KRUVAZİYER TURİZMİNDEN TÜRKİYE EKONOMİSİNE BÜYÜK DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KRUVAZİYER TURİZMİNDEN TÜRKİYE EKONOMİSİNE BÜYÜK DESTEK
Abone ol
Türkiye Tanıtma Platformu TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Türkiye’mizin Turizmden elde edeceği kazanımlarda Kurvaziyer Turizminin büyük katkısının olacağını ifade etti.

Almanya merkezli faaliyetlerini sürdüren Türk iş adamı Çetin Ay’ın girişimleri ve gayretleri ile bu alanda bir seferberlik başlatılması ülkemiz adına büyük önem arz etmektedir diyen Fikret Yıldız,  "Türkiye Turizm çeşitliliği bakımından marka değeri en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır." dedi.

Kurvaziyer turizminin gelişmesi, İstanbul merkezli farklı rotalar oluşturulması, ülkemize gelen turist sayısına ve milli gelirimize daha fazla katkı sağlaması bakımından büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede Dünya’nın en büyük Kurvaziyer hizmeti veren Dünya’nın en büyük gemi Kurvaziyer markası Carnival Cruise Line şirketi ile varılan mutabakat da, ülkemiz adına büyük bir başarı olarak kabul edilmektedir ifadesini kullandı. 

Fotoğrafı Aç
TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 70 milyon turist sayısına ilaveten, ekonomik durumu iyi olan yabancı ziyaretçiler, Kurvaziyer Turizminin pozitif etkisi ile Türkiye ekonomisine daha büyük katkı sağlayacaktır.

Türkiye Dünya miras alanları bakımından en zengin ülkeler arasında yer almaktadır. Marmara, Ege ve Akdeniz kıyısında birçok tarih eserimizin yer aldığı destinasyonlara sahip olmamız, Kurvaziyer turizminin daha fazla tercih edilmesine avantaj sağlayacak ve bu sayede ekonomiye her yıl ortalama 1,5 milyar dolar ekstra girdi sağlanacaktır dedi. 

Açıklama yok.
Türkiye turizm çeşitliliği ve Dünya miras alanları bakımından Dünya’nın en zengin ülkesi olarak kabul edilmektedir. Bu avantajımızı kullanarak ve farklı turizm çeşitliliğimizi entegre ederek çok daha fazla turistin ülkemizi tercih etmesini sağlayabiliriz diyen TUTAP Başkanı Fikret Yıldız,  Almanya da faaliyetlerini sürdüren Türk iş insanı Çetin Ay’ın öncülüğünde, Kurvaziyer turizminde çığır açacak bu çok önemli yatırım ve organizasyon, turist sayımızı ve milli gelirimizi artırmasının yanı sıra, ülke ekonomisine büyük katkı sunacak ve istihdama yönelik pozitif kazanımlar elde edilecektir.

Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Turizme verdiği destek ve bu alanda beklentileri de sonuç odaklı ülkemize fayda sağlayacaktır dedi. 


Yıldız, 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TUTAP arasında varılan mutabakat neticesinde başlatılan Tanıtma seferberliği kapsamında, 2019 yılında Cumhuriyet tarihimizin en yüksek turist sayısına ve milli gelirine ulaşılmıştır. Türkiye tanıtma platformu olarak daha yüksek rakamları hedefliyor, başta havayolu şirketlerimiz olmak üzere birçok sektör paydaşlarının kazanımlarını da artıracak Kurvaziyer Turizmi adına başlatılan bu önemli girişimi sonuna kadar destekliyor ve herkesin ülkemize büyük katkı sağlayacak bu heyecana ortak olmasını bekliyoruz dedi.    


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeniden Refah’tan uyarı: Türkiye-Rusya ilişkileri her an bozulabilirÖnceki Haber

Yeniden Refah’tan uyarı: Türkiye-Rusya i...

Pakistan'da yeni başbakan Şahbaz Şerif olduSonraki Haber

Pakistan'da yeni başbakan Şahbaz Şerif o...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar