Meteoroloji açıkladı! Hava sıcaklığı tüm yurtta düştü, İstanbul'a kar uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji açıkladı! Hava sıcaklığı tüm yurtta düştü, İstanbul'a kar uyarısı
Abone ol
Son dakika haberi: Günlerdir uyarısı yapılan soğuk ve yağışlı hava yurda Trakya üzerinden giriş yaptı. Sıcaklık bir gecede hissedilir şekilde düşerken, Trakya ve Marmara bölgesinde şiddetli yağmur başladı. Ege'de ise şiddetli rüzgar etkili oluyor. Marmara'da yağmur başlarken, yağışın tüm yurdu etkisi altına alması bekleniyor. Yağmur hafta sonu yerini kara bırakacak.

Son dakika haberi: Günlerdir uyarısı yapılan hatta 87 kışı tartışmalarına neden olan kar yağışı kapıya dayandı.

Türkiye, hafta sonu soğuk ve karlı havanın etkisine giriyor. İstanbul'da günlerdir 20 dereceyi aşan hava sıcaklığının karla birlikte 0 dereceye düşmesi bekleniyor. Uzmanlar kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu 1987 kışındaki gibi bir yağış uyarısı yapıyor. İstanbul Valiliği ve AKOM da açıklama yaparak, hafta sonu beklenen yağışlara karşı uyardı, dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar, beklenen kar yağışını ilişkin harita paylaşarak turuncu ve kırmızı renkli alanların son yılların en iyi kar yağışını alacağını duyurdu.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıkları ülke genelinde 6 ila 12 derece birden düşecek.

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

Yağışlar akşam saatlerinde Çanakkale çevreleri, Edremit Körfezi ve İzmir'in kuzey ilçeleri ile gece saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli olurken, İzmir ve Balıkesir'de hortum oluşması sonrası 16 vatandaşımız yaralandı. Kuvvetli rüzgar, binalara ciddi hasar verdi.

Arabalar ters döndü

Arabalar ters döndü

Rüzgarın; Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyinde (Balıkesir, Bursa) güney ve güneybatı yönlerden, Trakya'da kuzeybatıdan fırtına (62-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75- 88km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'A YOĞUN KAR GELİYOR, PAZARTESİ TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Günlerdir uyarısı yapılan kar yağışına da artık çok az kaldı. Cumartesi ve pazar günü Batı Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da etkili olacak kar yağışı, yeni haftayla birlikte neredeyse tüm yurda yayılacak. Pazartesi günü birkaç il dışında tüm illerde kar veya yağmurun etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL'A SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda akşam saatlerinde başlayana fırtınanın kuvvetine dikkat çekildi ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği söylendi. Yer yer 75-88 kilometreye ulaşması beklenen rüzgarın çatı uçması, soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor.

1987 KIŞI GİBİ OLABİLİR

Doğu Avrupa üzerinden gelen soğuk hava ve Orta Akdeniz'den gelen siklonla Türkiye'yi etkisi altına alacak kar yağışının 1987, 2002 ve 2004'teki kar yağışları gibi etkili olması bekleniyor. 1987 yılının mart ayında İstanbul'da kar yağışı etkili olmuş ve bazı noktalarda kar kalınlıkları 1 metreyi aşmıştı.

"KAR YAĞIŞI GÜNLERCE SÜRECEK"

Newcastle Üniversitesi araştırmacısı, atmosfer bilimci Dr. Abdullah Kahraman, kar yağışının yoğun geçeceğini, 1987, 2002 ve 2004'te görülen kar yağışlarına benzer bir durumun olabileceğini söyledi. Kahraman, "Modellere göre Marmara Denizi’nin güney ve doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege çevrelerinde günlerce sürecek, hayli fazla kar yağışı bekleniyor" dedi.

12 ŞUBAT CUMA BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale çevrelerinde gök gürültülü sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinde karlakarışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzeybatıdan yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu ve karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu ve karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Muğla çevrelerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

DENİZLİ °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

İZMİR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor.

ADANA °C, 20°C
Parçalı bulutlu, hafif sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 18°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yağmurlu, zamanla kuzeybatısının yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir.

ANKARA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu

ÇANKIRI °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu

KONYA °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir.

BOLU °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu yağmur ve karlakarışık yağmurlu zamanla kar yağışlı

DÜZCE °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu yağmurlu zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu bölge genelinin yağmurlu akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karlakarışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

RİZE °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

SAMSUN °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

TRABZON °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN °C, 14°C
Az bulutlu zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı

ERZURUM °C, 9°C
Az bulutlu zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı

KARS °C, 9°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

VAN °C, 7°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda pus ve yer yer sis hadisesi beklenmektedir.

DİYARBAKIR °C, 16°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 16°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

SİİRT °C, 17°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 19°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'den Atina'da düzenlenen foruma sert tepkiÖnceki Haber

Türkiye'den Atina'da düzenlenen foruma s...

Aylar sonra bomba açıklama! Türk SİHA'ları vurdu, 10 binden fazla asker firar ettiSonraki Haber

Aylar sonra bomba açıklama! Türk SİHA'la...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar