Londra ve İstanbul'dan Balkanlar'a Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Londra ve İstanbul'dan Balkanlar'a Ziyaret
Abone ol
Londra Merkezli Global Business Management İşadamları Derneği ve Santur Turizm ile kültür ve iş gezisi Programı kapsamında Londra, İskoçya ile Avrupa'nın değişik şehirleriyle İstanbul'dan İş İnsanları Balkanlar'ın incisi Saraybosna'da buluştu.

Global Business Management İş İnsanları Dernek Başkanı Nuri Bulgurcu ‘’Bosna Hersek ile Türkiye'nin tarihi bağları kuvvetlidir, bu ziyaretimizde bunu yakından hissettik. Tarihi ve Kültürel miraslarımızı ve Bosna Hersek'te yakın tarihte işlenen soykırımı üzülerek yerinde inceledik.Artık savaş bitti ama ekonomik ve başka alanlarda savaş veren Bosna'lı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına bu ziyaretimiz önemliydi, bu nedenle kültürel ve tarihi açıdan ziyaretimizin yanında Bosna Hersek'te neler yapabiliriz diye işadamlarımızla bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Kardeşlerimizin yaşadığı soykırımı ve acılarını yürekten hissettik. Türkiyemizin Bosna Hersek'te varlığına şahit olduk.Bosna halkı Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyor, bizde Bosnalı kardeşlerimizi seviyoruz. Yabancılık çekmedik kendi ülkemizdeymiş gibi hissettik." şeklinde konuştu.

Bosna Hersek Balkan turu ve iş buluşmalarının amacı İngiltere, Türkiye ve Bosna-Hersek arasında ticareti artırmak ve Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı konumundaki, Balkanların gelişmekte olan  önemli ülkesi Bosna-Hersek'te yatırım ve iş fırsatlarını değerlendirmek olarak belirlendi.

Özel bir iş gezisi kapsamında düzenlenen ziyaret Santur Turizm Ticaret Şirketi’nin kurucusu deneyimli Turizmci Adem Kasa rehberliği eşliğinde dört gün sürdü. Balkan gezisinin iş ayağında önemli sektörel görüşmeler ile yatırım fırsatları konuşuldu.

Ziyaret kapsamında geziye Avrupa-Türkiye arasında ticaret ve yatırım yapmak isteyen iş insanları katıldı.Tarihi yerler gezildi.

Global Business Management İş İnsanları  Bosna İş ve Kültür gezi programı kapsamında Bosna-Hersek Ticaret Formu ve Bosna Hersek resmî görüşmeleri, Yunusemre Bosna, UID Bosna, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Bigmev ve Bosna ticari kurumlarıyla iş görüşmeleri yapıldı.

Saraybosna'da Global Business Management Başkanı Nuri Bulgurcu, Türk-İskoç Ticaret Başkanı Şahin Vahap Fırat ile Beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ile görüştü.

Global Business Management Başkanı Nuri Bulgurcu Türk-İskoç Ticaret Başkanı Şahin Vahap Fırat ile Beraberindeki heyet Bosna-Hersek Mostar'da Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Yaşar Ergün ile görüştü. Nuri Bulgurcu Başkonsolosu Yaşar Ergün'e plaket takdim etti.

Global Business Management Başkanı Nuri Bulgurcu ve Beraberindeki heyet Bosna-Hersek Başkentinde DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi mütevelli heyeti Başkanı Hasan Topaloğlu ile görüştü.Heyete Uluslararası Saraybosna Üniversitesi hakkında bilgi verildi.
Bulgurcu, Hasan Topaloğlu ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektör Prof. Ahmet Yıldırım'a plaket takdim etti. Hasan Topaloğlu, Nuri Bulgurcu’ya Bosna-Hersek geleneksel bakır el işlemeli hediye sundu.

Heyet daha sonra Bosna-Hersek Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber ile görüştü. Bosna-Hersek Ticaret Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic ile görüştü. Global Business Management Başkanı Nuri Bulgurcu, Mirsad Jasarspahic'e plaket takdim etti.

Global Business Management Başkanı Nuri Bulgurcu Türk-İskoç Ticaret Başkanı Şahin Vahap Fırat ile Beraberindeki heyet Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Saraybosna Başkanı Emine Şeçeroviç Kaşlı ile Saraybosna'da görüştü.İşadamları heyeti BİGMEV Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı Bosna Hersek Başkanı Nadis CETIN ile görüştü, BİGMEV, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesini amaçlıyor.Başkan Nuri Bulgurcu Nadis CETIN'e plaket takdim etti.


Global Business Management Başkanı Nuri Bulgurcu, Türk-İskoç Ticaret Başkanı Şahin Vahap Fırat ile TUTAP Türkiye Tanıtma Platformu İngiltere Koordinatörü İsmail Karakaş ve beraberindeki heyet Bosna-Hersek'te 4 günlük bir iş ve kültür gezisi Programı kapsamında birçok görüşmelerde bulundu.
Bu organizasyonda rehberlik ve danışmanlık hizmetleri nedeniyle Global Business Management Başkanı Nuri Bulgurcu tarafından Santur Turizm şirket kurucusu ve sahibi Adem Kasa'nın özverili çalışmaları nedeniyle bir plaket takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NTV spikeri Özlem Sarıkaya hayatını kaybettiÖnceki Haber

NTV spikeri Özlem Sarıkaya hayatını kayb...

Mesele yine ağaç değilSonraki Haber

Mesele yine ağaç değil

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar