Milli Siyaset Akademisi gönüller de iz bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Siyaset Akademisi gönüller de iz bıraktı
Abone ol
Milli Siyaset Akademisi (MSA) tarafından organize edilen “Adım At İz Bırak Efsane Ol Türkiye Gelişsin Dünya Özgürleşsin” isimli program Adapazarı Millet Bahçesinde halk ile buluştu

“Adım At İz Bırak Efsane Ol Türkiye Gelişsin Dünya Özgürleşsin” sloganıyla ile Sakarya halkı ile buluşan Milli Siyaset Akademisi, Sakarya’lı genç ve çocuklara ahlaklı ve maneviyat yönlü yetişmeleri konusunda sunumlar yaptı. Adapazarı’nda Millet Bahçesinde gerçekleştirilen ve Milli Siyaset Akademisi Koordinatörü Erhan Erdoğan’ın moderatör olarak yönettiği programa dünyaca ünlü profesyonel futbolcu JaQues Faty, U19 Grup Spor Direktörü Mehmet Uzun’un yanı sıra Sanatçı Davut Güloğlu’da katıldı. Programı izlemeye gelenler arasında Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Bayram Sakartepe, Akyazı İlçe Spor Müdürü Adem Altun, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Saski Yönetim Kurulu Üyesi Önder Karan, geçmiş dönem Erenler Belediye Başkanı Ulvi Çavdaroğlu, bir çok spor kulübü antrenörü, sporcu çocuk ve gençler ile vatandaşlar katıldı. Program kendisinin deyimiyle Hristiyan olarak doğan ve sonradan dinen Müslümanlığı tercih eden JaQues Faty’nin cemaatle namaz kıldırmasıyla başladı. Abdurrahman Akyüz, Ulvi Çavdaroğlu, Adem Altun ve Bayram Sakartepe’nin açılış konuşması gerçekleştirmesinin ardından devam etti. Moderatör Erhan Erdoğan’ın ‘Sanat ve Sporun Gençler Üzerindeki Etkileri’ konulu program üzerine bilgilendirme konuşması ile birlikte kürsüye önce JaQues Faty, Mehmet Uzun ve Davut Güloğlu gelerek, spor ve sanat üzerine geçmiş deneyimleri ve düşüncelerini aktardılar. Programı izlemeye gelen vatandaşlar ve sporcu çocuklar, merak ettikleri konulara ilişkin konuklara çeşitli sorular yönelttiler. Sonrasında ise misafirlere günün anlam önemine binayen plaket taktim edildi. Gençlerle hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından program sona erdi.

 

Gençler eğlenerek öğrendiler

 

Gençlerin soru-cevap şeklindeki format üzere etkilenerek bilmek ve öğrenmek istedikleri soru ve durumlara ilişkin arka arkaya sorular sorması konuk konuşmacılar üzerinde de olumlu etkiler bıraktı ve son derece keyifli anlar yaşanmasına vesile oldu. Özellikle JaQues Faty’nin neden ve nasıl Müslümanlığı seçtiğine ilişkin sorular gelmesi üzerine Fath, hayatının dönüm noktasının İslamiyet ile tanışması ve Müslümanlığı tercih etmesiyle yeniden doğduğuna ilişkin vurguda bulundu. Mehmet Uzun, spor geçmişiyle alakalı örnekler verdiği konuşmasında çocukların nelere nasıl dikkat etmesi gerektiğine dair açıklamalar yaptı. Program da konuklara yoğun bir ilgi ve sevgi vardı. En çok ilgiyi ise geçmişte yaşadıklarından kesitler sunan ve zaman zaman espriler yaparak kendisini dinleyenleri güldüren sevilen sanatçı Davut Güloğlu gördü. Program bitiminde özel açıklamalarda bulunan Güloğlu, yarı Sakaryalı olduğuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, ‘’Eşim de Sakarya’lı, yani Sakarya’nın eniştesi sayılırım. Burada 3-4 kez konser verdim ve fırsat buldukça da özellikle Sapanca’ya çok geliyorum. ‘’ diye konuştu. Sanatçı kimliğinin yanı sıra sporcu geçmişi olduğunu da hatırlatan Güloğlu, kişinin her ne durum ve konumda olursa olsun her şeyden evvel insan gibi olması ve davranması gerektiğine ilişkin yaptığı konuşmasında, ‘’Özenerek seçili ifadeler kullanıyoruz, fakat bunların öteki dünyada bir yeri ve anlamı yok. İnsan her şeyden evvel kalben konuşmalı ve dürüst olmalı. Marjinal takılmaktansa özümden konuşmak ve davranmayı tercih ediyorum. Belirli değerlerimiz var, bunlara sahip çıkmalıyız. Hangi din ve mezhepten olursa olsun kimseyi ötekileştirmeden birbirimize saygılı olmayı öğrenmeli ve saygı çerçevesinde ilişkiler kurmalıyız. Hayatım boyunca çok çalıştım ve çok paralar kazandım fakat hiçbirinin önemi yok; para dediğin imanla beraber güzelleşir, hayırlara vesile olarak dönüşür. Burada olmaktan dolayı mutluyum, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Çok seviyorum Sakarya şehrini, çok bereketli toprakları var. Buraya bir Davut Güloğlu dikin, ondan bir tane daha çıkar. Buradan tüm Sakarya halkını kucaklıyor, selam ve sevgilerimi gönderiyorum.’’ diyerek ardından çok yakın zamanda piyasaya çıkacak yeni bir klibin müjdesini verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TADEF'ten İSTAD'a ziyaretÖnceki Haber

TADEF'ten İSTAD'a ziyaret

19 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı, İstanbul'da trafik yoğunluğu arttı!Sonraki Haber

19 milyon öğrenci için ilk ders zili çal...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar