Londra'da St John at Hampstead Kilisesinde Türk Sanat Müziği Korosu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Londra'da St John at Hampstead Kilisesinde Türk Sanat Müziği Korosu
Abone ol
Londra Türk Sanat Müziği Korosu, 11 Haziran Cumartesi Akşamı " Sizin İçin Seçtiklerimiz " Yaz Konseri düzenliyor.

Bestekar, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Suat Sancar 'in Kurucusu olduğu Londra TSM Korosu, kuruluşu olan Mayıs 2005 tarihinden bu yana, İngiltere'nin başkenti Londra'da Türk Kültürü ve Sanatını yaşatmak ve yaygınlaştırmak misyonu ile çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Her yıl başarılı konserler düzenleyip, zaman zaman da sahnesinde Konuk Sanatçılar ağırlıyor.

Bu yıl ise; 11 Haziran Cumartesi akşamı Londra'nın  Hampstead  bölgesindeki dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan "St John at Hampstead Kilisesi' nde unutulmaz bir konsere hazırlanıyor "Londra TSM Korosu" yine güzel bir repertuvar ile dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Konserin bu yılki konuk sanatçısı ise Lara MELDA olacak.

11 Haziran Cumartesi Akşamı St John at Hampstead Kilisesinde konserde, BBC 'nin 2010 yılında düzenlediği, "Genç Müzisyenler Yarışmasını" 1.likle kazanarak, Klasik Batı Müziği dünyasına ilk adımlarını atan, 2012 yılında Kraliyet özel bursu kazanarak "Royal College of Music " te eğitim alıp 1.likle mezun olan ,Türkiye'de "Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası"nın daveti ile de konserler veren başarılı Türk Piyanist Sanatçı Lara MELDA Konuk olacak.

Bu özel Konserin Sponsor firmaları Doktor For You ve Joice Cafeler zinciri ile Medya Sponsoru Turkish Press News oldu.

Gecenin sunuculuğunu Tiyatro sanatçısı Halis Berkay Beder yapacak.

11 Haziran Cumartesi Akşam 20:00  Adres: St John-at-Hampstead Church Church Row, London NW3 6UU

Rezervasyon ve bilgi için Tel:07570412157

 

“Ses Sanatçisi, Besteci, Söz Yazarı, Koro Şefi” SUAT SANCAR   İngiltere Kraliçesi  II. ELIZABETH’ in taltif ve Teşekkürü ile onurlandırdığı; “Ses Sanatçisi, Besteci, Söz Yazarı, Koro Şefi”   Sanatçı 1975 yılında Adana'da doğdu.

İlk,orta ve lise yılları boyunca okul eğitiminin yanı sıra,Adana’da müzik eğitimini de beraberinde sürdürdü.

Lise dönemlerinde besteciliğe başlayan Sancar, o dönemlerde ilk olarak söz ve müziği kendisine ait "Annem" isimli şarkısını yazdı ve bu şarkısı ile ; 1993 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı sınavını kazandı. Bu okul tarihinde bir ilkti,bununla beraber müzik çalışmalarını akademik bir çerçeveye taşımış oldu.

Aynı yıl İzmir E.Ü. Tıp Fakültesi TSM Korosu'nu kurdu. 1996 yılına kadar, bu koronun şefliğini yaptı. 1996 yılında yazdığı sözleri Zeki Müren'e, bestesi kendisine ait "Elveda"  isimli şarkısı ile Zeki Müren’in varisleri olan vakıflarca; 1997 yılında T.S.K.M.V  ( Türk Silahlı Kuvvetler Mehmetçik Vakfı ) Altın Plaket Ödülü ve T.E.V ( Türk Eğitim Vakfı ) Şilt ödüllerine layık görüldü.

1998-2000 yılları arasında İstanbul Beykoz Belediyesi Kültür Başkanlığı Korosu’ nu kurdu ve Şeflik görevini yaptı. 2000-2002 Yıllarında bir Plak şirketinin Solistliği ve Süpervizörlüğünde bulundu.

2004 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'ya yerleşti. 2005 yılında amatör korolar faaliyetleri başlatarak kültürümüzün İngiltere’de yaygınlaşmasına katkı sağladı.

Aynı yıl Londra Türk Festivali'ne Solist olarak katıldı. 2006 yılında dünyaca tanınmış ünlü British Museum'da dünya barışı için solo konser verdi. 2006 ve 2008’ de İngiltere'nin Oxford şehrinde her yıl düzenlenen Müslüman Devletler Müzik Festivali'nde Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etti. 2009-2010 İngiltere'nin tanınmış bazı Caz Müziği Sanatçılarıyla BBC Televizyonu için ortak çalışmalar yaptı.

2011 yılında “Sen Kal Buralarda” isimli albümünü ve klibini yaptı. 2010-2011-2012 yılları TRT Müzik Kanalı için yurt dışında Belgesel Programı Müzik Direktörlüğü ve Program Koordinatörlüğü yaptı.

Oxford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi ve Trinity College’de Türk Müziği adına çekimler yaptı. 2012-2013 : İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından taltif ve teşekkür ile onurlandırıldı.

2014 Gönülden Üsküdar- Emotions Of Uskudar Albümünü ve kliplerini yaptı 2016-2017 Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanat Yönetim Kurulunda görev aldı. 2016 Ankara ATO 'da Yılın Sanatçısı Ödülü' nü aldı.

Türkiye’nin yakın tarihindeki en büyük besteci ve sanat adamlarıyla çalışmış olan  Suat Sancar’ın, İngiltere'deki faaliyetleri ve sanat hayatı Devlet Televizyonu TRT'de Belgesel Programında yayınlanmıştır. Sanatçı çok sayıda ödülün de sahibidir.
 

LARA MELDA

Lara Melda, 16 yaşında İngiltere’de düzenlenen uluslararası ‘BBC Genç Müzisyenler 2010’ yarışmasını birincilikle kazanarak klasik müzik dünyasına adım attı.

Bu yarışmada Vasily Petrenko yönetimindeki BBC Ulusal Orkestrası eşliğinde Saint-Saëns’ın 2 numaralı Piyano Konçertosunu yorumlayarak, gösterdiği olağanüstü performansının ardından sıkça BBC radyo programlarında yer almaya başladı.

Rachmaninoff’un 2 numaralı Piyano Konçertosu’nu Kirill Karabits yönemindeki Royal Northern Senfoni ile The Sage Gateshead’de, Mozart’ın K466 ve K242 piyano konçertolarını şef Nikolas Collon ve Aurora Orkestrası eşliğinde Londra Kings Place’de ve Beethoven’ın 3 numaralı Piyano Konçertosu’nu Christoph König yönetimindeki BBC National Orchestra of Wales ile Cardiff’te sahneleyen Lara’nın konserleri aynı zamanda BBC Radio 3’ten naklen yayınlandı.

İngiltere’nin hatırı sayılır orkestralarından Royal Northern Senfoni, Britten Senfoni, BBC Senfoni Orkestrası, Leeds Senfoni, Watford Filarmoni, Royal Tunbridge Wells Senfoni Orkestrası ve Worthing Senfoni Orkestrası ile pek çok konçerto seslendirdi. Londra’nın en prestijli müzik etkinliklerinin gerçekleştirildiği Cadogan Hall, Wigmore Hall, Purcell Room, Barbican, St James’ Piccadilly, Imperial College, The Arts Club Dover Street, Westminster Cathedral, Steinway Hall, St. John’s Smith Square, Kings Place ve Royal Albert Hall’da performanslarıyla kendisinden söz ettirdi.

Londra dışında İngiltere’nin pek çok önemli şehrinde konserler veren Lara, ülke dışında da İsviçre, Almanya, Fransa, Yeni Zelanda ve Kanal Adaları’nda da isminden övgüyle bahsettiren turneler yaptı. Türkiye’de de birçok kez sahne aldı ve çeşitli ödüllere layık görüldü. 2011’de Borusan Filarmoni ile Grieg Piyano Konçertosu’nu icra etmek üzere İKSV tarafından davet edilen Lara, Aya İrini’de İstanbul Uluslararası Müzik Festivali’nin açılışını yaparak Türk müzik severleriyle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. ‘İstanbul Resitalleri’ piyano serisinde, Antalya Piyano Festivali’nde, Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Zorlu Center’da farklı zamanlarda sahne aldı.

2012’de Kadir Has Üniversitesi’nin ‘Gelecek Vaad Eden Genç Sanatçı’ ve 2015’te EleleAvon’un düzenlediği ve Türk halkı tarafından oylanan ‘Yılın Kadını’ sanat ödüllerinin sahibi oldu. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından aldığı davet üzerine, 19 Mayıs Gençlik Bayramı başlığı altında Tolga Taviş yönetimindeki CSO eşliğinde Schumann’ın piano konçertosunu büyük bir başarıyla seslendirdi. Lara 6 yaşında Emily Jeffrey ile başladığı piyano derslerini, 2012’de Kraliyet Bursu kazanarak Ian Jones’un eğitiminde geçirdiği ‘Royal Collage of Music’ yıllarıyla pekiştirdi ve 2016 yılında birincilikle mezun oldu.

2017’den beri Alfred Brendel KBE ile çalışmalarını sürdürmektedir. Geçtiğimiz yaz BBC Proms’da Andrew Gourlay yönetimindeki BBC Senfoni Orkestrası ile Royal Albert Hall’da sahne aldı ve ardından BBC’nin Proms Extra televizyon programında da canlı yayın konuğu oldu. 2017’den itibaren aralıksız performans sergilediği Wigmore Hall’daki yoğun ilgi gören resitallerinin dördüncüsünü 2019 Kasım ayında gerçekleşti. Son zamanlarda büyük bir özenle stüdyo kayıtlarıyla uğraştığı Chopin albümü ise çok yakında dinleyicisiyle buluşmuş olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FATİH ERBAKAN'DAN EYT'LİLERE NOTER TASDİKLİ ÇÖZÜM SÖZÜÖnceki Haber

FATİH ERBAKAN'DAN EYT'LİLERE NOTER TASDİ...

Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni tehdit: Ağır bedel ödersinizSonraki Haber

Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni tehdit: A...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar