Mehmet Altıngöz; "Neden 28 Kasım"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Altıngöz; "Neden 28 Kasım"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet ALTINGÖZ, katıldığı bir televizyon programında devlet memurları kanunu ve bazı kanunlar ile 663 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun ile ilgili açıklama yaptı.

ALTINGÖZ yaptığı açıklamada, 19 Ocak 2023 tarihli 7433 karar numaralı vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olan sözleşmeli devlet memurlarının kadroya alınması kanununun yerinde ve isabetli olduğunu belirtti. Kanunun çıkmasında emeği geçen herkesi tebrik ederek, Diyanet İşleri ailesine hayırlı olmasını diledi.


Ancak kanunda geçen 28/11/2022 tarihi itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında 657 sayılı kanunun 86. maddesi kapsamında açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olanlardan, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde müracaat edenlerin, geçerliliği devam eden kamu personeli seçme sınavından Başkanlıkça belirlenecek yeterli puanı almış olmaları ve Başkanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmaları şartıyla ibaresinde geçen 28 Kasım şartı çeşitli mağduriyetlere sebebiyet vermiştir.


Yeniden Refah Partisi çatısı altında yürüttükleri saha çalışmalarında bu noktada çok fazla mağduriyet bildirimi aldıklarını belirten ALTINGÖZ, kanunun çıktığı tarihin veya 01.01.2023 tarihinin baz alınmasının son derece doğru bir karar olacağını ifade etti. Bu mağduriyetin haklı bir bildirim olduğunu düşündüklerini vurguladı.


ALTINGÖZ, aynı dönem sınava giren, aynı dönem imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olmaya hak kazanan ancak güvenlik soruşturması diğer arkadaşından 2 gün geç süren kişilerin 27 Kasım yerine 29 Kasım'da atanmış olup bu kanundan faydalanamadıklarına dikkat çekti. Yani aslında hakkı olanı bu şart yüzünden kaybettiklerini belirtti.
Bizler Yeniden Refah Partisi olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada bu mağduriyetler karşısında hiçbir şey yapmadan duramayız. Bu nedenle imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım kardeşlerimizin bu mağduriyetlerinin ivedi şekilde çözülmesini yetkililerden talep etmekteyiz. Bu sorunun çözümü ise az önce de ifade ettiğimiz gibi Kanunun yürürlüğe girdiği tarih veya 01.01.2023 tarihinin baz alınması ile olacaktır.


Bu tür haksızlıkların önüne geçmek için kanunların hazırlanması ve uygulanması aşamasında daha dikkatli olunması gerektiği açıktır. Bu konuda yetkililerin gerekli önlemleri alarak mağduriyetleri gidermeleri, benzer sorunların yaşanmaması için önleyici tedbirler almaları gerekmektedir.


Sonuç olarak, Yeniden Refah Partisi olarak, tüm vatandaşlarımızın haklarının korunması ve adaletin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte, herkesin eşit haklara sahip olduğu, haksızlıkların ve ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye için çalışacağız.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu ayeti Erbakan'ın sözü sandı!Önceki Haber

Kılıçdaroğlu ayeti Erbakan'ın sözü sandı...

Yeniden Refah’tan o iddiaya sert tepki! ‘Partimizin hiçbir ferdinden Millet İttifakı’na oy çıkmayacaktır’Sonraki Haber

Yeniden Refah’tan o iddiaya sert tepki!...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar