Kılıçdaroğlu'nun hareketine AK Parti'den sert tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu'nun hareketine AK Parti'den sert tepki
Abone ol
TBMM'nde Genel Kurulu'nda 2022 Bütçe Görüşmeleri sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma sırasında yaptığı harekete AK Parti Genel Başkan Vekili Mahir Ünal'dan sert tepki geldi. Ünal'ın talebi üzerine görüşmelere ara verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2022 Bütçe Görüşmeleri sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşma sırasında kullandığı üsluba ve el hareketine  AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'dan sert tepki geldi. Mahir Ünal, konuşmasında " Bu meclisin itibarı yerindedir. Bir parti genel başkanı kürsüde genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde iç tüzük 160'a göre kınama cezası gerektiğini bu yüzden Meclis'in görüşmelere ara verilerek kınamanın verilmesini talep ediyorum" dedi. Ünal'ın talebi üzerine görüşmeye 5 dakika ara verildi.

Kılıçdaroğlu'nun hareketine AK Parti Milletvekilleri ve sosyal medyadan sert tepki geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kılıçdaroğlu'na yaptığı hareketten dolayı sert tepki göstererek "Gazi Meclis’te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yaşını hatırlatarak yaptığı harekete sert tepki gösterdi. Turan paylaşımında "Yaşı 72! En büyük 2. partinin genel başkanı! Kaset kumpasıyla da olsa Atatürk'ün oturduğu koltukta! Yaptığı hareket bu! Kendisi adına utanmaktan biz yorulduk. Diyecek lafımız yok! (Görüntüler için üzgünüz)" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Özalan "Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de kadın milletvekillerimizin karşısında rezil bir hareket yaptı. Yaptığı hareket de kendisi de tarihin çöplüğünde yer alacak." dedi.

 AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Kılıçdaroğlu'nun hareketine Hacı Bektaşi Veli'nin sözünü hatırlatarak tepki gösterdi. 

Sosyal medyadan yapılan bir başka paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşama ve sonrasında yaptığı hareket hatırlatılarak Kemal Kılıçdaroğlu “Siyasi ahlak yasası çıkaracağım” dedi ve bir kaç dakika sonra kürsüden el hareketi yaptı. Kılıçdaroğlu için iki zor sorum var: Siyaset nedir? Ahlak nedir? Keşke bilmediğiniz konular ve sahip olmadığınız erdemler hakkında konuşmasanız." denildi.

 

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çok konuşulacak Meral Akşener-Abdullah Gül iddiası! MHP'li isim açıkladıÖnceki Haber

Çok konuşulacak Meral Akşener-Abdullah G...

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Raporu AçıklandıSonraki Haber

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Raporu Aç...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar