Meral Akşener'den Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan'a ziyaret!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meral Akşener'den Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan'a ziyaret!
Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyet, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı makamında ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde basın kapalı yaklaşık 1 saate yakın süren görüşme öncesi Akşener, Erbakan'a hazırladıkları 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' kitapçığını hediye etti.


Fatih Erbakan: 'Halkın büyük çoğunluğu değişim istiyor'


Görüşmenin ardından düzenlenen ikili basın toplantısında konuşan Genel Başkan Erbakan, ziyareti için Akşener'e teşekkür ederek, "Meral Akşener Hanımefendi 54'üncü  hükümette merhum Erbakan Hocamızın Başbakanlığında bakan olarak görev yaptılar. Sohbetimiz sırasında 54'üncü hükümetin gerçekten de tarihe geçtiğini, bilhassa ekonomik anlamda ülkemizin yüzünü güldüren büyük bir bolluk ve bereket dönemine vesile olan bir hükümet olduğunu bir kez daha hatırladık, teyit ettik. Onun dışında da Türkiye'nin güncel meselelerini özellikle halkın büyük bir değişim talebi içerisinde olduğunu Sayın Genel Başkan gibi  bizler de Anadolu'yu karış karış gezerek gözlemledik. Milletimizin ciddi bir çoğunluğunun, artık bir değişim istediğine şahit oluyoruz. Özellikle de ekonomik sıkıntılar dolayısıyla tabiri caizse halkımız açısından, dar gelirli milyonlar açısından bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Bu sorunların çözülmesi içinde ne yapılabilir? Milletimizin derdine derman olmak için nasıl adımlar atılabilir? Bunları görüştük.  Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili çalışmalarını bir kitap halinde bizlere sundular. Biz de bundan inşallah istifade edeceğimizi ifade ettik" şeklinde konuştu. 


Akşener: Sayın Erbakan'la istişarelerimiz devam edecek


Erbakan ile görüş alışverişlerinin devam edeceğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, "Türkiye'ye dair içinde bulunduğu şartlara, ekonomiye dış politikaya dair istişarelerde bulunduk. Kendilerinden çok istifade ettim. Görüş alışverişlerimiz devam edecek. Ve istişarenin Türkiye'de unutulan bir konu olduğunu, Türkiye'ye yeniden hatırlatmak, insanların birbirleriyle istişare ederek, siyasilerin birbirleriyle istişare ederek tecrübelerini, birikimlerini Türkiye lehine, milletimiz lehine birleştirilmesinin çok önemli olduğunu bu istişareler esnasında tecrübe ederek görüyoruz" dedi. 


'Kılıçdaroğlu'na ciddi duyumlar geliyordur ki kamuoyuyla paylaşmıştır'


Bir gazetecinin  Akşener'e, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği 'siyasi cinayetler' konusunda kendisine de bu tip duyumların gelip gelmediği sorusu üzerine "Sivil alanlardan zaman zaman herkese bu tür bilgiler, duyumlar gelir.  Nitekim ben hatırlıyorum, Sayın Erdoğan Başbakan iken suyunun zehirli olduğu iddiaları ortaya saçılmıştı. Aman bir şey olmasın diye çok üzülmüştük. Mesela o zehirleme iddiasında olanların kim olduğunu, kim olmadığını hiç öğrenemedi. Demek ki bu tür işler oluyor. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'yla görüşmedim. Görüşmediğim için bilgim yok. Neye istinaden böyle bir  iddiada böyle bir konuşma yaptı" diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'siyasi cinayetler' konusunda "Böyle bir istihbarat yok, FETÖ taktiği" açıklamasına ise "Her bir cümleyi eğer FETÖ üzerinden tanımlarsanız, Sayın Kılıçdaroğlu bu ülkenin ana muhalefet partisi Genel Başkanı, dolayısıyla kendisine böyle duyumlar ciddiye alınacak biçimde geliyordur ki kamuoyuyla paylaşmıştır. Dolayısıyla bu duyumların ciddiye alınmasının yolu kendisine bu bilgilerin, kaynağının sorulmasından geçer. Onu da yapacak olan cumhuriyet savcılarıdır. Ciddiyet bunu gerektirir. Dedikodu yapmak 'FETÖ taktiği' diyerek hafifletmeye gayret etmek bir İçişleri Bakanı'na yakışmaz, hem de bu derece tecrübeli, tecrübenin altını çiziyorum bir İçişleri Bakanına hiç yakışmaz. Dolayısıyla FETÖ meselelerini de sulandırır" açıklamasında bulundu. 


'Suriye'de silahların bir an evvel susması lazım'


Suriye'de operasyon ihtimali konusunu  ve Suriye'deki YPG/PKK saldırılarına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Ne gerekiyorsa yapacağız, Rusya'nın da ABD'nin de sorumluluğu var' açıklamasını hatırlatan gazetecinin sorusu üzerine Suriye'deki durumu değerlendiren Erbakan;


"Bir defa gömleğin ilk düğmesi değil neredeyse on tane düğmesi yanlış iliklenerek geldiği için on birinci düğme de ne yapacağını şaşırmış bir durumdayız maalesef. Burada adeta bir bataklığın içine girildi. Ve tabii sonunda namaz kılacağız derken bizim bir genel başkan yardımcımızın ifadesiyle Kilis'te abdest bile alamayacak noktaya geliyoruz. Çünkü bu bombalar Kilis'e kadar düşüyor. Milyonlarca Suriyeli maalesef vatanını, yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Suriye'nin çok büyük bir bölümü yerle bir oldu haritadan silindi. Bizim gelen mültecilerimiz, gene burada Türkiye'de bize sığınanlar perişan oldular. İktidarın tabiriyle, açıklamasıyla 30-40 milyar dolar para harcandı. Ve yüz binlerce çocuk yetim bırakıldı, sakat kaldı. Bütün bu on senelik felaketin sonunda da bugün Rusya'nın da etkisiyle Esad toprakların yüzde sekseninden fazlasını ele geçirdi. Dolayısıyla biz şimdi diyoruz ki bu kadar insanın ölmesi bu kadar insanın sakat kalması, öksüz, yetim kalması, bu kadar milyar dolarların harcanması ve en sonunda en başa tekrar dönülmelidir. Bir felaket. Tabii en başından bu yanlış yapıldı. Bu noktadan sonra artık bir an evvel silahların çevrede susması, bütün kesimlerin bir arada masaya oturarak Suriye'nin üniter yapısının korunacağı şekilde ve her kesimin de orada yönetimde söz sahibi olabileceği şekilde bir çözümün ortaya konulması son derece önemli. Bu noktada da Türkiye, Irak, İran, Suriye ve oradaki iyi niyetli muhalifler mutlaka bir araya gelmeliler ve bu sorunu Rusya'yı, Amerika'yı karıştırmadan çözmeleri gerekiyor. Tabi bir de Suriye'nin kuzeyindeki terör ordusunu bir teröristan devletini de eklemek lazım. Maalesef orada teröristler ağır silahlarla eğitildi, donatıldı. Adeta bir terör ordusu kuruldu, bir koridor oluşturuldu. Bu bütün anlattıklarımızın sonunda Türkiye açısından, Suriye halkı açısından, bölge ülkeleri açısından zarar ve felaket tablosu karşımıza çıkıyor." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İran'ın sinsi mülteci planı: Türkiye sınırında bekletiliyorlar!Önceki Haber

İran'ın sinsi mülteci planı: Türkiye sın...

Polis Servisi DevrildiSonraki Haber

Polis Servisi Devrildi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar