde en önemli yollardan birisi İzmir limanına Sındırgının domatesini biberini bölgenin bütün mahsulünü ulaştırabilecek bir çalışmayı yapmaktı. O hayalimiz hemen hemen gerçekleşmek üzere Akhisar, Sındırgı arasında hummalı bir çalışma var müttehit müthiş yaz, kış, kar, demiyor çalışıyor ve şu anda da özellikle sandık yarma dediğimiz Başlamış tarafında müthiş işler çıkarıyor. Virajın tamamen keskin olduğu yerlerde birden keserek ve oradaki yol o kadar rahatlıyor ki insanın gözleri doluyor hakikaten yapılan çalışmaları görünce. Sındırgının giriş kısmında Cüneyt köyümüzün olduğu nokta da bir kavşak düzenlemesi var özellikle burada yazın domates kamyonları ciddi mana da üç, beş defa kaza yaptılar yan yattılar. Yolun sıkıntılı olan kısımları özellikle şu anda artık son nihai işler yapıldığından dolayı da kendini göstermeye başladı. Burada yüzün ürende iş makinası iki yüzün üzerinde insan gece gündüz çalışıyor. Devletimizin imkanları burada hakikaten belki şuan da üç beş milyon lira günlük olarak maliyeti olan bir yol. Zor bir yol çünkü dağları aşıyorsunuz eskinin Kertil geçidi denilen nokta burası. Bu yıl Akhisar’a yaklaştığımız yerde yedi kilo metrelik bir kısmı da Devlet Su İşleri tarafında yapılacak. Onunla beraberde Akhisar’a on kilo metre yolumuz kalmış olacak. Gördes yol ayrımına kadar hemen hemen yolumuzda yeni sene tamamen bitmiş olacak. Ben hem müttehidimize eline emeğine sağlık çok iyi bir iş çıkardı bu zor şartlarda. Hükümetimize Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma Bakanlığımıza Kara yollarımıza sonsuz şükranlarımı arz ediyorum.Sındı4rgını makus talihini yıkacak ve yeni ufuklara açılacak olan Sındırgı, Akhisar yolu Müthiş bir şekilde ilerliyor.“ dedi.

Yol çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yol boyunca ağaçlandırma çalışmalarının da yapılacağı belirtildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şemdinli'de Bir Evde Silah ve Mühimmat Ele GeçirildiÖnceki Haber

Şemdinli'de Bir Evde Silah ve Mühimmat E...

Cemil ÇOLAK; "Milli Görüşün tek partisi, Yeniden Refah Partisi'dir"Sonraki Haber

Cemil ÇOLAK; "Milli Görüşün tek partisi,...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar