Kur'an-ı Kerim'i tekmeleyen öğrencilerle ilgili ilk açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Antalya’nın Serik ilçesinde bir lisede Kur'an-ı Kerim'i tekmeleyen gençler disipline sevk edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da okul hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Antalya'nın Serik ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden 4 öğrencinin 2 Haziran 2022 tarihinde yere düşen kitabı tekmelediği ve parçalandığı 3 Haziran 2022 tarihinde sınıf öğretmenlerine bildirildiği,

Yapılan araştırma ve inceleme neticesinde öğrencilerin tespit edildiği, olayla ilgili kısa bir video kaydı bulunduğu, Söz konusu kitabın Mealli Kur'an-ı Kerim olduğu anlaşıldığı, olayla ilgili gerekli tutanak tutulduğu, öğrencilerin ailelerine bilgi verilerek okula çağırıldığı ve disiplin işlemlerinin başlatıldığı belirtildi.

Ayrıca; konu olayla ilgili İnceleme/Soruşturma yapmak üzere Eğitim Müfettişi görevlendirildi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliği, Serik ilçesindeki bir lisede bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim'e tekme atmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan "Serik'te Kur'an-ı Kerim'e tekme atıldı" yönündeki paylaşımlar üzerine, açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz Serik Atatürk Anadolu Lisesinde öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma neticesinde öğrencilerin kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcılığınca işlemlere başlanmış ve adli süreç devam etmektedir."

Açıklamada, idari olarak ise öğrencilerle ilgili disiplin işlemlerinin başlatıldığı, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim müfettişi görevlendirildiği belirtildi.

 

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
KADIKÖY ÇOCUK KİTAPLARI ŞENLİĞİ BAŞLIYORÖnceki Haber

KADIKÖY ÇOCUK KİTAPLARI ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Yeniden Refah’tan ‘Suriye’ye operasyon’ açıklamasıSonraki Haber

Yeniden Refah’tan ‘Suriye’ye operasyon’...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar